واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نوويه ايزوستيا..اوباما ثابت كرد امريكا مي تواند محبوب باشد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/05/07
يك روزنامه روسي معتقد است باراك اوباما ثابت كرد امريكا مي تواند در جهان محبوب باشد.
رامان دابراخوتف تحليلگر روزنامه اينترنتي روسي نوويه ايزوستيا با اشاره به پايان سفر باراك اوباما نامزد سياه پوست رياست جمهوري امريكا به چند كشور جهان مي نويسد: وي طي اين سفرموفق شد محبوبيت قابل توجهي در جهان به دست اورد كه حتي از محبوبيت وي در كشورش بيشتر است و كارشناسان اطمينان دارند در صورت انتخاب وي به عنوان رئيس جمهور اينده امريكا وجهه اين كشور در جهان بهبود خواهد يافت اما بعيد است كه تغييرقابل توجهي در روابط اين كشور با روسيه مشاهده شود.
به نوشته تحليلگر روزنامه باراك اوباما طي يك هفته به كشورهاي زيادي سفر كرد و سخناني را به زبان اورد كه مردم اين كشورها دوست داشتند بشنوند.
در افغانستان او از اعزام نيروهاي جديد و درعراق از خروج نيروها طي شانزده ماه خبرداد. اوباما به اسرائيل وعده داد با تدابيري جدي تر از تحريم ،ازان در برابر تهديد ايران حمايت كند، در المان و فرانسه از لزوم اقدامات مشترك به منظور حل مسائل جهاني سخن گفت و درانگليس تاكيد كرد لندن و واشنگتن بايد نقش مهمي در حل مشكلات بين المللي ايفا كنند. وي در عين حال فراموش نكرد وعده هايي هم به كشورهايي بدهد كه به انها سفر نكرده است و بخصوص بر لزوم همكاري با روسيه و يافتن پاسخهاي مشترك براي مسائل قرن بيست و يك تاكيد كرد. به اين ترتيب مي توان گفت اوباما با انجام اين سفرها اين پيام را براي مردم كشورش فرستاده كه با انتخاب وي به بهبود وجهه كشورشان در جهان كمك خواهند كرد.
نويسنده مقاله درادامه به اين موضوع مي پردازد كه با وجود اختلاف نظر كارشناسان در مورد ميزان اهميت مردم امريكا به وجهه بين الملي كشورشان همه انها درمورد احتمال بازبيني برخورد ساير كشورها با واشنگتن اتفاق نظر دارند. به گفته سرگئي ازنابيشف معاون رئيس انجمن «روسيه -امريكا» مردم عادي امريكا بر خلاف مردم عادي روسيه اهميت زيادي براي وجهه كشورشان درخارج كشور قائل نيستند اما بايد گفت همه انها و از جمله زنان خانه داراز دروغ خسته شده اند. به عقيده اين كارشناس روس اوباما به خوبي به اين موضوع واقف است و در صورت پيروزي وي درانتخابات دولت جديد امريكا از توجيه اشتباهات فاحش خود در عراق كه هنوز به طور كاملا مزورانه به عنوان پيروزي قلمداد مي شوند خودداري خواهد كرد. اين بدان معني است كه اوباما بايد به سرعت نيروهاي امريكايي را از خاك عراق خارج كند. در واقع كافي است وي به اشتباهات كاخ سفيد اعتراف و جبران انها را اغاز كند. اين سياست بدون شك بر طرز برخورد ساير كشورها با امريكا تاثير مي گذارد و به اين كشور امكان مي دهد باز هم قدرت نرم خود كه هميشه به ان مباهات مي كرده به دست اورد.
تحليلگرروزنامه ياداور مي شود دمكراتها از مدتها قبل از تمايل خود به احياي راهبرد قدرت نرم سخن گفته بودند اما هنوز مشخص نيست دولت جديد امريكا چه اقداماتي دراين زمينه انجام خواهد داد. ماريا ليپمان كارشناس مركز كارنگي روسيه معتقد است امكان بازبيني بسياري از مسائل امنيتي در امريكا وجود ندارد. به گفته وي بسياري از كشورهاي دنيا از اوباما انتظار اقدامات بسيار مثبتي دارند و وي طبيعتا سعي مي كند در صورت روي كار امدن اين انتظارات را براورده كند اما نبايد محدوديتهاي فراواني را كه سرراه وي وجود دارند فراموش كرد. موضوع از اين قرار است كه نه تنها رئيس جمهورامريكا از اختيارات كافي براي تنظيم سياست خارجي به طور مستقل برخوردار نيست بلكه بايد به خاطر داشت كه منافع امريكا در بيشتر موارد با منافع ساير كشورها تطابق ندارد. به عنوان مثال مي توان به موضع اين كشور در مورد استقرار سپر دفاع ضد موشكي و توسعه ناتو اشاره كرد كه به تقابل با روسيه منجر شده و بعيد است اين موضع با روي كار امدن اوباما تغيير كند و اين در حالي است كه نه تنها روسيه بلكه بيشتر كشورهاي اروپايي از اين موضع واشنگتن حمايت نمي كنند. اين موضوع با وجود اظهارات مثبت اوباما در زمان سفراخيرش در مورد نزديكي روابط امريكا با كشورهاي مشرق زمين هم صدق مي كند چون مشخص نيست كه ايا وي مي تواند با توجه به احتمال بروز جنگ داخلي در عراق طي شانزده ماه نيروهاي امريكايي را از اين كشورخارج كند.
به نوشته كارشناس روزنامه نوويه ايزوستيا خانم ليپمان هم چنين اطمينان دارد كه سياست قدرت نرم در صورت روي كار امدن اوباما دورنماهاي وسيع تري پيدا خواهد كرد چون وجهه بين المللي امريكا علاوه بر راهبرد سياست خارجي به مسائلي از قبيل حقوق بشر بستگي دارد كه بوش در اين زمينه مرتكب اشتباهات فراواني شده است كه از جمله انها مي توان ماجراي زندان ابوغريب، گوانتانامو و زندانهاي سازمان سي.آي.اي را نام برد. در واقع تغيير قدرت در امريكا بهانه خوبي براي اصلاح اشتباهات گذشته و ياداوري اين موضوع فراهم مي كند كه امريكا به خاطر وجود مراكز بسيارپيشرفته علمي واموزشي ازجذابيتهاي فراواني براي مردم ساير كشورها برخوردار است.
تحليلگر روزنامه در خاتمه با اشاره به اين موضوع كه اگر امريكا به طور رسمي به اشتباهات قبلي خود در زمينه سياست داخلي و خارجي اعتراف كند پيش از هر چيز به ضرر مخالفان خود كار كرده مي افزايد: در صورت محو شبح شوم عمو سام بسياري از كشورها نخواهند توانست خود را به عنوان مدافعان حقوق بشر و مبارزه كنندگان با امپرياليسم جهاني جا بزنند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]