تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دين را پناهگاه و عدالت را اسلحه خود قرار ده تا از هر بدى نجات پيدا كنى و بر هر دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855881890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ضرغامي در پاسخ به پرسش قدس: چرا هميشه تير خلاصي انتقادها به رسانه ملي ختم مي شود؟! ديواري كوتاه تر از صدا و سيما نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: ضرغامي در پاسخ به پرسش قدس: چرا هميشه تير خلاصي انتقادها به رسانه ملي ختم مي شود؟! ديواري كوتاه تر از صدا و سيما نيست!
*زهره كهندل

اين روزها هر دستگاه و مسؤولي كه كم مي آورد و يا جوابي براي ارائه ندارد، انگار كه مد شده باشد، مي گويد: رسانه ملي فرهنگ سازي نكرده، زمينه سازي نكرده، يا اصلا تقصير صدا و سيماست كه روي فلان برنامه مانور مي دهد يا نمي دهد... رئيس رسانه ملي در پاسخ به اين انتقادها موضع جالبي دارد.

مهندس عزت ا... ضرغامي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار "قدس" كه چرا هميشه تير خلاصي انتقادها به رسانه ملي منتهي مي شود، مي گويد: ديواري كوتاه تر از صدا و سيما نيست!
او در جواب اين سؤال كه «چه برنامه هايي براي بلند كردن ديوارتان داريد؟» جوابي كلي تحويل و از برنامه هاي بسياري براي بهبود وضعيت خبر مي دهد.
ضرغامي براي پاسخ دادن در مورد پرحاشيه ترين دستگاه نظام اعلام آمادگي مي كند اما پاسخ هاي آقاي رئيس هم خواندني است.
او در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار ما كه پرسيده بود: برخي از منتقدان معتقدند صدا و سيما به بهانه مصالح ملي سانسورهايي را دارد و به تريبون دولت تبديل شده است، موضع شما در برابر اين اظهارات چيست؟ ضرغامي موضع خودش را چنين اعلام مي كند: به هر حال رسانه ملي متعلق به نظام است و بايد سياستهاي نظام را در اولويت قرار دهد، بويژه در بخشي كه قرار است جنبه اجرايي داشته باشد نهايت همكاري را براي تحقق صحيح آن انجام مي دهد. اين وظيفه رسانه ملي است و ما نمي توانيم مثل يك روزنامه يا خبرگزاري، صرفا بحثهاي انتقادي را مطرح كنيم كه آن هم البته در جاي خودش لازم است.
وي ادامه مي دهد: وظيفه ما به عنوان رسانه ملي، بستر سازي براي تحقق سياستهاي كلي نظام است كه بخش عمده آن بر عهده دولت مي باشد.
او با تأكيد اظهار مي كند: اين امر مربوط به همه دولتهاست و ربطي هم به دولت آقاي احمدي نژاد ندارد، اما در كنار اين و در همه حوزه هاي مربوط، بايد زمينه را براي طرح نظرهاي مختلف كارشناسان، دلسوزان و صاحبان راي و نظر فراهم كنيم تا آنها با همكاري رسانه ملي، دولت و نظام را براي اجراي بهتر امور ياري كنند.
ضرغامي همچنان بر انجام بحث انتقادي و چالشي در رسانه ملي تاكيد مي كند و مي گويد: در حال حاضر از اين بحثها در رسانه ملي كم نداريم در بسياري از برنامه هاي راديويي از جمله راديو گفتگو، بحثهاي نقد و گفتگو انجام مي شود و مشكلات جامعه بدون در نظر گرفتن خط قرمز هاي فرضي، به خوبي مطرح مي شود. راديو از اين نظر انصافا پيشتاز است. البته، شايد آقاي دكتر احمدي نژاد هم در گفتگوي تلويزيوني خود از راديو گلايه كردند، اما...
* مقصر اصلي شناخته شد: رسانه ملي؟!
براي لحظاتي، قطع و وصل شدن برق تالار قدس كتابخانه مركزي حرم مطهر رضوي موجب انفصال در ادامه گفتگو مي شود كه ضرغامي به طعنه مي گويد: تا سقف پايين نيامده، سالن را ترك كنيم ... من هم بدون معطلي جواب مي دهم: اين جا كه سعادت آباد تهران نيست!رئيس رسانه ملي در واكنش به اين حرف مي خندد و ضمن يادآوري آن حادثه تلخ، فرصت را غنيمت شمرده و عنوان مي كند: شاهد بوديد كه در انتهاي ماجراي سعادت آباد، رسانه ملي مقصر شناخته شد. خبري در بخش بيست و سي پخش گرديد كه ، سرانجام مقصر سعادت آباد شناخته شد، رسانه ملي!« آن هم به نقل از يكي از مسؤولان درجه يك مرتبط با اين داستان كه گفته بود چرا صدا و سيما بيش از حد به اين موضوع پرداخته است كه در نهايت مقصر هم رسانه ملي شناخته شد.
او با بيان اينكه بايد نظرها و انتقادهاي مختلف در رسانه ملي مطرح شود، بيان مي دارد: خيلي ها معتقدند رسانه ملي دولت را بسيار نقد مي كند و با برنامه هاي اصلي دولت همراهي نمي كند.
ضرغامي براي رفع اين اتهام از دستگاه متبوعه اش، رشته كلام را چنين به دست مي گيرد و ادامه مي دهد: آنها معتقدند نقد بيشتر از مسائل تبييني و تحليلي است كه من آن را قبول ندارم و نظر منتقدان سؤال شما را هم رد مي كنم تا بتوانيم مشي متعادلي داشته باشيم.
* ايجاد زمينه هاي وحدت بخش حوزه و دانشگاه
وي در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر كم توجهي به برنامه هاي ويژه فرهيختگان و انديشمندان در رسانه ملي، با اشاره به فعاليت نخبگان در قالب كرسي هاي آزاد انديشي در مراكز قم و تهران، اظهار مي كند: بسياري از اين گردهمايي ها ضبط و تدوين شده است، اما با توجه به شرايط كنوني و بر اساس نيازهاي و خواسته هاي مردم از رسانه ملي امكان پخش مشروح آن پيش نيامده و به صورت گزيده اي براي اينكه مردم ارتباط بهتري با آن بر قرار كنند، پخش شده است.
ضرغامي ادامه مي دهد: البته نبايد از فعاليتهاي شبكه هاي 4 و 7 نيز كه چنين رويكردي دارند، غافل شد.
او در پاسخ به سؤال ديگري در خصوص وظيفه رسانه ملي در تقويت وحدت حوزه و دانشگاه، پاسخ مي دهد: اين موضوع از مسائل كلان كشوري است و شوراي عالي انقلاب فرهنگي برنامه هاي اجرايي براي نيل به اين هدف دارد، اما رسانه ملي نيز وظيفه خود مي داند در جهت تعميق عوامل وحدت بخش ميان حوزه و دانشگاه، زمينه را براي تحكيم اين ارتباط فراهم آورد.
* ما كه گروه هاي مرجع را تعيين نمي كنيم!
او در خصوص انتقاد برخي از نقش رسانه ملي در تغييرگروه مرجع جامعه كه مي گويند در گذشته مردم براي كمك به مستضعفان و نيازمندان، روحانيون را گروه مرجع خود قرار مي دادند، اين در حالي است كه امروز با پررنگ شدن چهره ورزشكاران و هنرمندان در رسانه ملي، اين تغيير گروه مرجع اتفاق افتاده است، اين پرسش را خوب و بجا توصيف مي كند،... و اما موضع جالب وي كه مي گويد : ما كه گروه هاي مرجع را تعيين نمي كنيم!
رشته كلام ضرغامي را در ميانه جواب چنين ادامه مي دهم كه صدا و سيما با دعوت از هنرمندان و ورزشكاران، ذائقه مردم را تغيير داده است! چرا از قشر فرهيخته و انديشمند جامعه براي معرفي به مردم در رسانه ملي به ندرت دعوت مي شود؟!او پس از شنيدن سؤال دوم، چنين موضع مي گيرد و پاسخ را توجيه مي كند كه ارتباط رسانه با مردم جامعه در ابتدا يك ارتباط تعاملي براي باور پذيري است. در كنار اين رابطه، برنامه ريزيهاي هدايتي براي پيشبرد اهداف كلان نظام صورت مي گيرد.
وي ادامه مي دهد: يادتان باشد كه يك ورزشكار محبوب يا يك بازيگري كه با بازي خودش در بين مردم محبوبيت پيدا كرده، خودش زمينه محبوبيتش را در بين مردم فراهم كرده است و به ما هم ربطي پيدا نمي كند.براي مثال، مي توان به آقاي رضا زاده اشاره كرد.
* برنامه قطع مي شد يا برق؟
ضرغامي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر علت قطع برنامه هاي زنده از جمله برنامه «دوقدم مانده به صبح» كه گاه از چند ثانيه تا چند دقيقه به طول انجاميده است، مي گويد: اين اتفاق عمدتا در شبكه خبر رخ مي داد كه علت آن اختلال در شبكه برق رساني بود و با توجه به شوكي كه اين قطع شدن به تجهيزات فرسوده سيستم وارد مي كرد،زمان اختلالهاي فني بيشتر مي شد. ما بارها اعلام كرده ايم كه نيازمند تجهيزات و اعتبارات بيشتري براي بهبود شرايط سيستم فني سازمان هستيم. اخيرا هم قطعي برق در شبكه خبر موجب آتش سوزي بخشي از تأسيسات شد كه با همت نيروي فني سازمان، موضوع با سرعت رفع گرديد.
او در ادامه در مورد برنامه «دو قدم مانده به صبح» و چگونگي روند پخش آن اظهار كرد: البته در آن برنامه سؤال در زمان پخش تيتراژ پاياني مطرح شد وزمان پاسخگويي نبود. اين برنامه همچنان ادامه دارد.
رئيس سازمان صدا وسيما تأكيد مي كند: ما از ميهمانان دعوت مي كنيم تا حرف بزنند نه اينكه حرفشان را قطع كنيم.
* تعميق باورهاي ديني؛ مهمترين رسالت رسانه ملي
وي در پاسخ به اين پرسش كه «رسانه ملي شايد در ترويج و احياي شعاير ديني موفق عمل كرد، اما همچنان برچسب عدم توفيق در عمق بخشي مسائل ديني به جامعه هدف مردم را بر پيشاني خود دارد، سازمان چه برنامه هايي دارد كه خود را از اين برچسب كم كاري مبرا كند؟» جواب مي دهد: تعميق باورهاي ديني مهمترين رسالت رسانه ملي است، بدين معنا كه برنامه هاي معارفي بايد از تاثيرگذاري بالا برخوردار شوند.
منتها، بايد دقت شود كه اين تاثيرگذاري وتعميق براي چه اقشاري است، متناسب با نوع برنامه و ساختاري كه براي آن تعريف مي شود و در واقع مخاطب و گروه هدف آن برنامه، تعميق براي آنان معنا پيدا مي كند..
ضرغامي ادامه مي دهد: طبيعي است برنامه اي كه براي كودكان و نوجوانان توليد و پخش مي شود براي عمق بخشي به معلومات ديني آنان با برنامه طلاب و دانشجويان كاملا متفاوت است.
او در ادامه بحث با حرفهايش كمي گذشته هاي ذهنم را ورق مي زند و ناخواسته مرا به ياد طنزهاي شبانه و نود قسمتي مي اندازد كه شبهاي تابستان يا تعطيلات نوروز خانواده هاي ايراني را به بهانه يك سريال طنز آن هم نه فقط براي خنديدن، بلكه براي يك عادت دوست داشتني دور هم بودن اعضاي خانواده، افراد را محو جعبه جادويي مي كرد. مي گويد: برخي ها علاقه دارند كه پس از كارهاي روزمره اوقات فراغت خود را به صورت مطلوب با برنامه هاي طنز تلويزيوني پر كنند.
رئيس صدا و سيما با تأكيد بر تعيين نياز مخاطبان بر اساس نظر سنجي ها و اثر سنجي ها، عنوان مي كند: در سازمان اثر سنجي برنامه ها به عنوان يكي از محورهاي اصلي در مورد برخي از برنامه ها بويژه توليدات معارفي، انجام مي شود
* فاصله رسانه ملي تا تحقق دانشگاه عمومي؟
وي در پاسخ به سؤال ديگر قدس كه پرسيده بود رسانه ملي تا رسيدن به دانشگاه عمومي كه از منويات امام راحل (ره) بوده، چقدر فاصله دارد؟ اظهار مي كند: به نظر من، اين مسأله نسبي است. هرچه بهتر تلاش كنيم، مي توانيم به آرمانها و ايده آلهايي كه مد نظر حضرت امام راحل بود نزديك تر شويم.
ضرغامي در واكنش به پرسش ديگري كه خواستار مصداقي گفتن اين سخنان شده بود، عنوان مي كند: نزديك شده ايم. او توضيح بيشتري در اين خصوص نداد.
* نقش رسانه ملي؛ اطلاع رساني دقيق و شفاف
رئيس رسانه ملي در خصوص نقش عضو مستطيل شكل خانواده هاي ما در اجراي صحيح طرح تحول اقتصادي، خاطر نشان مي كند: خوشبختانه دولت به اهميت موضوع واقف است و جلسات مستمر با صاحبان صنعت واقتصاددانان، نشان از توجه جدي رئيس جمهور براي استفاده از تمام ظرفيتهاي جامعه در جهت اجراي طرح تحول اقتصادي دارد، وي با تأكيد بر تداوم بخش هاي مختلف اين طرح اقتصاد ي، رسانه ملي را شريك و همراه دولت در تبيين برنامه هاي گسترده اقتصادي مي داند و مي گويد: ما نيز با همراه كردن مردم و بستر سازي مناسب براي تحقق كارآمد سياستهاي دولت، فضاي مناسبي را فراهم خواهيم كرد تا در ابعاد مختلف، اين طرح بسياربزرگ كه بايد با اجماع ملي اجرايي شود تحقق يابد.
ضرغامي تأكيد مي كند: رسانه ملي هم نقش آگاه سازي و اطلاع رساني دقيق و شفاف به مردم را پي مي گيرد.
 يکشنبه 6 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن