واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسجمهورعراق: قانون انتخابات شوراهاي استاني را وتو ميكنم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
رييس جمهور عراق اعلام كرد: لايحهي انتخابات شوراهاي استانها را كه در پارلمان اين كشور تاييد شده، وتو خواهد كرد. قرار بود انتخابات استاني در عراق طي سال جاري برگزار شود، اما به اين ترتيب انتظار ميرود اين انتخابات حداقل تا سال 2009 به تعويق بيفتد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين اظهار نظر جلال طالباني، رييس جمهور عراق يك مانع بسيار بزرگ براي دولت بوش و دولت نوري المالكي، نخست وزير عراق كه از تصويب لايحه انتخابات شوراهاي استاني عراق به شدت استقبال كرده و آن را نشانهاي از پيشرفت سياسي در عراق خوانده بودند، به شمار ميآيد.
اين عدم توافق طالباني نشان از اختلافات شديد فرقهيي در اين كشور دارد.
طالباني كه يك كرد است، اظهار داشت: لايحه تصويب شده در پارلمان غيرقانوني است و تنها با راي مثبت 127 قانونگذار از 275 عضو پارلمان به تاييد رسيده است.
هيات نمايندگي كردستان در پارلمان در اعتراض به اين لايحه جلسه رايگيري را ترك كرده بود. براي اينكه يك لايحه تبديل به قانون شود، شوراي سه عضوي رياست جمهوري به رياست طالباني بايد آن را به تاييد برساند.
رييسجمهور عراق در بيانيهاي كه از سوي دفتر وي منتشر شد، اعلام كرده است: شوراي رياست جمهوري هرگز اين قانون را تاييد نخواهد كرد. اقدامات اخير در خصوص اين قانون يك آسيب جدي به وحدت ملي بوده است.
مناقشات بر سر وضعيت كركوك، استان نفت خيز شمال عراق كه رهبران كرد خواهان حاكميت كامل بر آن هستند، تصويب لايحهي انتخابات شوراهاي استاني را با مشكلات بسيار جدي روبهرو ساخته بود.
بسياري از احزاب سياسي عراق معتقدند برگزاري رفراندوم براي تعيين وضعيت كركوك بايد به تعويق بيفتد.
قانون تصويب شده در پارلمان عراق كنترل استان تميم، با مركزيت كركوك را به شورايي متشكل از اعراب، كردها و تركمنها ميسپارد. در حال حاضر كردها كنترل كامل اين شهر را در دست دارند. در اين لايحه همچنين خواسته شده است كه كركوك توسط نيروهايي از سوي دولت مركزي و جنوبي عراق به جاي نيروهاي پيشمرگ كرد كه در حال حاضر در تمام اين شهر مشغول گشت زني هستند، كنترل شود.
سامي العسگري، از قانونگذاران شيعه و نزديك به مالكي كه به همراه وي راهي آلمان شده است، گفت: اين باعث تعجب بسيار زياد ما شد. شكست در اين رايگيري به دليل سوء مديريت رييس پارلمان و معاونان وي و مخالفت ناگهاني اعضاي كرد پارلمان بوده است.
وي افزود: من فكر ميكنم همه انتظار دارند كه اين انتخابات حداقل تا سال آينده به تعويق بيفتد.
فرج الحيدري، رييس كميسيون مستقل انتخابات عراق نيز اظهار داشت: اگر اين قانون تا 30 ژوييه (9 مرداد) تصويب شود، انتخابات دسامبر آينده انجام خواهد شد، در غير اين صورت انتخابات تا سال آينده به تعويق خواهد افتاد.
انتهاي پيام
پنجشنبه 3 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]