تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827735881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگراني زيست محيطي در مورد حريم تهران


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نگراني زيست محيطي در مورد حريم تهران


مناسبت‌ها- همشهري آنلاين:
رئيس كميته محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران از ساخت واحدهاي صنعتي در شعاع 120 كيلومتري تهران‌ ابراز نگراني كرد

دكتر معصومه ابتكار گفت: هرچند محدوده اختيارات شوراي شهر در تهران و حداكثر در حريم تهران است، اما محدوده اثر‌پذيري زيست محيطي تهران از شعاع 120 كيلومتري است و هيچ ترديدي نيست كه استقرار واحدهاي صنعتي اثر مستقيم بر تهران و مردم تهران دارد.

به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، در نخستين همايش تخصصي چالش‌ها و راهبردهاي زيست محيطي كلان شهر تهران با بيان اين كه اگر مي‌خواهيم شهروند محلي خوبي باشيم، بايد شهروند جهاني خوبي باشيم و با جهان بيني و شناخت درست تصميمات مناسب و جهت‌گيري‌هاي صحيح داشته باشيم، افزود: براي رسيدن به توسعه پايدار بايد علاوه بر شناخت از آثار تصميمات جهاني، از اثرات تصميمات محلي نيز آگاه باشيم و هم چنين از تجربيات مشترك بشري استفاده كنيم تا با صرف زمان كمتر، اشتباهات گذشته را نيز تكرار نكنيم.

وي در ادامه گفت: قبل از هر چيز بايد ردپاي زيست بوم تهران را بشناسيم و اندازه‌گيري كنيم و از آن جا كه اين بحث مدت‌هاست در محافل جهاني مطرح است، پيشنهاد داديم به دليل پيچيدگي مطالعات اين كار در چند شاخص براي تهران هم رد پاي زيست بومي تهيه شود.

ابتكار با اشاره به چالش‌هاي مهم مديريت شهري، اظهار كرد: فقدان يك نگاه عادلانه و تخصصي و علمي از عمده‌ترين چالش‌هاي ماست، هر چند كه در سال‌هاي گذشته شاهد رشد علمي و تخصصي در مراكز علمي بوده‌ايم، اما مهم آن است كه تا چه اندازه نتايج اين پژوهش‌ها كاربردي است و چگونه از اين نتايج و جهت‌گيري‌هاي مطالعات استفاده مي‌كنيم.

وي افزود: تصويب و ابلاغ الزام شهرداري به انجام مطالعات اجتماعي، عمراني، اقتصادي و فني براي همه پروژه‌هاي شهري و هم چنين الزام شهرداري تهران به اجراي نظام مديريت سبز در ساختمان‌ها و خودروهاي خود از مصوبات شوراي شهر در اين راستا بوده است.

ابتكار فقدان نگاه سيستمي و برنامه‌اي را از ديگر چالش‌هاي شهر دانست و خاطر نشان كرد: هر چند تهران در دوران قبل داراي طرح جامع بوده، اما تا ماه گذشته كه سرانجام اين طرح براي اجرا ابلاغ شد، تهران عملا طرح جامعي نداشت، البته تا اجرايي شدن اين طرح نيز چند ماهي طول مي‌كشد تا ساز و كارهاي ضروري براي اجراي آن در شهرداري ايجاد شود.

رئيس كميته محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اين كه سال‌هاست تهران ظرفيت زيست محيطي خود را گذرانده است افزود: از بزرگ‌ترين مشكلات تهران اين است كه ردپاي اكولوژيك تهران خيلي بزرگ شده است و با بارگذاري كه سال هاي گذشته در تهران انجام داديم، آب و هوا از بحران هاي تهران است و آب از عوامل جدي محدوده كننده شهر است كه اگر باز هم از ظرفيت هاي اطراف تهران كه ديگر چيزي از آن باقي نمانده به تهران بياوريم، بازهم اين مشكل برطرف نمي‌شود و علت آن اين است كه فقدان برنامه جامع موجب جمعيت‌پذيري تهران در سال هاي گذشته شده و اين چالش به وجود آمده است.

وي خاطر نشان كرد: در اين راستا از مشكلات جدي تهران وابستگي بالاتر از 80 درصد بودجه شهرداري به فروش شهر از طريق فروش تراكم و پروانه در سال هاي گذشته بوده است.

ابتكار افزود: از اقداماتي كه شورا در اين زمينه انجام داد، اين بود كه از شهرداري خواست تا منابع درآمد پايداري را براي تهران تعريف كند.

ابتكار خاطر نشان كرد: اين موارد واقعيت‌هايي است كه بسياري از آن به مشكلات سياست‌هاي گذشته ما بر مي‌گردد و هر جايي از آن اصلاح شود ، جلوي مشكلات بيشتر را مي‌گيرد.

عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به طرح جامع تهران، اظهار كرد: متاسفانه طرح جامعي كه براي تهران تصويب شد ، در مراحل نهايي الزاماتش مانند سقف جمعيت پذيري ، مباحث تراكم در مناطق و محلات مختلف تهران تغيير كرد كه با الزامات اوليه طرح مغايرت دارد و نشان مي‌دهد بسياري از اوقات نگراني‌هاي مقطعي ما موجب مي‌شود افق بلند مدت به فراموشي سپرده شود.

عضو شوراي اسلامي شهر تهران، فقدان شناخت كافي از مسائل و نگاه كاربردي از موضوعات مختلف به ويژه در زمينه محيط زيست را از ديگر مشكلات جدي تهران عنوان كرد و افزود: در اين راستا شهرداري تهران به انجام مطالعات گزارش وضعيت محيط زيست ملزم شده است كه اين كار در مرحله اجرايي قرار دارد و دي ماه امسال گزارش وضعيت محيط زيست تهران در سال 86 ارائه خواهد شد.

وي با اشاره به موضوع بحث ساخت واحدهاي صنعتي در شعاع 120 كيلومتري تهران ، گفت: هرچند محدوده اختيارات شوراي شهر در تهران و حداكثر در حريم تهران است ، اما محدوده اثر پذيري زيست محيطي تهران از شعاع 120 كيلومتري است و هيچ ترديدي نيست كه استقرار واحدهاي صنعتي اثر مستقيم بر تهران و مردم تهران دارد.

ابتكار افزود: به عنوان مسئول كميته محيط زيست نگراني خود را نسبت به فعاليت زيست محيطي در محدوده تهران و شعاع 120 كيلومتري اعلام مي كنم و اميدوارم اين سياست كه در مصوبات متعدد دولت هاي قبل آمده جدي گرفته شود .

عضو شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه اظهار كرد: رد پاي اكولوژيك فقط مشكل آلودگي خاك، آب و هوا نيست و بارگذاري فعاليت‌هاي جديد برداشت از منابع را به دنبال دارد و هر فعاليت صنعتي اگر 100 درصد هم پاك باشد و از فناوري‌هاي جديد در آن استفاده شود و حتي هيچ خروجي به محيط نداشته باشد، اثر گذاري زيست محيطي دارد چون از منابع آب تهران برداشت مي‌كند، ترافيك را زياد مي‌كند و جمعيت پذيري را افزايش مي‌دهد.

وي افزود‌: اين مشكلات نشان مي‌دهد كه نگراني ما فقط در مورد آلودگي نيست، بلكه بحث تراكم فعاليت‌هاي صنعتي و اقتصادي در تهران است كه نگاهي ملي است كه بايد فعاليت‌ها در كل كشور منتشر شود.

رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر، فعاليت‌هاي شورا را در چهار فصل دسته بندي كرد و گفت: بخشي از آن مربوط به لوايح و قوانيني است كه شهرداري بايد انجام دهد ، بخشي مربوط به درخواست‌هاي مردم از دولت، بخشي در هماهنگي و ايجاد همكاري با بخش‌هاي مختلف اجرايي و بخشي در مورد نظارت بر فعاليت هاي مختلف شهر تهران است.

ابتكار با اشاره به درخواست‌هاي مردم ار دولت كه توسط شوراي شهر پيگيري شده است ، افزود: سال گذشته در خواست‌هايي مانند حفاظت از پارك ملي خجير و سرخه حصار ، درخواست مردم مبني بر تامين اعتبارات فاضلاب شهر تهران و درخواست در مورد تامين اعتبارات مربوط به مترو توسط شوراي شهر پيگيري شده است .

وي با بيان درخواست شورا شهر از دولت در رابطه با تامين اعتبارات مترو ، گفت : مترو براي كاهش آلودگي هواي تهران از ابتدا به عنوان يكي از طرح هاي راهبردي در نظر گرفته شده است و در حال حاضر تاخير در اجراي طرح هاي مترو عمدتا به دليل تاخير اعتبارات سهم دولت بوده است و هرچه در اين زمينه تاخير داشته باشيم ، حتما معضل ترافيك و آلودگي هواي تهران تشديد مي شود .

عضو شوراي اسلامي شهر تهران ، با بيان اين كه اتفاقات شهر تهران در توسعه پايدار محيط زيست شهر تاثير گذار است ، گفت: شوراي شهر بر همه اتفاقاتي كه به ويژه در مورد توسعه پاديار رخ مي‌دهد نظارت دارد و با توجه به بحران آب و برق امروز در تهران از دولت خواسته است گزارش خود را در مورد اجراي قانون دولت سبز كه از سال 82 به بعد و پس از آن در قانون برنامه چهارم براي دولت وجود داشته است ارائه دهد و قبل از آن كه به مردم اين توصيه را بكند درمديريت ساختمان‌ها دولتي نيز اين الزامات اجرا و گزارش شود كه پيش از اين نيز در شهرداري اين كار انجام شده است.

وي ابراز اميدواري كرد كه با همكاري يكديگر بتوان حداقل گوشه اي از مشكلات تهران را حل كرد و در اين راستا قدم مثبتي برداست .

هم چنين در اين مراسم ، دكتر محمد تقي امانپور ، رئيس مركز مطالعات و برنامه ريزي شهر تهران نيز با بيان اين كه در كلان شهر تهران خيلي با آرامش سرمان را روي بالين نمي گذاريم و عوامل زيادي موجب نابساماني هاي زيست محيطي مي شوند ، گفت : فقدان نگرش سيستماتيك موجب ناكارآمدي هاي زيادي شده است و خوشبختانه رويكرد جديد شهردار تهران و شوراي شهر در راستاي اجرايي كردن فرمايشات مقام معظم رهبري پژوهش محور شده است و مركز مطالعات به عنوان متولي تحقيقات و توسعه فعاليت مي كند و نگاهمان رسيدن به توسعه پايدار شهري است.

وي افزود : مركز مطالعات ، هدف گذاري طراحي مدل توسعه پايدار شهري را در دست انجام دارد كه در اين زمينه با مراكز علمي مختلف داخلي و خارجي همكاري مي‌كند.

امانپور با بيان اين كه امسال 100 نشست علمي برگزار مي شود ، گفت : تلاش مي كنيم رشته آبخيز داري شهري راه اندازي شود و هم چنين بيش از 50 پروژه در مسائل مختلف زيست محيطي ساماندهي شده است.

تاريخ درج: 2 مرداد 1387 ساعت 14:58 تاريخ تاييد: 3 مرداد 1387 ساعت 00:23 تاريخ به روز رساني: 3 مرداد 1387 ساعت 00:22
 پنجشنبه 3 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن