واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: زونا; آبله مرغاني براي بزرگسالان
فعال شدن مجدد ويروس آبله مرغان را بيماري زونا مي گويند، اما متاسفانه خود زونا بسادگي اين تعريف نيست. گاهي شدت درد ناشي از اين بيماري تا حدي است كه با سكته قلبي و يا شكستگي استخوان اشتباه گرفته مي شود. به اين درد، خارش، تاول و جوش را هم اضافه كنيد.
عامل زونا، ويروس «هرپس زوستر» است كه معمولا در بزرگسالي و سنين 40 به بالا، افراد را درگير مي كند. در واقع چندين روز قبل از پيدايش ضايعات جلدي بر اثر زونا، درد بسيار شديدي در قسمت هايي از بدن از جمله قفسه سينه، شانه ها و يا پشت بيمار بروز مي كند به طوري كه اگر اين درد در قفسه سينه باشد، با دردهاي قلبي مثل سكته قلبي و يا دردهاي ريوي اشتباه گرفته مي شود و حتي شده كه بيمار زونايي به اشتباه در بخش ICU بستري شود.
دكتر علي وفايي، متخصص پوست و مو با تاييد اين مطلب به «جام جم» مي گويد: چند روز پس از اين درد، با علايمي نظير سردرد، تب و بي حالي در كنار قرمز شدن پوست، خارش، جوش زدن و تاول علايم زونا بروز مي كند.او ادامه مي دهد: زونا به صورت زونا قابل انتقال نيست ولي از آنجا كه عامل اين بيماري همان ويروس آبله مرغان است، افرادي كه قبلا به آبله مرغان مبتلا نشده اند، اگر در تماس با بيمار مبتلا به زونا قرار گيرند، امكان ابتلا به آبله مرغان وجود دارد.
به گفته وفايي بهتر است كودكان از فرد مبتلا به زونا دور نگه داشته شوند تا امكان ابتلا به آبله مرغان در صورت تماس با ضايعات پوستي زونا وجود نداشته باشد.
زونا، همچنان ناشناخته!
علي رغم همه پيشرفت هاي علم پزشكي هنوز علت ابتلا و بروز بيماري زونا مشخص نيست.
افزايش سن مي تواند علت فعال شدن ويروس نهفته آبله مرغان در فرد مبتلا به زونا باشد، اما علت مشخص و دقيقي براي زونا كشف نشده است. دكتر وفايي در اين خصوص مي گويد: گاهي اوقات استرس هاي روحي، اضطراب و برخي از بيماري ها موجب بروز زونا مي شوند.
به گفته او، افرادي كه به دليل بيماري هايي نظير سرطان ها، سيستم ايمني بدنشان ضعيف مي شود، امكان ابتلا به زونا در آنها افزايش مي يابد.
وفايي به كساني كه ضايعات پوستي زونا در نواحي چشمشان بروز مي كند، توصيه اكيد مي كند تا حتما زير نظر يك چشم پزشك به درمان ادامه دهند. بيماري زونا حدود 3 تا 4 هفته طول مي كشد كه در افراد مسن ممكن است حتي پس از اين دوران نيز دردهاي ناشي از بيماري در فرد باقي بماند.
تاول ها را دستكاري نكنيد
چنانچه مقدار زيادي كرم و پماد روي پوست بماليد، با تحريك پوست سبب تاخير در بهبودي خواهيد شد، بنابراين بهتر است تاول ها را دستكاري نكنيد.هنگامي كه «ايزوپروپيل الكل» به ميزان 20 درصد و «فنل و منتول» به ميزان يك درصد به «لوسيون كالامين» اضافه شود، محلولي به دست مي آيد كه در بهبود تاول ها بسيار موثر است.از اين محلول ها تنها طي يك روز به مقداري كه تاول ها خشك شده و رويشان پوسته ببندد، استفاده كنيد و ديگر از آن استفاده نكنيد.
در هر صورت براي استفاده از محلول هاي پوستي حتي با پزشك تان مشورت كنيد و از استفاده خودسرانه از داروها و پمادها پرهيز كنيد.
در هر حال شستشو با آب بهترين راه تسكين و درمان زوناست. به اين توصيه ها هم توجه كنيد:
از پوشش مرطوب استفاده كنيد.
حوله اي را در آب سرد فرو برده و بعد از آبكشي روي ناحيه صدمه ديده قرار دهيد.
هرچه آب خنك تر باشد، احساس بهتري خواهيد داشت.
تاثير اين عمل مانند قرار دادن يخ روي پوست سوخته شده است.
بهتر است از رسيدن گرما به پوست آسيب ديده نيز جلوگيري كنيد.
عفونت روي تاول را با آب اكسيژنه بشوييد.
توجه كنيد در صورتي كه درد چنان شديد باشد كه تحمل آن مشكل باشد، بهتر است به پزشك مراجعه كنيد; چراكه در غير اين صورت لطمات غيرقابل برگشتي به بدن وارد مي شود.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]