واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به عمليات غرورآفرين مرصاد
داخلي. سياسي. مرصاد.
هر چه از دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران فاصله ميگيريم،بر جمع كساني كه به دليل كمي سن در آن مقطع تاريخي يا تولد بعد از آن رويداد، نيازمند اطلاعات و حقايق اين دوران سرنوشت ساز در تاريخ ايران هستند،افزوده ميشود.
عمليات غرورآفرين مرصاد يكي از بزرگترين عمليات رزمندگان اسلام است كه ضرورت دارد همواره با نشر آثار و كتابها اين عمليات بزرگ را تفسير كرد و افتخار آفرينيهاي آن را به نسلهاي آينده انتقال داد.
هر چه درباره عمليات مرصاد سووالها بيشتر مطرح ميشود، ضرورت وجود آثاري كه واقعيات را آن طور كه بود بيان كند، بيشتر ميشود.
همين ضرورتها مسووليت ما را بيشتر ميكند كه همواره براي آگاهي نسلهاي آينده به بيان اين عمليات غرور آفرين از زاويههاي مختلف بپردازيم.
در حالي كه آخرين تانكهاي دشمن بعثي در سوم مرداد ماه ۱۳۶۷در حال عقب نشيني از منطقه جنوب بود،سخنگوي نظامي عراق هم به طور رسمي اعلام كرد كه نيروهاي متجاوز اين كشور از دو شهر گيلانغرب در استان كرمانشاه و صالحآباد در استان ايلام عقب نشيني كردهاند.
نيروهاي منافقين در همين روز بر اساس يك برنامه زمانبندي شده، ۳۳ساعته قصد داشتند با بهرهگيري از ۲۵تيپ كه در مجموع تا پنج هزار نفر را در بر ميگرفت در پنج مرحله خود را به تهران رسانده و نظام جمهوري اسلامي ايران را سرنگون كنند.
منافقين بر اين باور بودند كه ايران در شرايط استيصال مطلق، به پذيرش قطعنامه ۵۹۸تن داده و اين روندي است كه به فروپاشي و سرنگوني كامل نظام جمهوري اسلامي سرعت ميبخشد.
منافقين در طرح خود براي رسيدن به تهران قصد داشتند در پنج مرحله از شهرهاي سرپل ذهاب، اسلامآباد غرب، همدان و قزوين عبور كرده و خود را به تهران برسانند.
در طرح عمليات منافقين براي هر محور به تناسب اهميت ماموريت دو يا چند تيپ در نظر گرفته شده بود و فرماندهان محورها و ماموريت آنها به شرح زير بود:
۱فرمانده محور اول مسوول تسخير اسلامآباد غرب
۲فرمانده محور دوم مسوول تسخير كرمانشاه
۳فرمانده محور سوم مسوول تسخير همدان
۴فرمانده محور چهارم مسوول تسخير قزوين
۵فرمانده محور پنجم مسوول تسخير تهران
همچنين در اين عمليات دولت عراق ۱۲۰دستگاه تانك، ۴۰۰دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپارهانداز ۸۰ميليمتري، ۳۰قبضه توپ ۱۰۶ميليمتري، يك هزار قبضه تيربار كلاشينكف، و يك هزار دستگاه كاميون و خودرو در اختيار منافقين قرار داده بود.
بدين ترتيب روز دوشنبه ۳مرداد ۱۳۶۷ساعت ۱۴/۳۰پس از اجراي آتش سنگين و بيسابقه توپخانه ارتش عراق در محور سرپل ذهاب، نيروهاي منافقين در ساعت ۱۵/۳۰دقيقه با عبور از خط مرزي، حمله خود را آغاز كردند.
عمليات منافقين با حملات كامل ارتش عراق همراه بود، به موازات پيشروي نيروهاي منافقين به سمت " كرند غرب " نيروهاي عراقي نيز ضمن اجراي آتش پشتيباني از جنوب گردنه " پاطاق " در نزديكي سرپل ذهاب پيشروي كردند.
سرانجام در ساعت ۱۸/۳۰نخستين تانكهاي عراقي با آرم منافقين وارد شهر "كرند غرب" شد و با پيشروي به سمت اسلام آباد غرب در حدود ساعت ۲۱/۲۰دقيقه شهر اسلامآباد را به تصرف درآوردند.
پس از انتشار نخستين اطلاعيه نظامي عراق و تاييد تصرف شهرهاي كرند غرب و اسلام آباد غرب در استان كرمانشاه، راديوي منافقين خطاب به مردم كرمانشاه اعلام كرد، نيروهاي اين گروهك در حال پيشروي به سمت شهر كرمانشاه هستند و از مردم اين شهر خواست به نيروهاي آنان بپيوندند.
پس از تصرف شهرهاي كرند و اسلامآباد، مردم اين دو شهر و روستاهاي اطراف شب هنگام همان روز و سحرگاه روز بعد (سهشنبه) به سمت شهر كرمانشاه حركت كردند.
منافقين بلافاصله پس از ورود به اسلام آباد جريان برق و خطوط مخابراتي شهر را قطع كردند و تا منطقه "حسنآباد" ۲۰كيلومتري اسلام آباد پيشروي كردند و براي تجديد سازمان در همان جا مستقر شدند.
نيروهاي ايراني بلافاصله پس از آگاهي از پيشروي منافقين درمنطقه حسنآباد و در فاصله ۲۰۰متري نيروهاي منافقين، روي ارتفاعات "چهارزبر" خط پدافندي تشكيل دادند و با آنها كه تعدادشان به دو هزار نفر ميرسيد درگير و نيروي منافقين ذا زمين گير كردند.
سحرگاه روز سهشنبه چهارم مرداد ۱۳۶۷تنگه " چهارزبر" آرام بود، اما همه ميدانستند كه اين سكوت مقدمه يك توفان خونين است، رزمندگاني كه خود را به تنگه رسانده بودند بر روي ارتفاعات دو سمت جاده و نيز پشت خاكريزي كه بر روي جاده احداث شده بود جاي گرفته بودند.
همه چشمها به سياهي آسفالت جاده بود و جز خدا كشسي بر پايان اين درگيري آگاه،اگر چه رزمندگان در اشتياق رويارويي با منافقين و سركوب آنها آرام و قرار نداشتند.
اما در انديشه فرماندهان مستقر در منطقه امواج نگراني در جريان بود و فقط يك چيز به آنان آرامش ميداد و آن ياري خداوند و امدادهاي او بود،دعاي مخلصانه امام و مادران دل شكسته شهدا، آري خدا نميگذارد كه ثمره آن همه خون پاك و خون دل خوردنهاي به وسيله گروهي منافق برباد رود.
عمليات مرصاد با رمز مقدس " يا علي بن ابيطالب" در پنجم مرداد ماه سال ۶۷به فرماندهي سپاه پاسداران و با پشتيباني هوانيروز و ارتش از سه محور شروع شد.
در اين عمليات سه گردان از تيپ نبي اكرم (ص)، تيپ مسلم و يك گردان از ايلام به اسلام آباد غرب حمله كردند.
در اين عمليات نيروهاي لشگر ۲۷محمد رسول الله(ص) از سه راهي غرب اسلام آباد و از پشت پمپ بنزين دشمن را دور زده و تلفات زيادي بر آنها وارد كردند.
در اثر پيش روي نيروهاي خودي در ساعت ۱۴اسلام آباد از اختيار نيروهاي منافقين خارج شد در اين حال خلبانان غرور آفرين با بيش از يكصد سورتي پرواز مواضع منافقين را در هم كوبيدند.
خلبانان جان بركف هوانيروز نيز با اجراي آتش پر حجم بر روي دشمن زمينه فروپاشي مواضع منافقين را فراهم ساختند.
بلافاصله پس از آزادسازي شهر اسلام آباد يگانهاي سپاه پيش روي به سمت شهر كرند را آغاز كردند.
قبل از رسيدن نيروهاي خودي به اين شهر در ساعت سه نيمه شب سه فروند بالگرد ترابري عراق در كرند به زمين نشست و تعدادي از كادر منافقين و رهبر اين گروهك را از شهر خارج كرد.
اين واقعه نشانه آشكاري از شكست منافقين بود چنانكه پس از مدتي با پيش روي نيروهاي خودي به سمت كرند و انهدام تانكهاي زره پوش برزيلي منافقين، دشمن هر آنچه داشت پس از ۴۸ساعت بر زمين نهاد و متواري شد.
در اين عمليات حدود دو هزار نفر از نيروهاي منافقين به هلاكت رسيدند و حدود يك هزار نفر هم زخمي شدند و در ميان كشتهشدگان تعدادي از كادر و فرماندهان تيپهاي منافقين ديده ميشد.
همچنين در جريان اين عمليات ۴۳۰دستگاه انواع خودرو زرهي و تجهيزات نظامي منهدم و بيش از يك هزار و ۷۰۰قبضه انواع اسلحه و ۲۰دستگاه تانك ، نفربر و خودرو به غنميت رزمندگان اسلام درآمد.
رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان كرمانشاه كه در آن زمان يكي از فرماندهان عمليات مرصاد بود گفت: بر اساس اسناد به دست آمده استكبار جهاني به سركردگي آمريكا و انگليس در يك برنامهريزي بعد از پذيرش قطعنامه توسط ايران، زمينه اين حمله را فراهم كرد.
"سردار عبدالله ويسي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين حركت مذبوحانه در سالروز حمله رژيم متجاوز عراق به مرزهاي ايران،فضاي تبليغاتي جهان و اوضاع اقتصادي كشور طرح ريزي شده بود.
وي افزود: در اين شرايط بود كه امام راحل (ره) با يك تصميم قاطع با پذيرش قطعنامه تمام طرحهاي دشمنان را خنثي كرد.
وي تصريح كرد، در اين فضا، نيروهاي گروهك منافقين توانستند از مرزهاي غربي ايران بگذرند و شهرهاي سرپل زهاب، كرند غرب و اسلام آبادغرب را اشغال كنند.
سردار ويسي تاكيد كرد، گروهك منافقين با استفاده از خودروهاي (دجله) و ضد زره با سرعت ۱۲۰كيلومتر اين مسير را بدون توقف طي كردند، غافل از اين كه حضور مردمي و نيروهاي سپاهي و بسيجي جلوي تاخت و تاز آنان را ميگيرد.
رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان كرمانشاه گفت، در روز سوم مرداد ،۶۷نيروهاي نفاق از مرز گذشتند و شهر خالي از سكنه و تخريب شده در زمان جنگ، سرپل زهاب را اشغال و عصر همان روز وارد شهر كرند غرب شدند.
وي اضافه كرد، در كرند غرب نيروهاي نفاق با مقاومت نيروهاي مردمي و نظامي مواجه شدند كه ۲۷نفر از رزمندگان اسلام و تعدادي از مردم به شهادت رسيدند.
به گفته وي، در ساعت ۲۰/۳۰دقيقه منافقين وارد شهر اسلام آباد شدند و به طرف شهر كرمانشاه پيش روي كردند كه در تنگه چهار زبر توسط رزمندگان اسلام زمينگير شدند.
ويسي گفت، در اين زمان بود كه از طرف شهرستان گيلانغرب ما وارد شهرستان اسلام آباد غرب شديم، و در حين ورود به شهر مسوول جهاد كشاورزي اسلام آباد جلوي خودروي ما را گرفت و با حالت اضطراب گفت، منافقين به شهر اسلام آباد آمدهاند.
وي گفت، ما كه در ارتفاعات كوههاي اسلام آباد پناه گرفته بوديم، متوجه شديم كه يكي از فرماندهان گروهك منافقين در داخل فرمانداري اين شهر براي نيروهاي منافق سخنراني ميكند.
او تصريح كرد، به سمت جاده كرند غرب به حركت افتاديم كه با ستوني از خودروها و نفربرهاي منافقين برخورد كرديم كه خودرو ما توسط آنان به رگبار بسته شد و سه نفر از برداران رزمنده به شدت مجروح شدند.
وي اضافه كرد، با توجه به شناختي كه از مناطق كوهستاني شهر اسلام آباد غرب داشتم، مجبور شديم از طريق ارتفاعات شمال شرقي خود را به پشت تنگه چهار زبر كه محل درگيري ارتش اسلام با كفر و نفاق بود برسانيم.
سردار ويسي كه خود نيز در اين عمليات بر اثر اصابت تركش مجروح شده بود افزود، بعد از اين كه مدتي به علت گرسنگي و خستگي راه مجبور شديم استراحت كنيم به سمت تنگه مرصاد حركت كرديم و به نيروهاي زرمنده ملحق شديم.
به گفته وي، نيروهاي بسيجي، سپاهي، ارتشي با كمك تيز پروازان هوانيروز و نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران با هدايت منطقي سردارشهيد صياد شيرازي توانستند در يك عمليات بينظير گروه نفاق را تار و مار كنند.
البته فارغ از دسيسههاي استكبار جهاني و منفعت طلبي و جاهطلبي سركردگان گروهك تروريستي منافقين،پاسخ به اين سووال جدي را كه حملهاي چنين احمقانه به ايران با چنين شيوه مضحك و خارج از ضوابط نظامي و عقلي، بر اساس كدام استدلال صورت گرفت ؟ ضرورتي است كه بايد بيش از همه هواداران و اعضاي اين گروهك سر سپرده از مسوولانشان داشته باشند.
پنجشنبه 3 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]