واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: برخی معتقدند که اگر زنان وقت بیشتری را صرف امور خانه داری و خانواده بکنند از سلامتی بیشتری برخوردارند. بتازگی تحقیقی توسط موسسه «مدیا اچ» در شهر دوسلدورف آلمان انجام گرفته که نتیجه عکس این نظر را مشخص می کند و نشان می دهد که واقعیات از این ادعا بسیار دورند، اینکه زنان خانه دار بیشتر از زنان شاغل دچار بیماری های مختلف می گردند.
گاهی شنیده می شود که اگر مادران شاغل کار در خارج از خانه را کنار بگذارند و وقت بیشتری را صرف امور خانه داری و خانواده بکنند از سلامتی بیشتری برخوردارند. این مسئله بویژه در هفته های اخیر موضوع مورد بحث برخی از روزنامه، مجلات و همینطور رادیو و تلویزیون آلمان قرار گرفته است زیرا خانم «اوا هرمان» یکی از مجریان تلویزیونی این کشور در کتابی که بتازگی منتشر کرده علتهای شکست های خانوادگی در زندگی خصوصی اش را در این امر می بیند. در هر صورت این مسئله مورد اعتراض بسیاری از سازمانهای زنان در آلمان و همینطور همکاران خانم هرمان گردید، ولی باعث شده که دوباره موضوع کار زنان در خانه و خارج از آن در آلمان مطرح شود. بتازگی تحقیقی توسط موسسه «مدیا اچ» در شهر دوسلدورف انجام گرفته که نتیجه عکس این فرضیه را مشخص می کند و نشان می دهد که واقعیات از این ادعا بسیار دورند، اینکه زنان خانه دار بیشتر از زنان شاغل دچار بیماریهای مختلف می گردند و همینطور بنا به نتایج این تحقیق مردان تحمل کمتری را در انجام و قبول وظایف دوگانه در خانه و محل کار و تلفیق این دو با هم دارند. نتایج پژوهش موسسه مدیا اچ نشان می دهد که زنان غیرشاغل بیشتر از بیماری های روحی و جسمی شکایت می کنند. لااقل ۶۰ درصد این زنان از سردرد نامتناوب رنج می برند. این آمار در مورد مردان بیکار ۴۳ درصد را نشان می دهد. علاوه بر آن زنان بیشتر با درد شانه و کمر و روماتیسم و حساسیت های آب و هوایی و بیخوابی مواجه اند. در مورد سردردهایی که علت جسمی ندارند باز زنان اند که بیشتر از آن شکایت می کنند. نکته قابل توجه اینکه این مشکلات در ارتباط با داشتن یا نداشتن شغل خارج از خانه در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. بطور کل در مورد کسانی که در سنینی هستند که توانایی کار دارند، ولی نتوانسته اند شغلی را بیابند آمار نشان می دهد که اغلب از مشکلات جسمی و روحی گوناگون رنج می برند. تقریبا ۴۴ درصد این زنان دچار سردردهای میگرنی هستند. یک پنجم آنان از بیخوابی شکایت می کنند.
از طرف دیگر کسانی که شغل آزاد و یا درجه شغلی بالایی را دارا هستند از ناراحتی هایی مانند اضطراب و فشار کار رنج می برند و تقریبا یک سوم آنان با احساساتی مانند خشونت و عصبانیت و فشار عصبی دست و پنجه نرم می کنند. بسیاری از افراد که گرفتاری های شغلی و خانوادگی مضاعف دارند بیش از حد متوسط دچار استرس هستند. نکته جالب در این میان این است که پدران شاغل در این مورد حساس تر از مادران شاغل هستند. افراد غیرشاغل بیشتر از یاس و فقدان انگیزه رنج می برند و دچار ترس و اندوه هستند. احساس تنهایی، ماتم، افسردگی و همچنین احساس تهی بودن از جمله مشکلاتی ست که در این دسته افراد بیشتر مشاهده می شود. به نظر بسیاری از مصاحبه شوندگان بهترین راه مقابله با فشار روحی و بی انگیزگی مبارزه با دلایل بوجودآورنده این مشکلات هست. بسیاری از افراد بالای ۳۰ سال با قدم زدن احساس آرامش پیدا می کنند، ولی مثلا ۱۴ تا ۲۹ ساله ها این آرامش را با گوش دادن به موزیک و همچنین با ورزش کردن بدست می آورند. راههای دیگر با فشار روحی مانند تماشای تلویزیون، مطالعه و صحبت با دوستان و آشنایان از طرف همه ی اشخاص در سنین مختلف مهم شمرده می شود. یک دهم این افراد حاضر هستند که علاوه بر آن مشکلات روحی خود را با دکتران متخصص نیز درمیان بگذارند. ۱۳درصد از زنان مصاحبه شونده که شاغل نیستند و بیشتر از ۳۰ سال سن دارند با اقدامات خودیاری مثلا به شکل مصرف داروهای گیاهی موافق هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]