تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):براستى كه اين زبان كليد همه خوبيها و بديهاست پس سزاوار است كه مؤمن بر زبان خود م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833136313




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت و درمان در گفت وگو با «ايران» خبر داد طرح افزايش مرخصى زايمانزنان شاغل به ۲‎/۵ سال


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت و درمان در گفت وگو با «ايران» خبر داد طرح افزايش مرخصى زايمانزنان شاغل به ۲‎/۵ سال
گروه اجتماعى - مريم وادى پور: لايحه افزايش مرخصى زايمان زنان شاغل از چهار ماه به شش ماه، سال گذشته با توجه به اهميت تأمين سلامت مادران و بويژه فرزندان آنها به پيشنهاد وزارت بهداشت و درمان در دستور كار دولت و مجلس قرار گرفت و در نهايت پس از بررسى هاى بسيار تصويب شد و در واقع با توجه به اينكه زنان شاغل فرصت كمترى براى رسيدگى و شيردهى به نوزادان خود داشتند، دولت و مجلس با تصويب لايحه افزايش مرخصى زايمان زنان گام بلندى در راه رسيدن به اين مهم برداشتند. تأمين سلامت مادران قبل و بويژه پس از زايمان در كشورهاى پيشرفته به قدرى اهميت دارد كه سال هاست مرخصى زايمان در اين كشورها دو تا سه سال در نظر گرفته شده است. البته اين مهم كه مادران بايد تا دو سالگى به فرزندان خود شير دهند نيز در آموزه هاى دينى ما بسيار مورد تأكيد قرار گرفته است.
هم اكنون وزارت بهداشت و درمان بار ديگر تأمين سلامت مادران را مورد تأكيد قرار داده است و براين اساس تلاش دارد مرخصى زايمان زنان شاغل را دست كم به ۲‎/۵ سال افزايش دهد و در حال حاضر پيشنهاد اين طرح نيز نوشته شده است.
افزايش مرخصى زايمان و پاس شير زنان شاغل
رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت و درمان در گفت وگو با خبرنگار «ايران» در اين باره مى گويد: «لايحه افزايش مرخصى زايمان زنان شاغل از چهار ماه به شش ماه، سال گذشته تصويب شد و زنان شاغل اجازه يافتند روزانه يك ساعت مرخصى شيردهى بگيرند. امسال نيز با توجه به جلسات مختلف با نهاد خانواده رياست جمهورى، اميدواريم بتوانيم مرخصى زايمان و پاس شير زنان شاغل را افزايش دهيم.»
دكتر خليل فريور مى افزايد: «وزارت بهداشت هم اكنون پيشنهاد افزايش مرخصى زايمان زنان شاغل از شش ماه به ۲‎/۵ سال را نوشته است. همچنين در نظر داريم «پاس شير» را با توجه به دور بودن مسافت ها و شلوغى در شهرهاى بزرگ دست كم از يك ساعت به دو ساعت افزايش دهيم.»
بيمارستان هاى غيردوستدار كودك زير استاندارد معرفى مى شوند
رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت و درمان همچنين با اشاره به اينكه بيش از ۵۰۰ بيمارستان دوستدار كودك در كشور فعال است، مى گويد: «اين بيمارستان ها براى تضمين شيردهى مادر موظف به انجام شش اقدام ويژه هستند. همچنين با همكارى اداره نظارت بر درمان هنگام بازرسى از همه بيمارستان هاى داراى بخش اطفال، زنان و نوزادان و زايمان به منظور صدور مجوز ادامه كار و تأييد درجه بيمارستان ، در ابتدا بيمارستان از نظر رعايت نكات «دوستدار كودك بودن» بررسى مى شود.
دكتر فريور مى افزايد: «بنابراين چنانچه بيمارستانى امتياز دوستدار كودك را كسب كند به صورت كامل بررسى و ارزيابى مى شود و در صورت كسب نكردن اين امتياز زيراستاندارد شناخته مى شود و بيمه حق ندارد هزينه كامل را به آنها پرداخت كند.»
رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت و درمان اظهار مى كند: «منحنى هاى رشد كودك تغذيه كننده از شير مادر كه از سوى سازمان جهانى بهداشت استاندارد شناخته شده، هم اكنون تهيه شده است و تا دو ماه ديگر براى اجراى كشورى آماده مى شود.»
تهيه دستورالعمل تغذيه با شير مادر در ساعات اول زندگى
دكتر فريور همچنين با اعلام تهيه دستورالعمل تغذيه با شير مادر در ساعات اول زندگى مى گويد: «نوزادان بايد پس از تولد بلافاصله در تماس پوست با پوست مادر قرار بگيرند و از تغذيه ساعت اول تولد بهره مند شوند. به اين منظور دستورالعملى تهيه و به همه دانشگاه هاى علوم پزشكى كشور ابلاغ شد تا از اين طريق با آموزش كادر پزشكى اتاق عمل و متخصصان زنان و زايمان و بيهوشى، امكان تماس مادر و نوزاد سالم در ابتداى تولد فراهم شود.»
رئيس اداره شير مادر وزارت بهداشت و درمان مى افزايد: «اين دستورالعمل تأكيد مى كند كه در زايمان طبيعى نوزاد پس از تولد بايد بلافاصله روى سينه مادر خشك شود و يك ساعت در تماس با سينه مادر باشد و در صورت آمادگى با شير مادر تغذيه شود. براين اساس از اين پس وزن كردن، تزريق واكسن و ويتامين K به نوزادان يك ساعت پس از تولد انجام خواهد شد. البته اين كار براى مادرانى كه با بى حسى سزارين شده اند نيز انجام خواهد شد.»
وى با بيان اين كه كلينيك هاى دوران باردارى پس از مراجعه مادران آگاهى هاى لازم درباره اهميت شير مادر را به زنان ارائه مى دهند، مى افزايد: «تاكنون براى آموزش هاى باردارى مجموعه مدونى در كشور وجود نداشت، اما سال گذشته مجموعه مدون آموزش مادران در دوران باردارى براى شيردهى، با توجه به راهكارهاى سازمان جهانى بهداشت آماده شد و هم اكنون در اختيار مراكز دولتى قرار گرفته است.»
وى با تأكيد بر نقش آموزش همگانى در اين زمينه از سوى صدا و سيما مى گويد: «مقرر شده است در سريال هاى تلويزيونى، موارد خلاف در زمينه تغذيه با شير مادر يعنى تصاويرى همچون تغذيه مصنوعى، تغذيه با شيشه و استفاده از گول زنك (پستانك) نشان داده نشود.»
جاى خالى انجمن هاى حمايتى مادران
با توجه به اهميت زياد تغذيه با شير مادر از جنبه هاى مختلف عاطفى، اقتصادى و اجتماعى، آنچه در اين ميان از ضرورت بيشترى برخوردار است، حمايت از مادران شيرده است. به اين معنى كه مادر شيرده بايد از جنبه هاى مختلف از سوى جامعه مورد حمايت قرار گيرد.
دكتر «فاطمه بصير»، فوق تخصص نوزادان و عضو هيأت علمى دانشگاه علوم پزشكى شهيد بهشتى در اين باره به خبرنگار «ايران» مى گويد: «اگر شاهديم بحث تغذيه با شير مادر برخلاف باور عمومى بر اهميت اين موضوع و علاقه مادران به شيردهى به نوزادان، همچنان با شكست رو به رو مى شود، به اين علت است كه بسيارى از اوقات حمايت هاى مناسبى از مادران نداشته ايم. اين حمايت ها از لحظه هاى ابتدايى عمر نوزاد و از همان تماس بدو تولد شروع مى شود.» وى مى افزايد: «تماس اوليه نوزاد با مادر تا درصد بالايى از شكست هاى شيردهى مى كاهد و جان هزاران نوزاد را نجات خواهد داد. همچنين فراهم كردن امكان تماس اوليه كه نوعى حمايت از مادران محسوب مى شود، اثر زيادى در تداوم شيردهى و تحمل سختى هاى پس از زايمان خواهد داشت.»
دكتر فريور تأكيد مى كند: «كادر مامايى موظف است به منظور حمايت از مادران همواره به آنها روحيه بدهند و مادران را توجيه كنند كه پس از تولد نوزاد همواره شير به راحتى تأمين نمى شود و برحسب نحوه مكيدن بچه تأمين شير متفاوت خواهد بود. روحيه دادن به مادران و تشويق آنها براى تلاش بيشتر در اين زمينه، از روى آوردن به استفاده از شير خشك جلوگيرى مى كند.»
وى مى افزايد: «هم اكنون جاى خالى انجمن هاى حمايت از مادران احساس مى شود. اين انجمن ها كه با حضور گروه هاى مادرانى كه نوزادان خود را با شير خود تغذيه مى كنند، تشكيل مى شود، نقش مهمى در جلب مادران به سمت شيردهى طبيعى خواهند داشت.»
 دوشنبه 7 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8601]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن