واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ترسيم نقشه علمي كشور به يك حركت هماهنگ و منسجم نيازمند است
مسوول امور بسيج در ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح گفت: پشتيباني علمي از بسيج در شرح وظايف آن نيز آمده است و بسيج اساتيد داراي نقش محوري براي كمك به اين امر است و بايد به كمك بسيج دانشجويي و بسيج دانشآموزي ـ كه سنگ بناهاي بسيج هستندـ در اين زمينه تلاش كند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سردار محمدباقر ذوالقدر طي سخناني در دهمين همايش گروههاي علمي بسيج اساتيد كشور شركتكنندگان در اين همايش را نخبگاني به معناي واقعي كلمه بسيجي توصيف كرد و با بيان اينكه " تعريفي كه مقام معظم رهبري از بسيج ارائه دادهاند، با تعريف بسته و محدودي كه ما داريم متفاوت است" خاطرنشان كرد: يكي از وظايف بسيج، پرچمداري مطالبات رهبري و ترويج گفتمانهايي است كه ايشان در جامعه ايجاد ميكنند.
وي همچنين با بيان اينكه " رهبري در كشور ما جايگاه ممتازي دارد" خاطرنشان كرد: حساسترين، مبرمترين و مهمترين مباحث از طرف ايشان مطرح ميشوند و امنيت، استقلال و كفايت كشور وابسته به آنهاست.
وي با انتقاد از بيتوجهي و ضعف در فهم مباحثي مانند تهاجم فرهنگي دشمنان افزود: اگر همه براي پياده شدن و به اجرا درآمدن بيانات مقام معظم رهبري در زمينه فرهنگ تلاش ميكردند، امروز به لحاظ فرهنگي در جايگاهي كه اكنون در آن قرار داريم، نبوديم.
مسوول امور بسيج در ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح همچنين به مفاهيمي چون وحدت و انسجام اسلامي، وجدان كاري و انضباط اجتماعي اشاره كرد و گفت: متاسفانه با بي مهري به اين مسائل به هيچ كدام از آنها به خوبي پرداخته نشده است.
وي در حوزه سياست نيز طرح مباحثي مانند " مرزبنديهاي مجعول سياسي در داخل كشور كه نيروها را به خود مشغول داشته است " و از بين بردن اين مرزبنديها با تقسيم به دو دسته " نيروهاي انقلابي و ضد انقلابي" را مورد توجه قرار داد.
وي از ديگر نوآوريهاي مقام معظم رهبري را گفتمان اصولگرايي دانست و گفت: ايشان بازگشت به اصول اوليه انقلاب و اسلام، پرهيز از الگوپذيري و اقتباس كوركورانه از ديگران را مهم دانستند و به نفي اصلاحات آمريكايي كه برخي در تلاش بودند تا آن اصلاحات دروغين را به جامعه وارد كنند، پرداختند.
ذوالقدر تاكيد كرد: امروزه گفتمان اصولگرايي به عنوان مجموعهاي ارزشمند براي ملتهاي مستضعف تبديل شده است تا همه آنها بتوانند به عنوان يك الگو از آن جهت ايستادگي و پايداري ملي استفاده كنند.
وي ضرورت پژوهش، علم و فناوري را از شكوهمندترين سخنان مقام معظم رهبري دانست و گفت: ايشان مفاهيمي را در اين حوزه مطرح كردند كه در آن شرايط زماني هيچ كس به آن توجه نميكرد و تاكيد داشتند كه اين امر يك مساله تجملي نيست، بلكه يكي از كارهاي اصلي و حياتي ماست. ايشان تاكيد دارند كه بايد از مرزهاي جعلي كه ديگران براي ما درست كردهاند فراتر برويم و تا حدي پيشروي كنيم كه دنيا براي آنكه به دانش دست پيدا كند، ناچار به يادگيري زبان فارسي شود و موتور محركه آن نيز علم است، اما نه علم وارداتي.
وي ترسيم نقشه علمي كشور را بسيار مهم دانست و آن را مستلزم يك حركت هماهنگ و منسجم دانست.
مسوول امور بسيج در ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح ادامه داد: دو مفهوم ديگري كه با بيمهري و كم توجهي مواجه شده است، يكي موضوع اسلامي كردن دانشگاهها و ديگري مناسبات آموزشي، تربيتي و تحول در نظام درسي و پژوهشي حوزههاي علميه است.
وي خاطرنشان كرد: در حوزه مديريت و اداره كشور نيز ايده خودباوري اولين بار توسط ايشان مطرح شد كه ميتواند مبناي اداره درست كشور قرار گيرد.
ذولقدر همچنين " مديريت تحول و اقتصاد بدون نفت" را قابل توجه دانست.
وي ادامه داد: مفهوم عدالت و رفع تبعيض نيز از طرف ايشان بيان شد و به جوانان گفتند كه شما بايد به دنبال عدالت برويد اما متاسفانه در هياهوهاي سياسي اوايل مجلس ششم از ياد رفت و ايشان هم اكنون خواستار مشاركت مردم در اداره كشور هستند.
مسوول امور بسيج در ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح از جمله وظايف بسيج اساتيد كشور را كمك به ارتقاي علمي - دانشگاهي كشور براي رسيدن به منزلت و جايگاه واقعي ايران دانست و گفت: آنچه كه به عنوان نماد ديني، 30 سال است كه در كشور پايهگذاري شده به كمك و همراهي نخبگان، ارايه مشاوره علمي و ايجاد هستهها و نيروهاي علمي در دانشگاهها و تامين كادرهاي كيفي براي اداره كشور نياز دارد.
وي با بيان اينكه " براي تحقق امر بسيج دهها ميليوني بايد به ظرفيتسازي پرداخت" ادامه داد: بسيج ميتواند در همه حوزهها و عرصهها حضور داشته باشد و اين امر احتياج به يك كار فكري و دقيق نظري دارد.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]