واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: كارآفريني عنصر اساسي در تحول و توسعه است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مسئولان و صاحب نظران كشور معتقدند كه كارآفريني مي تواند زمينه اشتغال را در كشور فراهم كند و اين مهم عنصر اساسي در تحول و توسعه كشور محسوب مي شود.
وزير كار و امور اجتماعي كشورمان توسعه فعاليت بنگاه هاي زودبازده را گام ارزشمندي در جهت به حركت دراوردن چرخ توليد و ايجاد اشتغال در كشور مي داند و از اين رهگذر تا كنون تعداد بيكاران كشور كاهش يافته است و تاكنون براي 900 هزار نفر بيكار دركشور فرصت شغلي از طريق بنگاه هاي زود بازده ايجاد شده است .
دكتر "محمد جهرمي " مي گويد : كارافريني به عنوان عامل تغييرات بنيادين در نظام ارزش هاي گوناگون به ويژه اقتصادي ، شغلي و فناوري نقش آفريني مناسبي داشته و دارد.
در گزارش عملكرد كارآفريني و اشتغالزايي در معادن و صنايع كشور نيز كه از سوي كميته كارآفريني ايميدرو انتشار يافته ، مهندس "علي اكبر محرابيان" وزير صنايع و معادن كشورمان گفته است كه نقش و اهميت كارآفريني به عنوان محرك توسعه در كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه محسوب مي شود.
وي معتقد است : سرزمين ايران اسلامي به توجه به مزيت هاي انساني و طبيعي بسيار مناسبي كه دارد مي تواند تحولات اقتصادي ارزشمندي را تجربه كند.
محرابيان با اشاره به كارآفريني در ايران مي گويد: در سال هاي گذشته كارآفريني به عنوان يك اولويت اقتصادي محسوب نمي شد ،اما امروزه كارآفريني مي تواند يكي از زمينه هاي مناسب توسعه اشتغال در كشور محسوب شود.
در اين گزارش كه با توجه به اهميت صنايع معدني در كشور انتشار يافته ، در مورد ذخاير معدني آمده است : ذخاير طبيعي هر كشوري از جمله ذخاير معدني به همراه نيروي انساني ماهر مي تواند زير بناي توسعه اقتصادي هر كشور محسوب شود.
بررسي وضعيت كارآفريني و اشتغالزايي در معادن و صنايع معدني كشور نشان مي دهد در سال گذشته چهار هزار و 745 معدن در كشور فعال بود كه براي 89 هزار و 87 نفر اشتغال ايجاد كرده است.
براساس آمارهاي ارائه شده از سوي بانك مركزي نيز ارزش افزوده توليدات معدني در سال 85 با رشدي معادل 4/13درصد به سه تريليون و 982 ميليارد ريال (به قيمت ثابت 76 )رسيد كه در مقايسه با صنعت كشور ، رشد مناسبي را تجربه كرده است.
درصد سهم بخش معدن در توليد ناخالص داخلي كشور نسبت به اهداف برنامه چهارم در سال هاي 84 و 85 به ترتيب به ميزان 108 و 111 درصد محقق شده است.
از ويژگي هاي مهم اين نوع صنعت در كشور پايان پذيري ،تجديد ناپذير بودن ، بين نسلي بودن و برخورداري از ارزش ذاتي به همراه قابليت افزايش اين ارزش ذاتي است.
بي شك ارزش مواد معدني در اقتصاد كشورها زماني بازتاب دارد كه بتواند در اقتصادي داخلي كشورها به ايجاد كالايي منجر شود كه ارزش افزوده اي بر آن مترتب شود .زيرا صدور مواد خام به تنهايي هر چند كه قيمت جهاني آن نيز افزايش يابد ،به طور كلي نمي تواند ارزش آفرين باشد.
وجود ذخاير طبيعي از اين دست مي تواند زمنيه فعاليت هاي اقتصادي را در كشور براي جمعيت وسيعي فراهم كند. به طوري كه با وجود آنكه استخراج اين معادن توانسته براي بيش از 85هزار نفر اشتغال ايجاد كند ،فرآوري محصولاتي از اين مواد مي تواند زمينه ساز اشتغال و در نهايت صادرات براي جمعيت كثيري از فعالان اقتصادي در كشور شود.
بايد توجه داشت كه زمينه فعاليت هاي اقتصادي در كشور از نظر منابع طبيعي بسيار غني است. همچنين جمهوري اسلامي ايران داراي نيروهاي ماهر و توانمندي است كه مي توانند روند توسعه كارآفريني را در كشور تسهيل كنند. البته منوط بر اينكه تمام عوامل موثر دست به دست يكديگر بدهند و از فرصت هاي موجود به نحو مطلوب بهره جست .
اقتصام**9123** 1557
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]