تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855813130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديدگاه ها و رهنمودهاي اقتصادي رهبر معظم انقلاب - 1386


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ديدگاه ها و رهنمودهاي اقتصادي رهبر معظم انقلاب - 1386
اداره كل آموزش و پژوهش / گروه اقتصادي 1387/05/05

بسمه تعالي

مقدمه:
تحقيقي كه پيش رو داريد، ديدگاه­ها و رهنمودهاي اقتصادي مقام معظم رهبري در سال 1386 است كه از لابه­لاي بيانات و پيام­هاي ايشان در سايت www.khamenei.ir استخراج و به ترتيب تاريخ تنظيم شده است. يكجا و در كنار هم ديدن و مطالعه كردن ديدگاه­هاي اقتصادي ايشان دركي بهتر، دقيقتر و منسجم تر از نظرات اقتصادي معظم­له به دست مي­دهد، امري كه شايد دريافت آن در سخنان مختلف و موضوعات گوناگون حتي با صرف زمان زياد به آساني ميسر نباشد. براي دورماندن تحقيق از هرگونه برداشت خاص، عين سخنان اقتصادي ايشان آورده شده است. اين روش جمع­آوري، به تحقق هدف ديگر تحقيق هم كمك مي­كند. هدف ديگر اين بوده است كه برنامه­سازان و گزارشگران اقتصادي بتوانند با در اختيار داشتن متن مكتوب، به آساني به منابع صوتي و تصويري بيانات دسترسي پيدا كرده و موضوع مورد نظر را در توليدات خود از جمله به صورت (soundbite) بگنجانند. ديدگاههاي اقتصادي ايشان در سالهاي ديگر هم به تدريج استخراج و عرضه خواهد شد.
براي جست وجو ، كليد واژه­هاي زير پيشنهاد مي­شود:
عدالت، اقتصاد، ثروت، توليد، رفاه، كار، كارگر، چشم انداز، اصل 44، اسراف، فساد، سازندگي، پيشرفت، عقب‌ماندگي، توسعه، امنيت اقتصادي، يارانه، تنبلي، پشتكار، مسكن، برنامه­ريزي، دولت، مجلس، قانون، كشاورزي، صنعت، نوآوري، سفرهاي استاني.

پيام نوروزى رهبر معظم انقلاب اسلامى‏ به مناسبت حلول سال جديد 1/1/86
. اين يك حقيقتى است كه ملت ايران بر اثر تسلط قدرتهاى طاغوتى و قدرتهاى فاسد و دولتهاى وابسته يا بى‏كفايت در طول دهها سال - شايد نزديك به دويست سال - دچار عقب‏ماندگى‏هاى زيادى در عرصه‏هاى گوناگون بوده است. امروز كه ملت ايران به بركت اسلام و نظام جمهورى اسلامى به خودآگاهى و اعتماد به نفس دست يافته است، بايد ما اين فاصله‏هاى طولانى را با سرعت طى كنيم.
· ملت ما هدف روشنى دارد؛ هدف بزرگ ملى ما «استقلال ملى، عزت ملى و رفاه عمومى ملت» است. همه‏ى اينها به بركت اسلام و ايمان اسلامى تحقق‏يافتنى است.
· با نگاه به حوادث و مسائل جهانى به روشنى درمى‏يابيم كه دشمنان ملت ايران درصدد آنند كه دشمنى خود را از دو راه با ملت ايران به تحقق برسانند : يكى، ايجاد تفرقه در ميان صفوف ملت؛ .... و دومى، ايجاد مشكلات اقتصادى و تلاش براى توقف ملت ايران در زمينه‏هاى گوناگون سازندگى كشور و رفاه عمومى خود.
· در سال 86 هم در زمينه‏ى تلاش اقتصادى بايد همه‏ى نيروهاى ملى، نيروهاى معتقد به آرمانهاى بلند ملت ايران، مسئولان كشور، جوانان پُرنشاط، دست به دست هم بدهند و تلاش كنند. ميدان براى تلاش اقتصادى گسترده است؛ بخصوص با ابلاغ سياستهاى اصل 44 قانون اساسى ... ميدان تلاش اقتصادى براى مردم گشوده است و راهها باز است. مسئولان بايد براى مردم تشريح كنند امكانهايى را كه در اختيار مردم وجود دارد و خودشان هم بايد تلاش كنند. كشور ما ظرفيت اقتصادى بسيار زيادى دارد و مى‏توان براى بناى يك جامعه‏ى برخوردار از رفاه، تلاش و كار كرد.

در اجتماع بزرگ زائران و مجاوران حرم مطهر رضوى ‏1/ 1/ 86
· اين هدف بزرگ عبارت است از سربلندى ايران اسلامى، الگوشدن در ميان ملتهاى مسلمان، هم از لحاظ مادى و هم از لحاظ معنوى. معناى اين حرف اين است كه ملت ما ... از رفاه عمومى برخوردار باشد و عدالت عمومى و اجتماعى بر زندگى او حاكم باشد.
· ملت ايران مى‏خواهد ملتى باشد آزاد، مرفه، باايمان، و كشورى داشته باشد آباد و پيشرفته؛
· اين هدفِ مورد قبول همه‏ى آحاد ملت ايران است. كشورى آباد داشته باشيم، ... بتوانيم پيشرو باشيم، پرچم عدالت اجتماعى را در دست داشته باشيم، ... مى‏توانيم به اين هدف دست پيدا كنيم؛ هم شناخت ظرفيتهاى ملى به ما اين اميد را مى‏دهد، هم تجربه‏ها اين را تأييد مى‏كند.
· پس ما در مسابقات جهانى - مسابقه‏ى علمى، مسابقه‏ى سياسى، مسابقه‏ى صنعتى، مسابقه‏ى اقتصادى و مسابقه‏ى فرهنگى - مى‏توانيم وارد شويم و در كوتاه‏مدت اميد به موفقيت داشته باشيم، و در بلندمدت اميد به سرآمد شدن داشته باشيم.
· ما در اين راه چالش هم داريم. ما دو دشمن بزرگ داريم (دشمن درونى وبيروني ) ... دشمن درونى خصلتهاى بدى است كه ممكن است ما در خودمان داشته باشيم. تنبلى، نشاط كار نداشتن، نااميدى، خودخواهى‏هاى افراطى، بدبين بودن به ديگران، بدبين بودن به آينده، نداشتن اعتماد به خود - نه به شخص خود و نه به ملت خود - اينها بيمارى است ... دشمنان بيرونى ملت ايران سعى كرده‏اند اين ميكروبها را در درون جامعه‏ى ايرانى رسوخ دهند.
· من برنامه‏هاى استكبار جهانى عليه ملت ايران را در سه جمله خلاصه مى‏كنم: اول، جنگ روانى؛ دوم، جنگ اقتصادى؛ و سوم، مقابله با پيشرفت و اقتدار علمى.
· جنگ اقتصادى هم يكى ديگر است. مى‏خواهند ملت ايران را از لحاظ مسائل اقتصادى در تنگنا قرار دهند. من عرض مى‏كنم ميدان براى تحرك اقتصادى ملت ايران باز است. با سياستهاى اصل 44 كه ابلاغ شد و دولت هم مجدانه دنبال اين است كه اينها را تحقق ببخشد و بايد هم دنبال كند، ميدان كار اقتصادى باز است؛ نه فقط براى افرادى كه ثروتمندند، حتّى براى آحاد مردم. سال 86 و شايد تا يكى دو سال بعد رويكرد دولت و رويكرد فعالان كشور بايد رويكرد اقتصادى باشد. ... تحريم نمى‏تواند به ما ضربه‏اى بزند ... تحريم در شرائطى حتّى ممكن است به نفع ما تمام شود؛ از اين جهت كه همت ما را براى تلاش و فعاليت بيشتر كند.
· رويكرد كشور در سالى كه امروز اول آن است، و حتّى يكى دو سال بعد، بايد رويكرد اقتصادى باشد. از سياستهاى اصل 44 همه بايد استفاده كنند. كسانى كه توانايى سرمايه‏گذارى دارند، حتّى افرادى كه مى‏توانند سرمايه‏گذارى را با اجتماع و شركت انجام دهند، اينها راه دارد. آحاد مردم و صنوف مختلف مردم مى‏توانند سرمايه‏گذارى كنند؛ مى‏توانند در اين راه با يكديگر شريك شوند و سهيم باشند. علاوه بر سهام عدالتى كه تقريباً ده ميليون نفر را شامل مى‏شود - كه مال دو دهك پائين جامعه است - بقيه‏ى آحاد مردم هم مى‏توانند از اين سياستها استفاده كنند؛ راه دارد.
· مسئولين دولتى بايد راه‏هاى مشاركت مردم را در فعاليتهاى اقتصادى به آنها بگويند. اين سياستها به معناى توليد ثروت عمومى براى جامعه است. توليد ثروت از نظر اسلامى بى‏مانع است. توليد ثروت با غارت ثروت ديگران فرق دارد. يك وقت كسى به اموال عمومى دست‏درازى مى‏كند، يك وقت كسى بى‏قانون و بدون پيروى از قانون به دستاوردهاى مادى مى‏رسد؛ اينها ممنوع است؛ اما از طريق قانونى، توليد ثروت از نظر شارع مقدس و از نظر اسلام، مطلوب و مستحسن است. ثروت را توليد كنند، منتها در كنارش اسراف نباشد. اسلام به ما مى‏گويد ثروت توليد كنيد، اما اسراف نكنيد. مصرف‏گرايى افراطى مورد قبول اسلام نيست. آنچه كه از توليد ثروت به دست مى‏آوريد، باز همان را وسيله‏اى براى توليد ثروت ديگر بكنيد. مال را نه به صورت راكد و نازا دربياوريد - كه در اسلام اسمش كنز كردن است - نه به صورت ولخرجى و ولنگارى در مصرف مال، آن را صرف در چيزهاى غير لازم زندگى كنيد؛ اما با توجه به اينها، ثروت را براى خودتان توليد كنيد. ثروت آحاد مردم، ثروت عموم كشور است؛ همه از آن سود مى‏برند. روح اصل 44 و سياستهاى اصل 44 اين است. طورى بشود كه منابع درآمدى آحاد مردم، بخصوص طبقات ضعيف، متنوع شود؛ مردم بتوانند گشايشى پيدا كنند؛ اين يك گام بلند در راه رفاه عمومى است.

در ديدار با معلمان12/2/86
· من اول امسال عرض كردم كه دشمن، سه هدفِ عقب‏ماندگى علمى، عقب‏ماندگى اقتصادى و شكستن يكپارچگى ملى را بجد تعقيب مى‏كند؛ ... يعنى از لحاظ اقتصادى عقب بمانيم و شكست بخوريم؛
‏ در ديدار دانشجويان دانشگاه فردوسى مشهد 25/2/86
· مدل‏سازى و الگوسازى، ... كار نخبگان ماست ... در نهايت مدل پيشرفت را براى ايران اسلامى، براى اين جغرافيا، با اين تاريخ، با اين ملت، با اين امكانات، با اين آرمانها ترسيم و تعيين كنند و بر اساس او، حركت عمومى كشور به سوى پيشرفت در بخشهاى مختلف شكل بگيرد.
· چرا لزوم اين كار را بايد بيان كرد؟ به خاطر اينكه امروز در چشم بسيارى از نخبگان ما، بسيارى از كارگزاران ما، مدل پيشرفت صرفاً مدلهاى غربى است؛ توسعه و پيشرفت را بايد از روى مدلهايى كه غربى‏ها براى ما درست كرده‏اند، دنبال و تعقيب كنيم ... هم غلط است، ... هم خطرناك ...

در ديدار هزاران نفر از اعضاى بسيج دانشجويى دانشگاههاى سراسر كشور 31/2/86
· من اول سال در مشهد گفتم؛ دشمن طبق نقشه‏هاى خود، سه هدف را دنبال مى‏كند. اول: عقب نگه داشتن كشور از لحاظ اقتصادى؛ براى اين‏كه دولت را - كه دولتى مكتبى و وفادار و هوادار ارزشهاى اسلامى است - ناكارآمد و نالايق و بى كفايت جلوه بدهند؛ لذا وضع اقتصادى براى اين منظور، طبق نقشه‏هاى دشمن بايد عقب بماند.
· ببينيد چه‏طور مى‏شود از دولت و كشور و از اين خيل عظيمِ جوان مؤمن و حاضر در ميدان و داراى استعداد، در پيشرفتهاى گوناگون كشور استفاده كنيد؛ چه در پيشرفتها و تحركات علمى، چه در كارهاى جهادى و چه در كارهاى اقتصادى.

در ديدار نمايندگان هفتمين دوره مجلس شوراى اسلامى 8/3/86
· شما هم در تبليغات انتخاباتى‏تان غالباً بر روى اصول اسلامى، پايبندى به ارزشها، مبارزه‏ى با فساد، كار براى طبقه‏ى محروم، تلاش براى حفظ استقلال و عزت ملى، تكيه كرديد.
· مجلس نشان داد كه به طبقات ضعيف در جامعه اهتمام مى‏ورزد؛ براى او مسأله‏ى اساسى، جبران ضعف طبقات ضعيف و مردمان فقير و دورماندگان از بسيارى از امتيازات است؛
· در زمينه‏ى سياستهاى اصل چهل و چهار- كه مى‏تواند يك حركت عظيم اقتصادى دركشور بوجود بياورد - مجلس پاسخ خوبى داد. همين كميسيون ويژه‏اى كه اشاره كردند، تشكيل شده و دارد خوب كار مى‏كند. ... پيش برويد و يك قانون محكم و قوى بوجود بياوريد تا يادگارى شما براى كشور بماند.

‏ در مراسم هيجدهمين سالگرد ارتحال حضرت امام خمينى (ره) 14/3/86
· ملت حق دارد اولين چيزى را كه از مسئولان انتظار دارد و توقع مي‌برد، ملاحظه‏ى عدالت باشد. براى تأمين عدالت كه بسيار هم دشوار است، بايد همه كار كنند؛ همه تلاش كنند. من اول سال گفتم: مسئله‏ى اقتصادى يك مسئله‏ى مهم كشور است.
· ملت عزيز ما در زمينه‏ى اقتصادى و فعالان اقتصادى، آنچه مي‌توانند بايد تلاش كنند. در بخش سرمايه‏گذارى، در بخش كارگرى، در بخش نوآوريهاى فنى و صنعتى، در بخش رشد كشاورزى، هركس هرچه مي‌تواند بايد تلاش كند.

در ديدار خانواده‏ى شهداى هفتم تير و مديران و مسئولان قوه قضائيه 7/4/86
· دادن امنيت به مردم يك پايه‏ى مهمش روى دوش قوه‏ى قضائيه است. چه امنيت اجتماعى، چه امنيت اقتصادى، چه امنيت اخلاقى، چه امنيت حيثيتى. درست است كه دستگاههاى گوناگونِ اجرائى هركدام به نحوى در اين كارها با قوه‏ى قضائيه شريكند- مثلاً ... مسئولان استقرار امنيت اقتصادى غالباً در دستگاههاى اجرائى‏اند - وزارتخانه‏هاى اقتصادى و دستگاههاى پولى و بانكى - و اينها مسئولند؛ اما نقش قوه‏ى قضائيه اين است كه اگر در مجموعه‏ى اين عملكردها و تعامل اين دستگاهها با مردم، مفسد اقتصادى به وجود آمد، قوه‏ى قضائيه آنچنان با او برخورد كند كه برخوردش موجب عبرت براى كسانى باشد كه دستگاه اقتصادى را به فساد مي‌كشانند. اين، خود يك عامل مهم در ايجاد امنيت اقتصادى است.
· بعضى خيال مي‌كنند ... كه برخورد با مفاسد اقتصادى، مخل امنيت اقتصادى است. اين عكس قضيه است؛ اين درست نقطه‏ى مقابل حقيقت است. برخورد با مفسد اقتصادى موجب امنيت اقتصادى است براى غيرمفسد. غيرمفسد كيست؟ اكثريت مردم. مفسد اقتصادى تعداد معدودى هستند؛ سوءاستفاده‏چي‌ها. با اينها برخوردِ سخت بشود
· امنيت حيثيتى در جامعه‏ى اسلامى، امنيت آبروئى، مسأله‏ى مهمى است ... فرض بفرمائيد به يك نفر تهمت سوءاستفاده‏ى مالى بزنند، كه تا او بيايد ثابت بكند چنين چيزى نبوده، زمان زيادى صرف خواهد شد.

در ديدار رئيس‏جمهور، مسئولان و كارگزاران نظام 9/4/86‏
· ما ميراث‏برِ دوران طولانى تسلط طواغيت بر اين كشور هستيم .... سالهاى متمادى در اين كشور، اساس حكومت بر پرورش دادن اشراف و نخبگان مالى و پولى و يا نخبگان فاميلى بوده است ... نميگويم ما هم از اول انقلاب تا حالا هيچگونه سياست اشتباهى يا عملكرد غلطى نداشته‏ايم؛ ... آنها هم كمك كرده است به اينكه نيازها امروز زياد بشود. پس نتيجه اين است كه امروز كشور و ملت ما حقيقتاً نيازمند يك تلاش پيگير، مدبرانه، همه‏جانبه و برنامه‏ريزى شده براى پيشرفت هستند.
· استعداد پيشرفت هم در اين كشور خيلى زياد است. ما استعداد طبيعى‏مان و استعداد انسانى‏مان خيلى بالاست و احتياج داريم به ابتكار، به وارد كردن نيروى كار در عرصه‏ى تصميم‏گيرى و عمل و تلاش؛ استفاده از نيروى كارآمد و قابل و بااخلاص و بردن كشور در مسير صحيح پيشرفت، كه‏ان‏شاءاللَّه پيشرفت مادى و معنوى - هر دو - باشد.
· سفرهاى استانى بسيار كار خوب و برجسته و لازمى بود ... آنچه كه محصول اين كار مي‌شود، عبارت است از روشن شدن فاصله‏ى بين نگاهِ از دور به حقايق يك كشور و نگاهِ از نزديك؛ اين، خيلى فرق ميكند
· مبادا اين كار مهم را خراب كنيد ... بايد اين حركت تا نهايت خط برود، تا آن بركات به طور كامل حاصل بشود. از اينجا به بعد دست مسئولان اجرائى است. اولاً مصوبات اين سفرها موبه‏مو اجرا بشود؛ هيچ كوتاهى نشود؛ اما اگر در جائى قابل اجرا نيست ... اين را صريح به مردم بگوئيد. بگوئيد ما تصميم گرفته بوديم اين كار را انجام بدهيم، اما حالا مى‏بينيم به اين دلائل نميشود آن را انجام داد. نگذاريد كارها بماند؛ نگذاريد اميد مردم نسبت به صداقت و پشتكار و توانائى دولت متزلزل بشود.
· خود مسئولان بخشها و استانها هم از اين كارها بكنند؛ آنها هم بروند. استاندارها با شهرستانها و با مسئولان بخشهاى مختلف و با مردم ارتباط و تماسشان را حفظ كنند و ادامه بدهند.
· مسئله‏ى نيازهاى مادى مردم با نيازهاى معنوى مردم، بايد با هم ديده شود؛ يعنى دولت اسلامى فقط به شكم و مسكن و آسايش و آرامش ظاهرى زندگى مردم اكتفا نمي‌كند؛ به اخلاق آنها، به دين آنها ... به رشد دينى و تقوائى آنها هم اهميت مي‌دهد.
· در داخل تشكيلات دولتى، اهميت مبارزه‏ى با فساد اقتصادى بيشتر است از عين همين كار در دستگاه قضائى. دستگاه قضائى مجازات مفسد را بر عهده دارد، دستگاه اجرائى جلوگيرى از بروز فساد را بر عهده دارد؛ اين مهمتر است؛ اين پيشگيرى است.
· در پيچ و خم دالانهاى گوناگون اجرائى است - چه در مرحله‏ى برنامه‏ريزى، چه در مرحله‏ى اجرا - كه فساد جان مي‌گيرد؛ اين ميكربهاى فساد به وجود مى‏آيند و رشد مي‌كنند و تكثير مي‌شوند؛ جلوى اينها را بايد گرفت.
· مبارزه‏ى با فساد به صلاح احتياج دارد؛ اول خودمان بايد صالح باشيم؛ اهل فساد نباشيم تا بتوانيم با فساد حقيقتاً مبارزه كنيم.
· برادران و خواهران عزيز! مواظب خودتان باشيد. آدمهاى فاسدى كه اسمهايشان را شنيده‏ايد يا توصيفشان را مى‏شنويد، اينها از اول كه فاسد نبودند؛ يك وقت يك لقمه‏ى چرب و نرمى، دهن شيرين‏كنى - دانسته يا ندانسته - كسى توى دهن اينها گذاشته، به كامشان شيرين آمده، بعد لقمه‏ى بعدى و لقمه‏ى بعدى را خودشان برداشته‏اند و شده‏اند فاسد ... خيلى از خودتان مراقبت كنيد. تقوا يعنى همين؛ يعنى همين مراقبت.
· در همه‏ى برنامه‏ريزي‌ها، سند چشم‏انداز در نظر باشد و اين را در همه‏ى سطوح ملاحظه كنند. ثبات در برنامه‏ريزى، شرط موفقيت است ... بيست سال را در نظر بگيريد ... اما اگر برنامه‏ى پنج‏ساله‏ى امروز در جهت مقابل برنامه‏ى پنج‏ساله‏ى ديروز يا در جهت مقابل برنامه‏ى پنج‏ساله‏ى فردا باشد، اين كارها همديگر را از بين خواهد برد و اصلاح هرگز صورت نخواهد گرفت؛ چون فعاليتها همديگر را خنثى مي‌كنند و نتيجه، ضايع شدن سرمايه‏هاى ملى است.
· اين، برنامه‏ى كلىِ بيست ساله است. برنامه‏ها زير اين سقف بايد شكل بگيرند؛ برنامه‏هاى پنج ساله در اين جهت بايد حركت كنند. هر دولتى سر كار مى‏آيد، اين جهت را حفظ كند؛ آن وقت برنامه‏ها ميشوند مكمل هم.
· انگيزه‏مندى و تحرك و علاقه‏ى در جوانها، چيز خيلى محسوسى است. جوانهاى ما حقاً و انصافاً در ميدانند و داراى انگيزه‏اند و آماده‏ى كارند؛ تشنه‏ى كارند. ما بايد نيروهاى آماده و بااستعداد را بشناسيم، اينها را پيدا كنيم و كار مناسبشان را به آنها بدهيم. اگر ما درست مديريت كنيم، كشور خيلى ظرفيت و استعداد پيشرفت دارد.

در ديدار رئيس‌جمهور و اعضاى هيأت دولت به مناسبت هفته دولت و در آستانه‏ى نيمه‏ى شعبان 4/6/86‏
· دو نقطه‏ى برجسته‏اى كه در انتظار ما و جشن‏گيرى ما براى نيمه‏ى شعبان وجود دارد، يكى مسئله‏ى اميدزايى است ... و ديگر اين‏كه در آن جهانى كه پس از آمدن آن بزرگوار شكل خواهد گرفت، برجسته‏ترين خط، خط عدالت است.
· شما هم دولتى هستيد كه اين دو خصوصيت را جزو شعارها و برنامه‏هاى عملكرد خودتان قرار داده‏ايد؛ هم به مردم اميد مى‏دهيد، هم وعده‏ى عدالت مى‏دهيد. همان اميد هم به خاطر اين است كه شما پرچم عدالت را بلند كرده‏ايد و دم از عدالت مى‏زنيد.
· حقيقتاً هم خلأ امروز دنيا، بيش از همه چيز خلأ عدالت است. در كشور و جامعه‏ى خود ما هم بيشترين چيزى كه اين جامعه تشنه‏ى اوست، عبارت است از عدالت.
· ممكن است شماها نتوانسته باشيد - يا تا آخر هم نتوانيد - همه‏ى آنچه را كه در مورد عدالت مى‏بايد انجام داد، انجام بدهيد؛ لكن نفس رويكرد شما به عدالت، چيز بسيار باارزشى است و هر مقدارى كه مى‏توانيد بايستى حركت كنيد ... بهتر از اين است كه انسان اصلاً دم از عدالت نزند ... عدالت را در لابه‏لاى مفاهيم ديگرى مخفى و گم كند .. اينها جايز نيست.
· وقتى عدالت رو آمد و به عنوان يك معيار و شاخص اصلى مورد توجه قرار گرفت، به‏طور قهرى در برنامه‏ها هم خواهد آمد. پايبندى به عدالت هم، شاخصه‏ى بعدى است.
· پايبندى به خدمت هم يكى از شاخصه‏هاى اين دولت است كه قابل ارج‏گزارى و ذكر است.
· پركارى اين دولت هم انصافاً چيز برجسته‏اى است
· خصوصيت ديگر، شجاعت اين دولت و قاطعيت اوست. اين كار بزرگى كه شما براى سهميه‏بندى بنزين انجام داديد كه يك قدم اولى است تا يارانه‏ها هدفدار و هدفمند شده و به آن سرمنزل خود هدايت و مصرف بشوند ... حاكى از شجاعت و قاطعيت اين دولت است.
· از جمله‏ى خصوصيات ديگر ... مسئله‏ى روحيه‏ى تحول‏گرايى و نوآورى و اصلاح است ... تغييراتى كه در ساخت عمومى تشكيلات دستگاه و دولت داده مى‏شود، خيلى كارهاى اساسى‏اى است. اصلاح هم واقعاً همينهاست كه انسان بيايد و در جهت صلاح، بخشهاى مختلف را نگاه كند و ساختها را به‏طور اساسى تغيير بدهد و دگرگون كند.
· در رساندن خدمت به افراد محروم جامعه و عدالت، به اعتقاد من اين مسئله‏ى سفرهاى استانى خيلى مهم است.
· سفارش اول ما مسأله‏ى «سند چشم‏انداز» است. در گزارش آقاى رئيس‏جمهور يك جمله‏ى كوتاهى گفته شد و اسم سند چشم‏انداز آمد؛ لكن اين كافى نيست. سند چشم‏انداز، يك مسأله‏ى فرادولتى است؛ مال اين دولت و آن دولت و اين سياست و آن سياست و اين جريان و آن جريان نيست؛ محصول يك كار فشرده و متراكم است؛ كارِ كارشناسى شده است؛ و درست هم هست. اين سند، در واقع برنامه‏ى كلان بيست‏ساله‏ى ماست و يك سند به معناى حقيقى كلمه است. آنچه كه در اين سند گفته شده، تعارف نشده. بايد در همه‏ى برنامه‏ريزيها - چه در قانون‏گذارى كه قانون‏گذارها مسؤولش هستند، چه در اجرا و مقررات اجرائى كه شماها مسؤولش هستيد - سند چشم‏انداز را مورد ملاحظه قرار بدهيد؛ بسنجيد و ببينيد كجاها در جهت سند چشم‏انداز نيست، آن‏جا را تصحيح كنيد و نگذاريد زاويه بخورد. اين فقط مسؤوليت رئيس‏جمهور نيست - اگرچه رئيس‏جمهور، بيشترين مسؤوليت را در اين زمينه دارد - بلكه مسؤوليت يكايك شما آقايانى است كه در رأس دستگاههاى اجرائى قرار داريد. يعنى واقعاً سند چشم‏انداز را بعنوان يك ميثاق، مبناى عمل قرار بدهيد. اين يك نكته و سفارش مؤكد من است.
· كار كارشناسى را حقيقتاً جدى بگيريد؛ بخصوص در كارهاى مبنايى و بنيانى، مثل مسأله‏ى برنامه‏ريزى و بودجه‏نويسى، يا مسأله‏ى شوراها
· يك مسئله هم مسئله‏ى سياستهاى اصل 44 است كه حالا به‏طور موردى من اين را عرض مى‏كنم؛ سياستهاى اصل 44 خيلى مهم است. لايحه‏اى كه به مجلس داده شد، نواقصى داشت؛ در مجلس هم بعضى از نواقص آن را برطرف كردند؛ من مى‏خواهم توصيه كنم به گونه‏اى رفتار شود كه اين لايحه با اهداف ذكر شده‏ى در اين سياستها تطبيق كند
· يعنى حقيقتاً اين خط غلطى كه در سالهايى از اوائل انقلاب به ناحق در امر اقتصاد كشيده شده و همينطور هم ادامه پيدا كرده، اين خط را كور كنيد و به خط درست برويد! اين با مسئله‏ى عدالت‏خواهى و آن چيزى كه ما در سياستهاى اصل 44 ذكر كرديم، هيچ منافاتى هم ندارد؛ يعنى مسئله‏ى عدالت‏خواهى را حتماً در نظر بگيريد؛ منتها اقتصاد كشور بايد شكوفا بشود؛ نيروهاى مردمى بايد به ميدان اقتصاد بيايند و كار كنند؛ اين هم با حرف و گفتن عملى نمى‏شود، عمل و اقدام لازم دارد و بايد حس بشود.
· حالا بحث سرمايه‏گذارى مطرح مى‏شود؛ يك وقتى اين‏جا - چند سال قبل از اين - يك جلسه‏ى مفصلى از مسئولين بخشهاى مختلف اقتصادى برگزار شد؛ يكى از آقايان حرف خوبى زد؛ گفت: ما به خارجيها مى‏گوييم بيايند اين‏جا سرمايه‏گذارى كنند! خب خارجيها نگاه مى‏كنند ببينند سرمايه‏گذارهاى داخلى ما در داخل كشور سرمايه‏گذارى مى‏كنند يا نه؟! اين ويترين ماست؛ اگر ديدند كسانى در داخل كه قدرت سرمايه‏گذارى دارند، در داخل كشور با خيال راحت سرمايه‏گذارى مى‏كنند، آن وقت آنها هم تشويق مى‏شوند و مى‏آيند؛ اما وقتى ببينند اينها خودشان اين‏جا سرمايه‏گذارى نمى‏كنند، خيلى مشكل است كه سرمايه‏گذار خارجى را انسان قانع كند كه بيا اينجا سرمايه‏گذارى كن تا ما از آن سرمايه‏گذارى تو استفاده كنيم! اينها همه‏اش در سياستهاى اصل 44 مورد توجه قرار گرفته است.
· مسئله‏ى اين گرانيهاست؛ اين را واقعاً فكرى برايش بكنيد. گرانيها - بخصوص در مسئله‏ى مسكن و برخى از كالاها - واقعاً وجود دارد و به مردم فشار مى‏آورد. البته حل مسئله‏ى گرانى، يك كار ريشه‏اى است. بديهى است كه مهار تورم، يك كار علمى، ريشه‏اى و بنيانى است كه مقدمات و اصولى دارد و تا آن اصول انجام نگيرد، خواهد بود؛ منتها كارهاى ضربتى هم بايد انجام داد

در ديدار جمعى از اساتيد، فضلا، مبلّغان و پژوهشگران حوزه‏هاى علميه كشور 8/9/86
·
· ما امروز داريم فكر روزى را ميكنيم كه كشور ما نفت نداشته باشد ... اگر نكنيم، آن روزى كه نفت تمام ميشود، ما نيستيم، اما اثر سوء اين عمل ما آن روز خواهد بود. ما مسئول خواهيم بود.

در اجتماع بزرگ مردم يزد 12/10/86
· خوي طبيعي اين مردم ( اجتناب از اسراف ) است، به شرط اينكه عارضه‏ى اشرافيگرى، خود را تحميل نكند. اشرافيگرى مثل يك بيمارى است. بر هر كجا كه وارد شد، بسيارى از خويهاى مستحسن و پسنديده را تحت‏الشعاع قرار مي‌دهد، كم‏كم آنها را ضعيف مي‌كند و شايد از بين مي‌برد. اسير اشرافيگرى نبايد بشويم ما مردم ايران.

در ديدار دانشجويان دانشگاه‏هاى استان يزد 13/10/86
· (مثالهايي درباره توان متخصصان ايراني: ساخت نيروگاه، ساخت سد،‌ساخت سيلو) اول انقلاب جهاد سازندگى مي‌خواست سيلو بسازد. ميدانيد سيلوهاى ما را در دوران طاغوت، شوروى‏ها ميساختند. رژيم طاغوت گندم را از آمريكا مي‌گرفت، سيلويش را شوروى ميساخت! سيلو ظاهرش ساده است، اما نسبتاً فناورى پيچيده‏اى است. جهاد سازندگى گفت مي‌خواهيم سيلو بسازيم؛ از اطراف صدا بلند شد كه آقا نمي‌توانيد؛ بيخود خودتان را معطل نكنيد، سرمايه‏ى كشور را هم به باد ندهيد.

· در ديدار عمومى مردم ابركوه 15/10/86

· آنچه مهم است اين است كه ملت چيزى را بخواهد و مسئولين به عنوان خدمتگزاران ملت كمر همت ببندند و تصميم بر اجراى نيازهاى مردم داشته باشند.
· آنچه ملت ما در طول دهها سال قبل از انقلاب، بلكه پيش از آن به آن دچار بود، نبودن اين دو عامل بود: يكى نبودن احساس مسئوليت در ميان دولتمردان ... عامل دوم، همت و خودباورى مردم است ...
· آن مقدارى كه ملت ايران از لحاظ سازندگى كشور در اين بيست‏وهفت هشت سالِ پس از انقلاب پيش رفته است، چندين برابرِ پنجاه سال قبل از دوران انقلاب است كه به وسيله‏ى آن حكمرانان طاغوتى و ستمگار، ستمگر و بى‏اعتناى به حقوق مردم ممكن بود انجام بگيرد.
· جوانان ما از همت بلند هيچ چيز كم نگذارند؛ همت را بايد بلند كرد؛ آن كه مشغول درس است، آن كه مشغول كارِ صنعت است، آن كه در حال كشاورزى است، آن كه به خدمات گوناگون اشتغال دارد، همه احساس كنند كه در قبال پيشرفت اين كشور يك وظيفه و سهمى هم متوجه به آنهاست و بايد اين سهم را، اين وظيفه را به قدر خود و به سهم خود انجام دهند.
 شنبه 5 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن