واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: قرضاوي: طالعبيني در اعتقادات اسلامي سنتي نكوهيدهاست
گروه بينالملل: «يوسف القرضاوي» رييس اتحاديه علماي مسلمان جهان با اشاره به مخالفت احاديث و روايتهاي اسلامي با طالعبيني اين امر را سنتي نكوهيده و جاهلي توصيفكرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه الشرق قطر، يوسف القرضاوي ديروز اول مردادماه، اعلامكرد: آيه 188 سوره اعراف «قل لا أملك لنفسي نفعا ولا ضرا إلا ما شاء الله ولو كنت أعلم الغيب لاستكثرت من الخير وما مسني السوء إن أنا إلا نذير وبشير لقوم يؤمنون» بيانگر اين است كه تنها خداوند متعال، عالم به غيب است و با توجه به مشيت الهي هيچكس غير از پيامبر(ص) و برخي مقربان از عالم غيب آگاهي ندارد.
وي همچنين افزود: احاديث نبوي همچون «من أتى عرافا أو ساحراً أو كاهنا، يؤمن بما يقول، فقد كفر بما أنزل على محمد صلى الله عليه وسلم»(هركس به گفته ساحران ايمان بياورد كافر به دين پيامبر(ص) خواهدبود) نيز بر دوري از هرگونه خرافهپرستي تأكيد كردهاست.
قرضاوي با بيان اينكه طالع بيني با توجه به روز تولد نيز تفكري جاهلي و مخالف با تعاليم اسلامي است، اظهاركرد: تلاش براي پناهبردن به عاملان چنين اقداماتي ناشي از ضعف آگاهي ديني و نداشتن ايمان حقيقي به ذات اقدس الهي است؛ بنابراين تمسك به آيه 28 سوره رعد (الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب) بيانگر اين است كه ايمان منشأ امنيت و آرامش و دوري از خرافهپرستي است.
قرضاوي در پايان با تأكيد بر اينكه رويآرودن مردم به طالعبيني ريشه عقلاني ندارد، تصريحكرد: اسلام با هجوم به باورهاي خرافي دوران جاهليت به همگان اعلامكرد كه چنين باورهايي منشأ اسلامي نداشته و تنها از تفكرات عوام سرچشمهميگيرد.
قرنهاست كه انسانها مجذوب پديدههاي ناشناخته و مـرموز هستنـد و در عيـن حـال از آن واهـمـه دارنـد بدون اينكه پروايي از آسيبها و خطرات آن داشته باشند و در اين ميان گروهي با استفاده از روشهاي جادويي و مرموز با نام طالعبيني حوادث آينده را براي مردم پيشبينيميكنند.
اسلام به عنوان كامل و جامعترين دين آسماني از اين عمل به عنوان يك گناه تعبيرميكند؛ چراكه اين امر ادعاي آگاهي از علم ناشناختهها را دربردارد، در حالي كه اين علم تنها به خداوند اختصاصدارد و هركس ادعاي چنين علمي داشتهباشد به شياطين ايمان آورده و اين امر شركورزيدن به خدا را در پي خواهدداشت.
آيه 65 سوره نمل «قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّهُ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ » بگو نميداند آنكه باشد در آسمانها و زمين، غيب را مگر خدا و نميدانند كه چه زماني برانگيختهميشوند و آيه 2 سوره بقره «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ» نيز به خوبي اين مساله را به تصوير كشيدهاست.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]