واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تحقیقات و بررسیهایی که در سال 2006 در حوزه جستوجوهای اینترنتی انجام شد، نشان داد که 93 درصد از کاربران اینترنتی که با موتورهای جستوجو مطلبی را جستوجو میکنند، در صفحه نتایج به دست آمده از سرچِ موتور جستوجو فقط همان صفحه اول را بررسی میکنند و نگاهی به صفحههای بعدی نمی اندازند. اگرچه درصدی از این کاربران کم سن هستند - طوری که آنها را در این بررسی دخالت ندادهایم - با این حال نتیجه همان است و کاربران در همان صفحه اول دنبال جوابشان میگردند
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
چگونه توسط موتورهاي جستوجو ديده شويم؟
نويسنده: جيمز اي مارتين
ترجمه: فرزانه احساني مؤيد- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
تحقیقات و بررسیهایی که در سال 2006 در حوزه جستوجوهای اینترنتی انجام شد، نشان داد که 93 درصد از کاربران اینترنتی که با موتورهای جستوجو مطلبی را جستوجو میکنند، در صفحه نتایج به دست آمده از سرچِ موتور جستوجو فقط همان صفحه اول را بررسی میکنند و نگاهی به صفحههای بعدی نمی اندازند. اگرچه درصدی از این کاربران کم سن هستند - طوری که آنها را در این بررسی دخالت ندادهایم - با این حال نتیجه همان است و کاربران در همان صفحه اول دنبال جوابشان میگردند.
به همین دلیل هم هست که اکثر وبسایتها اصرار دارند که موقع نمایش نتایج سرچ در موتورهای جستوجو، اسم و لینکشان جزو 10 گزینه اول باشد.استفاده از تکنیک search engine optimization)SEO) میتواند به گسترش شرکتهای کوچک کمک کند و موقعیتهای خوبی برای پیشرفت آنها فراهم کند. با در نظر گرفتن این چند نکته میتوانید اسم و سایت خود را در ردههای اول نتیجه سرچ کاربران قرار دهید:
1- اولویتها را مشخص کنید
اول هدفتان از جستوجو را به طور دقیق برای خودتان مشخص کنید و اولویتهایتان را در این کار درجه بندی کنید. به تدریج هم با بررسي جستوجوهاي بازديدكنندگان، آنها را اصلاح میکنید: هدفتان ارائه اطلاعات کدام محصول یا چه جور خدماتی هست؟ قرار است که کاربران و بینندههای سایت چه خدماتی بگیرند، خرید کنند، یا فقط مطالعه کنند و اطلاعاتی کسب کنند؟ حالا بر اساس چنین اطلاعات و دورنمایی که دارید، ببینید که چه طور میتوانید خودتان را در صدر لیست نگه دارید؟ مثلاً کارشناسان گوگل بررسی میکنند که کاربران اکثراً چه واژههای کلیدی را در جستوجو به کار میبرند و بیشتر استفاده میکنند و غیره.
2 - کلمات کلیدی را پیدا کنید
معمولاً دریک تجارت، محصولات و خدمات همان طوری معرفی و تبلیغ نمیشوند که مشتریان آنها را می شناسند. در این میان ابزارها، شیوهها و برنامههایی هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا بهترین واژهها و عبارات را برای SEO برای خودتان پیدا کنید. با خدمات رایگان AdWords Keyword Tool که شرکت گوگل ارائه میکند به راحتی و سریع میتوانید یک تخمین کلی از واژههای رایجی که کاربران در جستوجویشان به عنوان کلمات کلیدی استفاده میکنند، به دست بیاورید.
این برنامه در اصل ابتدا برای بازارهای اینترنتی و فروشگاههای گوگل طراحی شده بود که کلمات و عباراتی کلیدی برای کاربرانی که خرید اینترنتی میکردند، تعیین کنند. اما کاربرد برنامه به این جا محدود نشد و این برنامه کاربردهای بیشتری هم پیدا کرد و در بخشهایی که جستوجو بر پایه کلمات و عبارات بود، خیلی مفید واقع شد. این بحث تا حدی مهم و مفید است که برخی شرکتهای بزرگ بخشی به عنوان «فهرست واژگان کلیدی کاربردی» دارند که بر اساس تعداد دفعاتی که کاربران این کلمات کلیدی و پرکاربرد را برای جستوجو تایپ میکنند، و همچنین تعداد صفحات وِبی که در جواب آن عبارات در اینترنت برای آنها هست، امتیاز و رتبهای برای آن کلمه یا عبارت در نظر میگیرد.
3 - کلمات کلیدی را هوشمندانه انتخاب کنید
استفاده زیاد از فقط یک کلمه یا عبارت و به کار بردن واژههای نادرستی که مفهوم جستوجوی شما را مشخص نمیکنند و به عبارتی راه به جایی نمیبرند، باعث میشود که موتورهای جستوجو تشخیص بدهند که این روش جستوجو رسمی و صحیح نیست و کاربری شما را نادیده بگیرند. در اینجا چند نکته را برای شما آوردهایم تا به درستی از واژهها استفاده کنید:
- هر صفحه را به یک واژه کلیدی و مترادفهای آن اختصاص بدهید. زمانی که صفحه شما وحدت موضوعی (حول آن واژه کلیدی) داشته باشد، احتمال اینکه موتور جستوجو صفحه شما را شناسایی و رونمایی کند خیلی بیشتر میشود.
- آن کلمه کلیدی را در آدرس HTML خود بگذارید و حواستان باشد که این آدرس، با فاصلهها و علامتگذاریهایش، بیشتر از 65 حرف نباشد.
- کلمات کلیدی را در هدينگ همه صفحات بگنجانيد. ضمن اينكه چندین بار در بینابین مطالب صفحه تکرار شوند. و بهتر هم است که در همان اوایل صفحه باشند؛ نه یکی دو خط آخر.
- در این صفحه لینکهایی تعبیه کنید که در رابطه با همین کلمات باشند و دقت کنید که در نوشتن متن این لینکها از خود کلمه کلیدی استفاده کنید. مثلاً اگر کلمه کلیدی، رزومه است، متن لینک را این طور بنویسید: «راهنماییهایی برای نوشتن رزومه». نه اینکه: «اینجا را کلیک کنید».
- هر موقع که توانستید، کلمات کلیدی را در آدرس URLتان بیاورید. حتی اگر آدرس URLتان به ظاهر بیمعنی بشود (مثلاً http://www.domain.com/?page_hd=8).
4 - Linkbait بسازید
یک موقعیت خیلی خوب که میتوانید داشته باشید، این است که محصول یا خدمات شما از سوی کسان دیگر و مثلاً در وبلاگهای پربیننده دیگر هم به صورت لینک نوشته شده باشد. مخصوصاً اگر لینکی وجود داشته باشد که همان کلمه کلیدی را دارد و با کلیک روی آن، صفحهای از سایت شما باز میشود؛ این یک امتیاز عالی برای شماست.
- سعی کنید که اطلاعات جذاب، خواندنی و مفیدی در این صفحهها وجود داشته باشد و طبق هدفی که در سایت خود دارید، محتوای این وبلاگ هم تا حدی غنی و مربوط به همان صفحه و سایت اصلی شما باشد. اگر این وبلاگ، این ویژگیها را ندارد و مفید نیست، کلمه کلیدی و لینک سایت خود را در وبلاگها، صفحهها یا مقالههای دیگر هم بگذارید. این کار را با شبکههای اجتماعی (social networks) هم به راحتی میتوانید انجام دهید. این را هم بگوییم که موتورهای جستوجو عاشق وبلاگها هستند؛ پس حتماً این کار را انجام دهید.
- عباراتی برای تبلیغ محصول یا خدماتی که میدهید به همراه لینکی که همان کلمه کلیدی در آن به کار رفته و به سایت شما میرسد، را در سایتهای اجتماعی و گروهی پربیننده بگذارید. بهتر است که مستقیماً هم با اشخاصی که این وبلاگها و سایتها را مدیریت میکنند در ارتباط باشید.
- وقتی سایتهای دیگر قبول میکنند که لینک سایت شما را در صفحهشان بگذارند، از آنها بخواهید که حتماً کلمه کلیدی را در آدرس لینک به کار ببرند.
5 - موتورهای جستوجو را با وبسایت خود آشتی دهید
وقتی موتور جستوجو به دنبال صفحههایی در جواب جستوجوی یک کاربر میگردد، معمولاً مهم است که این کلمه کلیدی در چند سطر اول سایت (یا وبلاگ یا ...) که میخواهد به عنوان جواب ارائه دهد آمده باشد. پس سعی کنید اصلاً با انبوه فلَش و Ajax و غیره سایت خودتان را شلوغ نکنید؛ چون تا حد زیادی احتمال شناخته شدنتان توسط موتور جستوجو را پایین میآورد. باز هم ترفندهایی هست که میتواند احتمال شناخته شدن شما توسط موتور جستوجو را بالا ببرد. گوگل این چند مورد دیگر را آورده است:
- از یک مرورگر متنی مانند Lynx استفاده کنید که تا حدی متوجه نحوه سایتیابی این موتورهای جستوجو، و اینکه چطور سایت شما را پیدا میکنند، شوید. یا در قسمت مشاهدهگر lynx آدرس URL خودتان را بگذارید تا متوجه شوید که صفحه با Lynx چه طور دیده میشود.
- مطمئن شوید که سایت شما دو یا چند مورد از یک متن و محتوا یا URLهایی که به یک صفحه ارجاع میدهند را نداشته باشد.
- یک نقشه سایتِ XML بسازید و آن را برای موتورهای جستوجو بفرستید. به این ترتیب آنها لیستی از URLهایی از سایت شما، که میخواهید نمایش داده شوند، خواهند داشت.
پیگیر باشيد
خیلی مهم است که هر هفته به طور منظم وقت بگذارید و حواستان به موقعیت سایتتان در گوگل باشد. کلمات کلیدی را مرور یا بهروز کنید و به دنبال فرصتهای بیشتر و بهتر لینکگذاری و تبلیغ سایت خود باشید. این را هم در نظر بگیرید که اکثر رقبای شما هم این اطلاعات پایه را دارند و آنها نیز سعی میکنند این نکتهها را رعایت کنند.
منبع: نشريه پي سي ورلد، مارس 2010
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]