واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: عضو هيات مديره اتحاديه كاركنان بيمارستانها با بيان اين كه افزايش حقوق كاركنان بخش درماني، كاهش ساعات كار تنها از طريق مذاكرات و پيمانهاي دست جمعي قابل تحقق است، اظهار كرد: پيش نياز اين امر تشكيل سازمان و يا اتحاديههاي كارگري است كه راهكار آن در قانون اساسي و كار ديده است.
حاج اسماعيلي در گفتوگو با ایسنا ، نداشتن متولي مشخص براي كاركنان درماني بخش خصوصي در كشور را مايه تاسف خواند و گفت: متاسفانه حقوق كاركنان درماني بخش خصوصي كفاف نيازهاي معيشتي اين قشر زحمتكش را نميدهد.
وي با اشاره به اين كه طبق اصل 26 قانون اساسي و ماده 131 قانون كار بدون داشتن نهاد صنفي درماني حقوق كاركنان بخش خصوصي قابل تحقق نيست، اظهار كرد: اين تشكلها ميتوانند مانند اتحاديهها و سنديكاي خارج مشكلات صنفي خود را بر عهده بگيرند.
حاج اسماعيلي با اشاره به اين كه عليرغم صراحت در قانون موانع جدي بر سر راه اتحاديهها و تشكلهاي صنفي وجود دارد، بيان كرد: اصليترين مانع در راه شكلگيري اين سازمانها و تشكيلات صنفي فقدان روح همكاري و كارگروهي در كشور است.
وي همچنين عدم همكاري دولت براي واگذاري امور به خود مردم از طريق سازمانها را از ديگر موانع اصلي بر سر راه شكل گيري اين سازمانها دانست.
عضو هيات مديره اتحاديه كاركنان بيمارستانها مدعي شد: متاسفانه حتي دولت حاضر نيست در همين چارچوب قانوني موجود كمك كند تا اين سازمانهاي مدني به صورت مستقل با تكيه بر سرمايههاي فكري و اقتصادي اين طبقات نظير پزشكان و پيراپزشكان و كاركنان درماني اداره شود.
حاج اسماعيلي با بيان اين كه بد بيني و نگاه امنيتي ايدئولوژيكي از طرف حاكميت به تشكلها مانع از رشد اين تشكلها شده است، اظهار كرد: نهادهاي مدني اساسا ساز و كار دموكراتيك دارند و از طريق مكانيزم دموكراتيك اداره ميشوند و معمولا محدوديت كمتري را در همكاري و مشاركت افراد اعمال ميكنند.
وي كار سنگين، سخت و زيان آور، ساعات كار بالا، عدم امنيت شغلي و پايين بودن حقوق و مزاياي پايين را از عمده مشكلات كادر درماني در بخش خصوصي دانست و افزود: كاركنان پرستاري با 15 سال سابقه كار و به ازاي 192 ساعت 200 هزار تومان حقوق ميگيرند در حالي كه در بخش دولتي ماهانه همين پرستار بيش از 350 هزار تومان حقوق دريافت ميكند.
حاج اسماعيلي با اشاره به تفاوت حقوق پرستاران و پزشكان در بيمارستانها اظهار كرد: در حالي كه در بيمارستانها بيشترين مسؤوليت بيماران با پرستار است متاسفانه كار اين قشر زحمتكش بهايي ندارد و اين سبب ياس، نااميدي و عدم تمركز در كار پرستاري شده است.
وي قراردادهاي موقت و فاقد شرايط قانوني را از ديگر مشكلات پرستاران بخش خصوصي عنوان كرد و گفت: متاسفانه كاركنان بخش دولتي فاقد امنيت شغلي هستند حتي افرادي كه به صورت رسمي فعاليت ميكنند كارفرما ميتواند هر زمان كه بخواهد آن پرستار را اخراج كند.
عضو هيات مديره اتحاديه كاركنان بيمارستانها با بيان اين كه واگذاري امور سلامت مردم به بخش خصوصي كار اشتباهي بود، اظهار كرد: طبق قانون اساسي دولت موظف به ارايه خدمات رايگان به مردم است و سپردن اين امور به بخش خصوصي كار اشتباهي است و نبايد سلامت مردم ابزار كسب درآمد شركتها و پيمانكاران شود.
حاج اسماعيلي با اشاره به شرايط نامناسب روحي و رواني و معيشتي پرستاران در بخش خصوصي و دولتي در پايان خاطرنشان كرد: اين مشكلات سبب شده كه بيماران در كشور از خدمات درماني مناسب چه در بخش خصوصي و چه در بخش دولتي بيبهره باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]