واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: انتظار پيروان امام خميني«ره» از شوراي مديريت حوزه علميه قم
سرويس سياسي - اجتماعي: قائممقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره) گفت: متأسفانه بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي هنوز حتي در حد گنجاندن دو واحد درسي در سرفصل دروس رسمي حوزه علميه براي آشنايي طلاب جوان با انديشه و مكتب فقهي امام اقدامي نشده است.
به گزارش واحد خبرجماران، دكتر حميد انصاري كه در جمع مسئولان و پژوهشگران نمايندگي اين مؤسسه در قم سخن ميگفت، با اشاره به نقش انديشههاي امام در تحولات جهان معاصر اظهار داشت: اگر بخواهيم به انتظارات و نيازهاي جامعه پاسخ بگوييم بايد از تمام فرصتها و ظرفيتهاي مراكز تحقيقاتي در حوزه علميه قم بهره بگيريم.
وي با اشاره به آماده شدن بسترهاي قانوني لازم در برنامههاي توسعه كشور و نگاه مثبت در سطوح عاليه نظام به ترويج انديشههاي امام گفت: بايستي با استفاده از الزامات قانوني و تأكيدات رهبر معظم انقلاب كه به حق از مناديان راستين انديشه بنيانگذار نظام هستند، انديشههاي رهبر كبير انقلاب در تمام سطوح پياده شود.
انصاري با بيان اين كه همه مراكزي كه وابسته به نظام جمهوري اسلامي هستند بايد دين خودشان را به امام ادا كنند، خاطرنشان كرد: عزّت و عظمت كنوني شيعه و روحانيت و حوزههاي علميه مديون انديشه و جهاد امام خميني(ره) است ولي متأسفانه عليرغم گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب هنوز حتي دو واحد درسي در سرفصل دروس رسمي حوزه علميه، حداقل در سطح آشنايي طلاب جوان با زندگي و مكتب فقهي امام راحل گنجانده نشده است.
قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام(ره) در ادامه با تأكيد بر اين كه نسل امروز در حوزه و دانشگاهها به خاطر شرايط سنّي و درك نكردن دوران امام آشنايي چنداني با انديشههاي ايشان ندارند، گفت: درج آثار و انديشههاي امام در نظام درسي حوزه علميه از انتظارات جدي تمامي دوستداران نظام و پيروان امام خميني(ره) است.
وي افزود: البته اقبال به انديشه و آثار امام در حوزه علميه مستمراً وجود داشته و مدرسين بزرگ حوزه و مراجع عظام كه عمدتاً از ملازمان و شاگردان حضرت امام هستند به صورت منفرد در درسهاي خويش به اين امر اهتمام داشتهاند ولي اين امر ميبايستي در نظام رسمي حوزه نهادينه شود. براي جبران خلا از دست رفتن شارحين مكتب فقهي امام بايد چارهانديشي شود. اگر قرار است انديشههاي امام مبناي عمل نظام جمهوري اسلامي قرار بگيرد بايد حوزه علميه به عنوان يكي از مراكز مهم نظام آموزشي و پژوهشي كشور به صورت رسمي و برنامهريزي شده به اين عرصه وارد شود.
انصاري در ادامه با اشاره به فعاليت دانشگاهها و مراكز آموزش عالي در خصوص نشر و ترويج انديشههاي امام با گلايهمندي گفت: دانشگاههاي آزاد و دولتي اگرچه مأموريت متفاوتي نسبت به حوزه دارند آشنايي با انديشه، زندگي و وصاياي امام را در كتب درسي و واحدهاي اختياري و الزامي منظور كردهاند و در طول سال نيز با برنامههايي نظير برگزاري جشنواره طريق جاويد و همايشهاي مختلف به استمرار پيوند نسل جوان با انديشه و سيره امام اهتمام ميورزند اما در حالي كه از حوزههاي علميه انتظار بيشتري ميرود شاهد اقدام جدي و عملي نيستيم و نتيجه آن شده است كه از 4500 عنوان پاياننامه حوزه علميه و 560 پاياننامه دانشگاه باقرالعلوم درصد بسيار ناچيزي به تبيين آراء فقهي و اصولي و انديشه سياسي امام اختصاص يافته است.
انصاري همچنين گفت: به طور قطع و يقين تنها در بستر فقه زمانشناسانه امام خميني و تفسير او از اسلام ناب است كه حوزههاي علميه قادر به پاسخگويي نيازهاي امروز و آينده جهان اسلام خواهند بود و اين امر مستلزم تدريس آراء امام در حوزه علميه و آشناسازي مستمر طلاب با انديشه و سيره امام امكانپذير است.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]