واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رئيس سازمان دامپزشكي كشور : در توليد واكسن دام به خودكفايي نسبي رسيده ايم
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/05/06
رييس سازمان دامپزشكي كشور گفت : در توليد واكسن دام تا 70 درصد خودكفا شده ايم و براي رسيدن به خودكفايي كامل در حال مشاركت با بخش خصوصي هستيم .
به گزارش خبرنگار ما ؛ مجتبي نوروزي در نشست خبري با خبرنگاران افزود : با توجه به استعدادهاي موجود در كشور انتظار مي رود در توليد واكسن دام به خودكفايي كامل برسيم و حتي به جمع كشورهاي صادر كننده اين نوع واكسن بپيونديم .
نوروزي افزود : سال گذشته از10و نيم ميليون تن توليدات دام حدود3400 تن توليدات غير بهداشتي در قالب يك ميليون و 200 هزار مورد بازرسي كشف و معدوم شد .
رييس سازمان دامپزشكي كشور همچنين در اين نشست خبري از اصلاح نظام و ساختار دارويي در بخش دامپزشكي كشور خبر داد و افزود: با توجه به گردش مالي سالانه200 ميليارد تومان دراين بخش ، ساختار دارويي بخش دامپزشكي كشور با هدف برطرف شدن برخي از مشكلات موجود در حوزه واردات ، توليد و توزيع اصلاح مي شود .
نوروزي با بيان اين كه اصلاح اين ساختار هم اكنون در دستور كار سازمان دامپزشكي است تاكيد كرد :سازمان دامپزشكي مصمم به اصلاح ساختار دارويي در بخش دامپزشكي است .
رييس سازمان دامپزشكي كشور اصلاح ساختار دارويي را جراحي بزرگ در درون اين سازمان دانست و افزود : از حدود200 ميليارد تومان گردش مالي در بخش داروي دامپزشكي كشور 40 ميليارد تومان به عنوان سود در اختيار شركت هاي پخش قرار مي گيرد و اين در حالي است كه امكانات برخي از شركت هاي پخش را فقط يك اتاق 12 متري و يك مهر تشكيل مي دهد .
وي گفت : سازمان دامپزشكي كشور دستورالعملي رابراي شركت هاي پخش دارو تدوين و به تمام استان ها ابلاغ كرده است و به دنبال ايجاد تغييراتي در كميته و ثبت سامانه دارو است .
وي ارائه تعريف مشخص از داروهاي وارداتي براي تعيين تعرفه و جلوگيري از
توزيع داروهايي كه به صورت غير قانوني وارد كشور مي شود را از ديگر محورهاي
اصلاح ساختار دارويي بخش دامپزشكي بيان كرد و افزود : تاكنون چند باند وارد كننده داروهاي غير مجاز با همكاري سازمان دامپزشكي و نيروي انتظامي شناسايي و عوامل آن در اختيار محاكم قضايي قرارگرفته اند .
رييس سازمان دامپزشكي كشور در همين زمينه گفت : برخي از شركت هاي متخلف 3 ميليارد تومان جريمه ارزي و ريالي شده اند .
نوروزي با اشاره به موفقيت هاي زير بخش دامپزشكي كشور در سال گذشته و چهار ماهه نخست امسال هم گفت : سازمان بهداشت جهاني دام به تازگي سند عاري بودن از بيماري طاعون گاوي را به ايران اعطا و نام كشورمان را در فهرست كشورهاي عاري از اين برنامه ثبت كرده است .
وي همچنين كاهش كانون هاي بيماري تب برفكي از 1200 كانون در سال 85 به 800 كانون در سال گذشته را از ديگر دستاوردهاي سازمان دامپزشكي در مقابله با بيماريها اعلام كرد و افزود: امسال با اجراي مرحله 16 واكسيناسيون ضد تب برفكي روند كاهش كانون هاي آلوده به اين بيماري ادامه خواهد داشت .
رييس سازمان دامپزشكي در ادامه ايران را همچنان عاري از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان دانست و افزود : نماينده فائو به تازگي با ارسال نامه اي به وزير جهاد كشاورزي از اقدام هاي پيشگيرانه صورت گرفته ايران براي مقابله با شيوع احتمالي اين بيماري قدرداني كرده است .
نوروزي با اشاره به ايجاد مراكز مراقبت فعال از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد
پرندگان از سال گذشته در كشور گفت : تاكنون 121 هزار و 173 مورد بازديد از مرغداري هاي صنعتي ؛ حدود 140 هزار مورد بازديد از روستاها ؛ 17 هزار و 523 مورد بازديد از مراكز عرضه پرندگان و 19 هزار مورد بازديد از سطح تالاب ها در چارچوب اين مراكز صورت گرفته است .
رييس سازمان دامپزشكي شمار نمونه برداري هاي صورت گرفته در اين زمينه را 162 هزار و 623 مورد اعلام و اضافه كرد : نتايج حاصل از نمونه برداري هاي صورت گرفته نشان دهنده عاري بودن ايران از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان است .
نوروزي درباره نامه هاي اين سازمان براي مقابله با خشكسالي هم گفت : حدود 250 ميليارد ريال از محل اعتبارات خشكسالي براي توسعه فعاليت ها و اقدام هاي پيشگيرانه و خريد نهاده ها و سموم پيش بيني شده است كه بخش عمده اين اعتبار براي افزايش سطح ايمني دام ها هزينه خواهد شد .
وي با اشاره به توزيع بيش از يك ميليون بسته داروهاي رايگان ضد انگلي زنبور عسل بين زنبورداران كشور افزود : سازمان دامپزشكي همچنين موضوع آموزش و اطلاع رساني در حوزه بهداشتي را در مناطق روستايي و عشايري درگير با خشكسالي را پيگيري مي كند .
وي اضافه كرد : اين سازمان در نظر دارد در 14 استاني كه در اولويت مقابله با خشكسالي هستند ، حدود31ميليون راس دام را عليه بيماري هاي واگيرواكسينه كند.
نوروزي با اشاره به موضوع هدفمند كردن يارانه ها در زيربخش دامپزشكي هم افزود : اين موضوع امسال نيز همچون سال گذشته پيگيري و افزون بر100 ميليارد ريال در قالب توسعه پوشش ايمني واكسيناسيون در مناطق عشايري و روستايي هزينه خواهد شد .
وي ضبط 3473 تن فرآورده هاي غير قابل مصرف دامي در نتيجه يك ميليون و 904 هزار مورد بازديد از مكان هاي عرضه اين محصولات در كشور و تداوم اجراي طرح ساماندهي كشتارگاه هاي سنتي دام را از ديگر فعاليت هاي سازمان دامپزشكي كشور در سال گذشته برشمرد و افزود: با اجراي اين طرح در پنج سال اخير؛ تعداد كشتارگاه هاي سنتي دام از 750 واحد به 400 واحد كاهش يافته و اميد است اين ميزان تا پنج سال آينده به 100 واحد برسد .
وي همچنين از فعاليت 35 كشتارگاه صنعتي دام در كشور با ظرفيت اسمي فعال 15 تا 20 درصد خبر داد و گفت : 64 كشتارگاه صنعتي دام نيز هم اكنون در حال احداث است.
نوروزي با بيان اين كه طرح ساماندهي كشتارگاه هاي طيور نيز نهايي شده است ودر صورت تاييد مراجع ذي ربط ابلاغ خواهد شد افزود: در اين طرح ، كشتارگاه هاي طيور براساس نيازو استعداد سنجي مناطق كشور و تعداد كشتارگاه ها طبق افق 20ساله و با نگرش پيشگيري از بيماري ها در مناطق مختلف تقسيم بندي شده است .
رييس سازمان دامپزشكي كشور همچنين درباره واردات گوشت قرمز به كشور از هند و برزيل هم گفت : اين واردات طبق معيارهاي بهداشتي و شرعي است و اين سازمان با دقت بر مراقبت هاي بهداشتي در واردات نظارت مي كند.
وي سپس با بيان آنكه اين سازمان دستور تشكيل شعبه هاي ويژه رسيدگي به جرايم
و تخلفات دامپزشكي را از رياست قوه قضاييه اخذ كرده و در حال پيگيري اين
موضوع است گفت : تدوين لوايح تخلفات دامپزشكي ، جرايم امور دارويي دامپزشكي و پايش مستمر باقيمانده هاي دارويي در دستور كار قرار دارد كه در صورت تصويب نهايي در مجلس برخورد شديد با متخلفان در چارچوب قانون صورت خواهد گرفت .
نوروزي اجراي طرح بسته بندي گوشت مرغ در استان تهران را مستلزم فراهم شدن يكسري شرايط از جمله شرايط آب و هوايي و امكانات در كشتارگاه ها و سامانه حمل و نقل اين فرآورده دانست و پيش بيني كرد تا پايان امسال اين طرح در استان هاي تهران و بوشهر به بهره برداري برسد .
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]