واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: گراني به وسايل ورزشي هم سرايت كرد گزارش اختصاصي آفرينش از قيمت وسايل ورزشي
گزارش از پريسا رادمنش
در پي تورم كلي در قيمت هاي بازار، اجناس و كالاهاي ورزشي نيز از اين امر مستثني نبوده است. اين تورم در كالاهاي ورزشي خارجي به ميزان 5 الي 10 درصد و در كالاهاي ايراني 10 الي 20 درصد افزايش قيمت داشته است.
در طي مصاحبه اي كه از تني چند از فروشندگان و توليدكنندگان لوازم ورزشي به عمل آمد اكثريت آنها عقيده داشتند بالا بودن هزينه هاي گمركي ، مالياتها، تورم كلي در كشور و بازار جهاني ،افزايش هزينه هاي بيمه و دستمزد كارگران ، افزايش قيمت مواد اوليه توليد اجناس ورزشي ، هزينه هاي حمل و نقل و وجود واسطه ها در اجناسي كه به صورت قاچاق وارد مملكت مي شود ، از علل افزايش قيمت در وسايل ورزشي هستند.
وسايل ورزشي چيني ،و ورشكستگي توليدكنندگان داخلي
يكي از توليد كنندگان در اين خصوص گفت: وجود اجناس چيني در بازار ،بسياري از توليد كنندگان لوازم ورزشي در ايران را به ورشكستگي و ركود كشانده است.
اين فروشنده اضافه كرد: اجناس چيني به علت ارزان بودن و به دليل اينكه طبق مد جديد موجود در اروپا ساخته مي شوند ، خريدار ترجيح مي دهد از اين اجناس تهيه كند.در حاليكه توليدات داخلي به علت اينكه توسط دولت به طور مناسب حمايت نمي شوند و همچنين گران بودن مواد اوليه اين توليدات ، نمي توانند با توليدات چيني رقابت كنند.
محدوديت كالاهاي چيني
وي بر اين باور است كه ، اگر ورود كالا هاي چيني به كشور محدود شود، و دولت با دادن تسهيلاتي ،از توليدات داخلي حمايت بيشتري بكند ،امكان پيشرفت توليدات داخلي وجود دارد. همچنين گردش پول در داخل كشور انجام شده و از خارج شدن ارز از كشور جلوگيري مي شود. متاسفانه در حال حاضر توليدكنندگان لوازم ورزشي داخلي در معرض ورشكستگي قرار دارند، و ما ناخواسته داريم به رونق بازار و اجناس چيني كمك مي كنيم، به جاي اينكه از توليدات كشور خودمان حمايت كنيم.
نكته ديگر اينكه در توليدات لوازم و پوشاك ورزشي كه در خارج توليد مي شود از دستگاه ها و استانداردهاي ويژه اي استفاده مي شود، كه كيفيت توليد اين اجناس را افزايش مي دهد.اگر دولت با دادن وام به توليدكنندگان داخلي ، از آنها حمايت كند، مي تواند به توليدات داخلي رونق بدهد. همچنين ما در ايران كارشناسان مخصوص جهت بررسي استانداردهاي لوازم ورزشي نداريم، كه كيفيت توليدات داخلي را بررسي كند.
در مورد كيفيت توليدات داخلي بايد گفت كه ، چون مواد اوليه اين توليدات گران است، توليد كننده به دنبال مواد ارزان تر اما با كيفيتي پايين تر مي رود. اين موضوع باعث نارضايتي خريدار شده كه به نوبه خود،مغازه داران را وادار مي كند كه كالاهاي خارجي را وارد كنند. اين مثل يك سلسه و زنجيره مي ماند كه يكي علت وقوع ديگري است. در اين بين يكسري از لوازم ورزشي هستند كه به صورت قاچاق وارد مي شوند كه بعد از گذشتن از دست چندين واسطه و مالياتهايي كه به آنها اضافه مي شود، به دست مغازه دار و در نهايت مصرف كننده مي رسد ، كه هزينه هاي بالايي پيدا مي كند. بيشتر اين سود به جيب واسطه ها مي رود.
اجناس ورزشي كه در داخل كشور توليد نمي شود ،از كشور هايي مثل چين ، تايوان ،پاكستان و غيره ...وارد مي شوند، كه هزينه گمرك آن بالا است. به دليل اينكه اين اجناس زمان زيادي را در گمرك مي ماند مغازه دار كه هزينه اجاره، آب و برق وغيره... را مي پردازد، اين تاخير در دريافت كالاهاي وارداتي از گمرك، به ضرر وي تمام مي شود ،در نتيجه اجبارا قيمت كالاها را افزايش مي دهد كه ضرر و زيان وارده را جبران كند.
عدم نظارت دولت و گراني وسايل
به گفته يكي ديگر از فروشندگان ، علت افزايش قيمت در بازار نظارت نداشتن دولت بر روي قيمت ها است.
اين فروشنده گفت: يكسري از لوازم ورزشي در ايران توليد مي شود ،مثل: انواع توپ، كوله پشتي كوه، كتاني ، كيسه خواب ،پوشاك ورزشي و غيره...اما بعضي ديگر اصلا توليد داخلي ندارند، مثل: راكت هاي تنيس و بدمينتون. حدودا 90 درصد كالاهاي ورزشي وارداتي چين هستند.
افزايش سرسام آور وسايل ورزشي
يكي از فروشندگان گفت :طي چند ماه اخير قيمت وسايل ورزشي افزايش سرسام آوري داشته است و همين مسئله باعث شده تا خانواده ها و جوانان علاقه مند به ورزش قادر به تهيه لوازم مورد نياز نباشند.
براي مثال ،قيمت يك پيراهن معمولي ورزش از 6000 تومان به 7500 تومان افزايش يافته است.
يا اينكه تيشرت ورزشي ايراني كه 6000 تومان بود حالا،8500 تومان شده است يا اينكه توپ هاي واليبال چيني از 5000 تومان به 7000 تومان رسيده است .
اين فروشنده مي گفت قيمت دوچرخه و تردميل چيني افزايش سرسام آوري داشته است اصلا نمي توان در مورد آن حرف زد.
اين فروشنده كه علاقه مند به ورزش بود، مي گفت در حالي كه همه شعار حضور همه جانبه مردم در ورزش را براي كسب سلامتي سرداده اند اما با گران شدن وسايل ورزشي ومكان هاي ورزشي استفاده از اين امكانات براي جوانان و خانواده هاي علاقه مند به ورزش عملا وجود نداشته و جوان ها بايد قيد ورزش را بزنند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]