همه با جمله معروف دستگاه مشترك مورد نظر خاموش است مواجه مي*شوند و شما نيز تمام روز احساس مي*كنيد چيزي كم داريد.......
هيچ احساسي بدتر از تمام شدن شارژ موبايل در وسط روز نيست، زماني كه كلي كار با گوشي خود داريد و افراد مختلفي قرار است با شما تماس بگيرند، اما همه با جمله معروف "دستگاه مشترك مورد نظرخاموش است" مواجه مي*شوند و شما نيز تمام روز احساس مي*كنيد چيزي كم داريد.
اما براي برطرف كردن اين مشكل نيز راه*حل*هايي وجود دارد و شما با كمي توجه مي*توانيد عمر باتري گوشي*تلفن*همراه خود را طولاني*تر كنيد توجه: خواندن ترفند موبايل در ادامه مطلب روش اول: قابليت*ها و تنظيمات
گوشي*هاي امروزي تعداد زيادي قابليت دارند كه تمام آنها باتري مصرف مي*كنند، در نتيجه اگر به هر كدام از آنها نياز نداشتيد مي*توانيد خاموششان كنيد. برخي گوشي*ها راه*هاي مختلفي براي جلوگيري از هدر رفتن باتري در اختيار كاربر قرار مي*دهند، مثلا گوشي را در حالت آماده باش يا Stand by قرار مي*دهد و يا زماني كه از برخي قابليت*ها استفاده نمي*كنيد، آنها را خاموش مي*كند. شما معمولا مي*توانيد تمام اين تنظيمات را در منو "Settings " يا "Tools " تغيير دهيد. تمام قابليت*هاي جديدي كه به گوشي*ها افزوده مي*شود، باتري مصرف مي*كنند و با اين كه كيفيت باتري*ها بهتر شده ، اما همچنان آنقدر خوب نيستند كه بتوانند انرژي را براي مدت زمان طولاني در خود نگهدارند.
اگر از بلوتوث*تان استفاده نمي*كنيد، آن را خاموش كنيد يكي از معروف*ترين برنامه*هاي باتري خور، بلوتوث است كه اغلب بدون دليل روشن مي*ماند. بلوتوث يك استاندارد راديويي است كه مي*توان به وسيله آن ديتاها و اطلاعات را نقل و انتقال داد، اما براي اين كار، باتري زيادي مصرف مي*كند. اگر از هدست*هاي بلوتوث استفاده نمي*كنيد، بعد از نقل و انتقال فايل*هايتان به گوشي ديگرفراموش نكنيد آن را خاموش كنيد.
نور صفحه نمايش*تان را كم كنيد
قابليت ديگري كه خيلي بايد حواستان به آن باشد، نور صفحه نمايش*تان است. برخي گوشي*ها به صورت اتوماتيك نور صفحه نمايش را متناسب با نور محيط تغيير مي*دهند، اما اغلب گوشي*ها چنين قابليتي ندارند. اغلب گوشي*ها به صورت پيش*فرض روي روشن*ترين حالت صفحه نمايش تنظيم شده*اند و شما مي*توانيد با مراجعه به منوي تنظيمات، نور آن را كمتر كنيد.
معمولا براي ديدن صفحه نمايش و خواندن آن نياز نداريد نور آن خيلي زياد باشد، در نتيجه هرچه ميزان آن را كمتر كنيد، انرژي كمتري از دست مي*دهيد. برخي گوشي*ها گزينه*اي نيز در اختيارتان قرار مي*دهند كه مي*توانيد تنظيم كنيد صفحه نمايش*تان تا چه مدت زماني روشن بماند. كمتر كردن اين مدت نيز در كمتر هدر رفتن باتري*تان كمك مي*كند.
از عكس*هاي متحرك و زنگ با صداي بلند استفاده نكنيد
محافظ*هاي صفحه نمايش و عكس*هاي پس*زمينه متحرك ممكن است زيبا و هيجان*انگيز به نظر برسند، اما باتري زيادي مصرف مي*كنند؛. پس براي مصرف كمتر باتري بهتر است از اين عكس*ها استفاده نكنيد. زنگ با صداي بلند و ويبره نيز انرژي زيادي مصرف مي*كنند، در نتيجه بهتر است چند پروفايل با صداهاي مختلف زنگ و ويبره بسازيد تا زماني كه لازم نبود، از پروفايل بدون ويبره و زنگ با صداي نه چندان بلند استفاده كنيد.
كمتر از تلفن استفاده كنيد
اگر باتري گوشي*تان در حال تمام شدن بود و منتظر تماس خاصي نبوديد مي*توانيد حتي گوشي*تان را خاموش كنيد. بازي كردن و يا گوش دادن به موسيقي توسط گوشي كار هيجان*انگيزي و وقت*پركني است ولي باتري زيادي هم مصرف مي*كنند.
استفاده از شبكه*هاي 3G، GPRS وWi-Fi
استفاده از شبكه*هاي 3G، GPRS و Wi-Fi در ايران به خاطر در دسترس نبودن امكانات مخابراتي امكان*پذير نيست، اما جزو قابليت*هايي هستند كه باتري زيادي مصرف مي*كنند. در نتيجه اگر در كشوري بوديد كه مي*توانستيد از اين قابليت*ها استفاده كنيد، آن را طوري تنظيم كنيد كه تنها زماني كه به آن احتياج داريد فعال شود.
روش دوم: قدرت سيگنال
اگر در محلي قرار داريد كه گوشي*تان مرتب مجبور مي*شود به دنبال سيگنال براي تعيين ميزان آنتن*دهي بگردد، بدانيد يكي از علل زودتر تمام شدن باتري گوشي*تان نيز همين است. زماني كه در جايي هستيد كه آنتن*دهي كمتري دارد، گوشي شما بايد انرژي بيشتري براي برقراري ارتباط با نزديك*ترين ايستگاه مخابراتي مصرف كند به خاطر همين مطلب بهتر است به دنبال مكاني در خانه يا محل كارتان بگرديد كه آنتن*دهي بهتري دارد و گوشي*تان را همان*جا بگذاريد. علاوه بر آن زماني كه مي*خواهيد با كسي تماس بگيريد، ببينيد آنتن گوشي*تان بيشتر از 3 خط باشد.
اگر در محلي هستيد كه اصلا آنتن نداريد، بهتر است گوشي خود را خاموش كنيد و وقتي به جايي رسيد كه آنتن داشتيد، گوشي*تان را دوباره روشن كنيد.
روش سوم: باتري*تان را بشناسيد!
اغلب گوشي*هاي جديد، باتري*هاي ليتيومي دارند تا باتري*هاي نيكلي. در مورد باتري*هاي نيكلي، قبل از اولين بار استفاده بايد گوشي خود را تا 10 ساعت روي شارژ مي*گذاشتيد تا آماده استفاده مي*شد، اما در مورد باتري*هاي ليتيومي، تنها تا زماني كه اعلام مي*كند باتري پر شده است، كافي است.
يكي ديگر از معايب باتري*هاي نيكلي اين است كه بعد از مدتي استفاده از باتري و شارژ كردن مجدد آن، بايد بگذاريد باتري كاملا خالي شود، چون درغير اين صورت باتري زود خراب مي*شود، اما اين مشكل در مورد باتري*هاي ليتيومي وجود ندارد.
باتري*هاي ليتيومي را هر وقت كه لازم بود شارژ كنيد و لازم نيست صبر كنيد تا شارژ آن كاملا تخليه شود.
باتري را خنك نگهداريد و جلوي آفتاب نگذاريد
باتري*هاي ليتيومي در خود تجهيزات الكتريكي دارند كه آنها را در مقابل حرارت زياد محافظت مي*كند، در نتيجه اگر گوشي*تان را شب تا صبح يا در مدت زمان طولاني روي شارژ بگذاريد، صدمه*اي به آن وارد نمي*شود. اما با اين حال حتي اگر يك باتري ليتيومي را بيش از يك هفته روي شارژ بگذاريد، صدمه مي*بيند. اگر گوشي*تان را مرتب مقابل نور مستقيم آفتاب و يا نزديك رادياتور هم بگذاريد، چنين اتفاقي برايش مي*افتد.
بعد از دو سال، يك باتري جديد بخريد
يك باتري ليتيومي، معمولا تنها تا 300 الي 500 بار شارژ كردن عمر مي*كند، در نتيجه اگر از باتري*تان يكي دو سال استفاده كرديد، بايد به فكر عوض كردن آن باشيد. به شما توصيه نمي*كنيم همراه با گوشي*تان يك باتري اضافه بخريد، چون حتي اگر از باتري ليتيومي استفاده هم نكنيد، بعد از اين مدت خراب مي*شود، در نتيجه هنگام خريد به تاريخ مصرف آن دقت كنيد.
استفاده از هر كدام از لوازم و دستگاه*ها، ويژگي*ها و روش*هاي خاص خود را دارد كه با مراجعه به دفترچه راهنما آن مي*توانيد با آنها آشنا شويد كه با روش*هاي بهينه نگاهداري از لوازم خود آشنا شويد. در اين حالت، هم مي*توانيد از تمام قابليت*هاي آن نهايت استفاده را ببريد و هم با نگهداري درست از آن، عمر مصرف دستگاه را زيادتر كنيد.