واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: درد دل بيماران ديابتي با ايسكانيوز؛ وقتي كه قيمت جان ، گران مي شود!
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: اگر مسوولان فقط كمي احساس همدردي با بيماران ديابتي كنند و در مقابل قطع يارانه داروهاي انسولين و گران شدن هزينه درمان آنان بي توجه نباشند، آن وقت است كه قيمت دارو به بهاي جان صدها هزار بيمار معامله نمي شود.
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، وقتي كه به دنبال دوايي براي تسكين درد بيماران ديابتي هستيم و هنگامي كه از زبان خود آنها مي شنويم كه اين زندگي سخت پرهزينه را به همراه درد بي امان بيماري تاب تحمل ندارند ، اين پرسش در ذهن نقش مي بندد كه چرا كسي به داد درد آنان نمي رسد؟!.
بر اساس تحقيقات انجام شده بيشترين هزينه ديابت مربوط به مرحله پيشگيري از عوارض ديررس ديابت است بنابراين اگر در مرحله اول كه شروع ابتلا و در مرحله دوم كه جلوگيري از عوارض است اقداماتي مفيد از سوي مسوولان و مشاوران انجام شود ميزان هزينه كرد دوران پيشگيري نيز كاهش مي يابد.
در كشور ما ايران كه بيشترين شيوع زمان تشخيص ديابت بين 40 تا 50 سالگي بوده و اين امر در كنار هزينه هاي بالاي درمان براي بيماراني كه در سنين بازنشستگي نيز قرار دارند، بسيار سخت تر از آنچه تصور مي شود، خواهد بود.
بسياري از مسوولان مرتبط با بيماران ديابتي نيز معتقد هستند كه نزديك شدن مسايل سياسي با پزشكي موجب عدم رسيدگي مناسب به وضعيت بيماران شده است و در نتيجه تلاش براي يافتن راه حلي تسكين دهنده بر آلام بيماران بي فايده است.
"علي محتشم" بيمار مبتلا به ديابتي است كه با 47 سال سن به تازگي دچار اين بيماري شده است.
وي كه از نوع تغذيه و مهار بيماري خود اطلاع درستي ندارد به خبرنگار ايسكانيوز گفت: اگر از چند سال قبل آگاهي مناسب و خوبي به من داده مي شد و مي دانستم كه ديابتي بودن پدر و مادرم از فاكتورهاي ابتلا محسوب مي شود، مراقبت بيشتري در تغذيه خود مي كردم.
اين در حالي است كه دكتر كامران نيكو سخن رييس انجمن حمايت از بيماران ديابتي نيز بر اولويت بخشي برنامه هاي آموزش ديابت در سال هاي اخير در انجمن و رسانه ها تاكيد كرده و استفاده از رژيم هاي غذايي و فعاليت هاي بدني مناسب را ميان بيماران ترويج مي دهد.
بيماري 50 ساله نيز به نام "محبوبه مقدم" نيز از هزينه بالاي خريد انسولين انتقاد مي كند و مي گويد مدتي است كه يارانه داروهاي انسولين قطع شده است و در نتيجه براي خريد يك قلم داروي انسولين شش هزار و 500 تومان در هر مدت بايد بپردازم و اين در حالي است كه حتي برخي از اقلام اين دارو نيز به سختي در بازار يافت مي شده است.
به گزارش خبرنگار ايسكانيوز، حدود يك سال گذشته، شركت دارويي اكسير از توليد انبوه داروي انسولين خبر داده و كمبود قطع اين دارو را تكذيب كرده بود و مسوولان غذا و داروي وزارت بهداشت نيز از دسترس بودن اين دارو به قيمت مناسب خبر داده بودند و نگراني بيماران ديابتي را بيهوده تصور كردند.
"راضيه ناصريان" نيز نسبت به دريافت داروي آنژي پارس "زخم پاي ديابتي" ابراز نارضايتي كرد و به ايسكانيوز گفت: عليرغم تبليغات گسترده درخصوص اين دارو به نظر مي رسد كه فقط به دنبال ثبت و مطرح شدن اين دارو بودند تا توزيع و مصرف آن ميان بيماران!
وي مي گويد: چطور امكان دارد هزينه يك داروي زخم پاي ديابتي بعد از آن همه انتظار در ليست نوبت دريافت دارو ، 250 هزار تومان باشد و بيماراني كه هزينه هاي ديگري نيز متحمل مي شوند بتوانند به راحتي براي درمان خود آن را خريداري كنند؟!.
در كنار درد دل عده كمي از بيماران ديابتي كه نمونه كوچكي از جامعه بزرگ چند ميليوني اين بيماران در ايران بوده كه زبان گوياي همدردان خود بودند ، به نظر مي رسد كه زمان آن رسيده است كه مسوولان وزارت بهداشت و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به صورت جدي تري نسبت به عملياتي كردن طرح بيمه انفرادي بيماران ديابتي اقدام كنند چراكه اگر گوش دلمان را بر روي مشكلات اين گونه بيماران باز كنيم مطمئنا" از كنار آنان چنين راحت و آسوده نخواهيم گذشت./187/110
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]