واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مسكو، گرانترين شهر جهان شناخته شد
هزينه زندگي خارجيان در مسكو تقريبا يك و نيم برابر نيويورك است و براي سومين سال پياپي گرانترين شهر دنيا معرفي شده و در مقابل براي ششمين سال پياپي، آسونسيون، پايتخت پاراگوئه ارزانترين شهر براي زندگي خارجيان شناخته شده است.
بر اساس گزارشي كه روز پنجشنبه، ۲۵ ژوئيه، منتشر شد مسكو گرانترين شهر جهان براي زندگي خارجيان است و پس از آن شهرهاي توكيو و لندن در مقام هاي دوم و سوم قرار دارند.
در اين گزارش كه توسط موسسه بريتانيايي «مركر» تهيه شده، هزينه ها در نيويورك مبنا قرار گرفته و ۲۰۰ قلم مخارج روزانه زندگي مثل حمل و نقل، غذا، پوشاك و تفريحات در بيش از ۱۴۰ شهر جهان با يكديگر مقايسه شده است.
براساس اين گزارش هزينه زندگي خارجيان در مسكو تقريبا يك و نيم برابر نيويورك است و براي سومين سال پياپي گرانترين شهر دنيا معرفي شده و در مقابل براي ششمين سال پياپي، آسونسيون، پايتخت پاراگوئه ارزانترين شهر براي زندگي خارجيان شناخته شده است.
بر اساس اين بررسي، شهر پراگ، پايتخت جمهوري چك با جهشي بي سابقه از نظر افزايش هزينه زندگي براي خارجيان روبرو شده و از رتبه ۴۹ در سال گذشته به رتبه ۲۹ رسيده است. شهر استانبول در بخش اروپايي تركيه نيز ۱۵ پله جهش داشته و در مقام ۲۳ قرار گرفته است.
در خاورميانه، شهر تل آويو، پايتخت اسرائيل گرانترين شهر خاورميانه شناخته شده است و در رتبه ۱۴ جهاني قرار دارد. شهرهاي دبي و ابوظبي در امارات متحده عربي در اين فهرست جهاني سقوط داشته اند و به ترتيب در رتبه هاي ۵۲ و ۶۵ قرار گرفته اند.
در گزارش ياد شده كه رتبه هاي پنجاه شهر را اعلام كرده است به موقعيت كنوني تهران، پايتخت ايران، اشاره اي نشده است.
بر اساس اين بررسي، شهر پراگ، پايتخت جمهوري چك با جهشي بي سابقه از نظر افزايش هزينه زندگي براي خارجيان روبرو شده و از رتبه ۴۹ در سال گذشته به رتبه ۲۹ رسيده است. شهر استانبول در بخش اروپايي تركيه نيز ۱۵ پله جهش داشته و در مقام ۲۳ قرار گرفته است.
شهرهاي آفريقايي در اين رتبه بندي پايين تر رفته اند و تنها لاگوس، پايتخت نيجريه با هفت پله صعود در رتبه سي ام گرانترين شهرهاي جهان قرار گرفته است.
در اين گزارش اشاره مي شود كه به دليل بحران اعتباري فعلي و افزايش نرخ تورم، مردم در سراسر جهان اين گراني را لمس مي كنند ولي در برخي از كشورها افزايش هزينه ها بيشتر از نقاط ديگر بوده است.
ايوون تريبر، يكي از پژوهشگران ارشد موسسه «مركر» مي گويد: بررسي هاي ما نشان داده كه نرخ اقلامي مثل سوخت، مواد غذايي و يا مسكن در همه جا افزايش يافته اند ولي نرخ افزايش يكسان نيست و برخي از كشورها نرخ تورم بيشتري دارند.
يكي از عواملي كه در اين گزارش به عنوان دليل افزايش ناهمگون هزينه ها به آن اشاره شده تغييرات سال هاي اخير در ارزش برابري ارزهاي مهم جهان است. به عنوان مثال نرخ برابري روبل روسيه، يورو و ين ژاپن همه افزايش يافته اند در شرايطي كه ارزش دلار كاهش يافته است.
به اين دليل هزينه اعزام كارمندان عالي رتبه شركت هاي آمريكايي به شهرهاي ديگر جهان بيشتر از گذشته است. در صورتي كه پايين آمدن ارزش دلار ممكن است باعث جلب تعداد بيشتري از اتباع كشورهاي خارجي به اقامت در شهرهاي آمريكا شود.
خانم ايوون تريبر مي گويد: گزارش امسال نيز نشان مي دهد كه شهرهاي گران اروپا و آسياي شرقي مثل هميشه در ۲۰ مقام اول اين فهرست قرار دارند ولي در سال هاي اخير برخي از پايتخت هاي كشورهاي اروپاي شرقي و يا برزيل، هند و تركيه نيز كه از اقتصاد در حال رشد و فعالي برخوردارند به جمع ۲۰ شهر گران دنيا مي پيوندند.
پس از مسكو ، توكيو و لندن، دو شهر آسيايي ديگر سئول و هنگ كنگ در مقام هاي چهارم و پنجم هستند و اسلو پايتخت نروژ در مقام ششم.
در خاورميانه، تل آويو در مقام چهاردهم اين فهرست است و دوبي و ابوظبي به ترتيب در رديف ۵۲ و ۶۵ قرار دارند. كاهش ارزش واحد پول امارات عربي متحده تحت تاثير دلار به نسبت سال هاي قبل، باعث شده كه هزينه زندگي براي خارجيان در اين شهر به نسبت ساير نقاط جهان پايين تر باشد.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]