واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: شوكي تازه، دردي كهنه
گروه اقتصاد: بازار بالاخره پس از چند روز كه قيمت انواع طلا و سكهها رو به پايين بوده از ارزاني اتفاق افتاده در جهان شوكه شده است. در بازار طلا و سكهها قيمت هر يك از اقلام بازار پس از افت 7 دلاري قيمت هر اونس طلا در بازارهاي جهان كه اكنون به سطح 930 دلار در هر اونس رسيده است با ارزاني ناباورانهاي روبهرو است. البته هفته گذشته معاملهگران بارها و بارها در مورد اين وضعيت بحث و جدل كرده و از بروز آن ابراز نگراني كرده بودند اكنون اين ارزاني به سادگي يك چشم بر هم زدن همه زندگي و معاملات آنها را زير و رو كرده است، اما جاي شكر آن براي معاملهگران فقط تا اين حد باقي مانده است كه بالاخره آنها از بلاتكليفي به در آمده و حداقل براي روزهاي آتي ميتوانند تصميمهاي خود را بر پايه ارزانيها بگيرند.
در واقع كاهش نهايي قيمت هر اونس طلا پس از روزها افت و خيز به همان پارامتر نوسانات قيمت نفت مرتبط است. ضمن آنكه مطرح بودن بحث روابط با غرب نيز توانسته است تا حد قابلملاحظهاي بر چشمانداز انتظارات تاثير گذارد. به هر حال در بازار قيمت هر يك از سكههاي بهار از 229 هزار تومان تا 235 هزار تومان نوسان گستردهاي پيدا كرده است كه همين موضوع بر شوك بازار بيش از پيش تاثير داشته است. البته به عقيده معاملهگران، فروشنده شدن شديد دارندگان سكهها بر اين بازار تاثير قابل توجهي داشته است. در بازار، سكههاي ديگر هم نوسان قيمتي قابلتوجهي، البته نه به اندازه سكه بهار، اما به اندازه خود دارند. در ميان سكهها فقط ربعيها هستند كه تغييري نكردهاند. در بازار طلافروشان هم كه همه فروشنده شدهاند كاهش قيمت هر اونس طلا موجب شده تا هر مثقال طلاي 18 عيار و 17 عيار تا يك هزار تومان ارزان شوند اما با اين وصف هنوز هم قيمت هر گرم از انواع طلا ثابت باقي مانده است كه اين موضوع مويد همان شوكي است كه در بازار حاكم است. اما در بازار موازي طلا و سكهها بهاي دلار از رشد خوبي برخوردار شده است و آن هم به تغييرات بهاي نفت و قدرت ديپلماسي آمريكاييان مرتبط است. به هر حال دلار كه روزهاي سختي را پشت سر گذاشته و روزهاي سختتري را به عقيده كارشناسان در پيش رو دارد تاثيري جدي بر نوسانات قيمت طلا و سكهها داشته است اما به هر حال چشمانداز پيش رو در مورد دلار اين موضوع را به ذهن متبادر ميكند كه راه سختي براي معاملات ارز در بازار گشوده شده است. بر اساس نظرات كارشناسان ارشد صندوق بينالمللي پول، تجربه وقوع ركودهاي اقتصادي متعدد در جهان نشان ميدهد، ركود اقتصادي آمريكا به مراتب طولانيتر و دردناكتر از ركودهاي اقتصادي معمول در دنيا خواهد بود. به گزارش آرتيتينيوز، اشتاين كلاسنس مشاور ارشد بخش مطالعات مالي صندوق بينالمللي پول، افزود: صندوق بينالمللي پول تاكنون بيش از 120 ركود اقتصادي در كشورهاي مختلف جهان از سال 1960 تاكنون را مورد مطالعه و بررسي دقيق قرار داده است. در اكثر اين ركودهاي اقتصادي بحران بازارهاي مالي و ركود بخش مسكن به چشم ميخورد. مطالعات نشان ميدهد، ركودهاي اقتصادي كه همراه با بحران بازارهاي مالي و ركود بخش مسكن بوده است در عمل طولانيتر و دردناكتر از ساير ركودهاي اقتصادي در جهان بوده است.
ركودهايي كه همراه با بحران بخش مالي نبوده كمتر از يك سال به طول انجاميده است ولي ركودهايي كه همراه با بحران بخش مالي بوده بيش از 5/1 سال طول كشيده است.
وي تصريح كرد: ركودهايي كه با بحران بخش مسكن و كاهش قيمت مسكن نيز روبرو نبوده معمولا حدود 9 ماه به طول ميانجامد ولي اگر ركود اقتصادي همراه با ركود بخش مسكن باشد، بيش از يك سال طول خواهد كشيد. تاثير ركود اقتصادي بر رشد توليد ناخالص داخلي نيز بسيار چشمگير است. اگر ركود اقتصادي همراه با بحران بخش مالي و ركود مسكن باشد، رشد توليد ناخالص داخلي بيش از 75/2 درصد كاهش خواهد يافت. دسموند لاچمن كارشناس ارشد موسسه در اين باره گفت: آمريكا با 4 شوك بزرگ روبهرو است؛ بحران بازارهاي مالي، شديدترين ركود در بخش مسكن از دهه 1930، افزايش شديد قيمت نفت و سقوط ارزش سهام. هر يك از اين شوكها به تنهايي براي از پا درآوردن اقتصاد آمريكا كافي است. فكر نميكنم ركود اقتصادي آمريكا تا پايان سال 2009 از بين برود.
به اين ترتيب شايد بهطور مقطعي گوي و ميدان به دست دلار است اما اين اميد كه طلا با بهبود قيمت روبهرو شود دور از تصور نيست.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]