واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: اعلام نتايج نخستين همايش ارزيابي وبگاههاي دولتي دولتيها رقابت را دوست نداشتند
سرويس خبر- تنها 6 درصد از كل وبسايتهاي دولتي در ارزيابي جايزه بزرگ وب جشنواره تسما شركت كردند.
به گزارش عصرارتباط، معاون پشتيباني دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني در نخستين همايش ارزيابي وبگاههاي دولتي با بيان اين مطلب و با اشاره به فعاليتهاي دبيرخانه در خصوص شناسايي و ارزيابي وبگاههاي دولتي از طريق سايت تسما، افزود: از ميان 186 وبسايت كه جهت اطلاعرساني از سازوكار تمام الكترونيكي خود در اين ارزيابي ثبتنام و شركت كردند؛ وبگاه شهرداري تهران موفق به اخذ عنوان برترين وبسايت از نظر معيارهاي اين جشنواره از جمله محتوا، كاربرپسندي، فناوري سايت، طراحي و زيبايي ظاهري، تعاملي بودن و حوزه خدمات رساني شد.
سعيد سالاريان با اشاره به تعداد كل وبسايتهاي دولتي و مجموع ثبتنامكنندگان در اين ارزيابي، گفت: از مجموع 3 هزار وبسايت دولتي از جمله وزارتخانهها و سازمانهاي ذيربط، تنها 186تاي آنها شامل 10وزارتخانه دولتي از جمله وزارت دادگستري، امور اقتصاد و دارايي، وزارت نيرو، مسكن و شهرسازي، رفاه، تعاون، كشاورزي، آموزش و پرورش و مخابرات استانها و... شركت كردند و اين در حالي بود كه برخلاف انتظار، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين همايش و ارزيابي آن حضور نيافت.
او اضافه كرد: در اين ميان پس از شهرداري تهران، وزارت آموزش و پرورش و مركز آمار ايران قابل تقدير شناخته شدند.
سالاريان مهمترين هدف شوراي عالي اطلاعرساني و ستاد تبصره 13 را از برگزاري اين همايش، تشويق و ترغيب دستگاههاي دولتي به عرضه اطلاعات و خدمات به مردم از طريق وب خواند و گفت: طراحي جايزه بزرگ وب در واقع گامي كوچك ولي نوآورانه در راستاي تشويق براي رسيدن به آمادگي كلي در زمينه دولت الكترونيكي است.
او با اشاره به اينكه اين طرح نخستين بار به همت دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني و ستاد تبصره 13 و با پشتيباني علمي دانشگاه تهران انجام پذيرفت، ادامه داد: جايزه بزرگ وب در ايران داراي سابقه چنداني نيست، اختصاص اين جايزه به دولتيان از آن جهت ضروري به نظر رسيد كه خدماترساني به مردم از اولويتهاي يك حكومت مردمسالار و از ملاكهاي اصلي ارزيابي دولت است.
وبها، زيرساخت دولت الكترونيكي
همچنين در بخش ديگري از اين همايش، حميدرضا يغمايي – عضو تيم پژوهشي دانشگاه تهران در ارزيابي وبگاههاي دولتي- با اشاره به همكاري تنگاتنگ دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني و كارشناسان ستاد تبصره 13 در انجام اين پروژه، گفت: بررسي بستر علمي وبگاههاي ايراني طرح نسبتا سنگيني بود كه براي نخستين بار با موفقيت انجام شد تا معيارها، شاخصها و همچنين وضعيت عرضه خدمات الكترونيكي ارگانهاي دولتي به خوبي مشخص شود.
يغمايي با بيان اينكه الگوي اصلي در اجراي اين پروژه از عملكرد جشنوارههاي web award در كشورهاي اروپايي برگرفته شده، افزود: در واقع توانستيم با بررسي چالشها و امكانات موجود در فضاي وب كشور به استانداردها و شاخصهاي بومي مورد نياز جهت ارتقاي خدمات دولتي الكترونيكي دست يابيم.
يغمايي همچنين با اشاره به پيشينه ارزيابي فضاي مجازي در كشورهاي اروپايي، گفت: در حقيقت نخستين بار آكادمي بينالمللي علوم و هنرهاي ديجيتالي در سال 1996 اين پروژه را به انجام رساند و پس از آن انجمن بازاريابي وب، انجمن جايزه جهاني وبسايت و سايت ياهو به ترتيب چنين بررسي را در فضاي وبسايتهاي جهاني انجام دادند.
او در خصوص عملكرد سايتهاي دولتي در اين پروژه در بستر معيارهاي اصلي ارزيابي، گفت: تقريبا اكثر وبگاههاي موردنظر در بخش محتوا داراي بالاترين امتياز و در بخش تعامل كمترين امتيازها را به خود اختصاص دادند و عامل ديگر موضوع طراحي سايتها بود كه همچون معيار تعامل از ظاهر قوي و جذابي برخوردار نبودند.
در اين مراسم ضمن معرفي سه وبگاه برتر، در 6معيار ارزيابي ذكر شده نيز به صورت مستقل تعدادي از دستگاههاي دولتي حائز رتبه برتر شدند.
در معيار « محتوا» سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور رتبه اول، راهآهن جمهوري اسلامي ايران رتبه دوم و مجلس شوراي اسلامي رتبه سوم را كسب كرد. در معيار « خدمات» تنها شركت پست جمهوري اسلامي ايران رتبه سوم را كسب كرد و شركت مخابرات استان خراسان شمالي و شركت مخابرات استان سمنان قابل تقدير شناخته شدند.
در معيار « تعامل» هيچ وبگاهي رتبه اول تا سوم را كسب نكرد و سازمان سرمايهگذاري و كمكهاي اقتصادي و فني ايران، سازمان امور اقتصادي و دارايي استان كرمان و سازمان آب و فاضلاب استان تهران قابل تقدير شناخته شدند. در معيار «كاربرپسندي» راهآهن جمهوري اسلامي رتبه اول و دو سازمان امور اقتصادي و دارايي استان آذربايجان شرقي و سازمان امور اقتصادي و دارايي استان يزد به صورت يكسان رتبه سوم را كسب كردند. در اين بخش وبگاهي رتبه دوم را كسب نكرد.در معيار « طراحي» نيز مركز گسترش فناوري اطلاعات رتبه اول، بانك صنعت و معدن رتبه دوم و مجلس شوراي اسلامي رتبه سوم را كسب كرد.
در نهايت در معيار « فناوري» بنياد شهيد و امور ايثارگران رتبه اول، بانك مركزي رتبه دوم و سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
v
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]