واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تايم: آمريكا بتدريج در مقابل ايران تسليم مي شود
سرويس سياسي - اجتماعي: يك هفتهنامه آمريكايي در گزارشي با تعبير اعزام نماينده آمريكا به ژنو به عنوان تسليم واشنگتن در برابر تهران نوشت كه رهبران ايران به خوبي ميدانند كه اگر در برابر غرب تسليم نشوند، آمريكا بيش از پيش در برابر ايران كوتاه خواهد آمد.
به گزارش فارس، هفتهنامه در بخش ابتدايي اين گزارش در شماره ديروز خود نوشت: ، وزير خارجه آمريكا طي سه روز گذشته به طور آشكار تلاشهاي ديپلماتيك دولت بوش براي متوقف كردن برنامه هستهاي ايران را خلاصه كرد.
وي روز جمعه به گفت كه تصميم چرخش در موضع 4 ساله آمريكا و اعزام نماينده به مذاكرات هستهاي ايران فقط به منظور شنيدن پاسخ ايران به مشوقهاي اروپاييها بود.
رايس روز دوشنبه نيز گفت: ايرانيان به مشوقها پاسخ نگفتند. نمايندگان 1+5 به ايران فرصتي دوهفتهاي دادهاند تا پاسخي را به پيشنهادهاي اروپاييها ارائه كند.
بر اساس اين گزارش، اعزام نماينده آمريكا به مذاكرات ژنو تسليم اين كشور در برابر ايران بود .
اين اقدام از آن جهت بود كه آمريكا همواره در اعمال فشارهاي بيشتر عليه ايران از حمايتهاي بين المللي كمي برخوردار بوده است.
گزارش فوق افزود: تركيبي از مشكلات آمريكا در عراق و افزايش قابل توجه بهاي نفت باعث شده است ايران نيز اعتماد به نفس فزايندهاي كسب كند.
اظهارات ري تكيه
، كارشناس شوراي روابط خارجي آمريكا با اشاره به اين چرخش آمريكا درباره مذاكره با ايران ميگويد: اين اقدام، تسليم آهسته آمريكا از سال 2005 تاكنون است. هيچ تعبير ديگري از اين نميتوان داشت.
بر اساس اين گزارش، ايرانيها در امتناع از توقف غني سازي اورانيوم ثابت قدم بودهاند. آنها تاكيد دارند كه يكبار اين اقدام را از اكتبر 2003 تا آگوست 2005 به منظور پيشبرد مذاكرات با اروپاييها انجامدادند، اما اين اقدام نتيجهاي نداشت.
تبديل شدن ايران به قدرت منطقهاي
يكي از مسئولان سابق سازمان اطلاعات مركزي آمريكا اذعان كرد: واشنگتن به اين درك رسيده است كه ايران به يك قدرت منطقه اي بزرگ تبديل شده است، اما استراتژي مناسبي براي مقابله با آن ندارد.
به گزارش مهر به نقل از پايگاه اينترنتي محيط، گفت : واشنگتن هنوز اعتراف به شكست در عراق را رد كرده است،زيرا به اين نتيجه رسيده است كه ايران در عراق منافع عالي استراتژيك دارد.
مسئول سابق سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) درادامه تاكيد كرد: اسرائيل در پس همه تحركات كشورهاي غربي عليه ايران وجود دارد.اين مسئول سابق سيا كه در سال 1997 به خاطر شكست طرحش از اين سازمان خارج شد، اعتراف كرد : ايران توانايي بستن خليج فارس و جلوگيري از تردد نفتكشها از آن را دارد.
مخالفت كشورهاي عربي
كشورهاي عربي شركتكننده در نشست ابوظبي با استفاده از نيروي نظامي عليه ايران مخالفت كردند.
به گزارش فارس، يك مقام شوراي همكاري خليج فارس در گفتوگو با شماره ديروز روزنامه الشرقالاوسط با اشاره به نشست دوشنبه شب گروه 1+3+6 در ابوظبي گفت: كشورهاي منطقه از اين واهمه دارند كه پرونده هستهاي ايران منجر به رويارويي نظامي ميان اين كشور و غرب شود. به همين دليل، آنها ضمن مخالفت با هرگونه استفاده از نيروي نظامي عليه تهران، خواستار بسته شدن اين پرونده از راههاي ديپلماتيك شدند.
اظهارات رايس
الشرقالاوسط همچنين نوشت: رايس هنگام ترك فرودگاه ابوظبي به خبرنگاران همراه خود گفته است
وزير خارجه آمريكا تاكيد كرد: اين فرصت دو هفتهاي نشان ميدهد كه گزينه منتخب تهران چيست؟با وجود اين، به اعتقاد من اكنون فرصت حياتي نويني بهوجود آمده است تا پرونده هستهاي ايران از راههاي ديپلماتيك بسته شود.
وي با اشاره به حضور ويليام برنز ( مرد شماره سوم وزارت خارجه آمريكا ) در مذاكرات سعيد جليلي و خاويرسولانا گفت: برنز در مذاكرات آينده دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با مسئول سياست خارجي اتحاديه حضور نخواهد داشت. هدف آمريكا از حضور وي در اين مذاكرات اين بود كه ميخواست جديت خود را در تعامل با پرونده هستهاي ايران براي همپيمانانش و ايرانيان ثابت كند.
رايس تاكيد كرد: چنانچه شوراي امنيت در نشست آينده خود (اوت) اقدام موثري عليه ايران انجام ندهد، آمريكا بهطور يكجانبه مجازاتهاي اين كشور را تشديد خواهد كرد كه از جمله اين مجازاتها افزايش فشار عليه نهادهاي مالي ايران خواهد بود.
موقعيت چانهزني ايران
يك كارشناس برجسته شوراي امنيت ملي آمريكا در دولتهاي گذشته اين كشور با اشاره به برگزاري نشست ژنو و حضور نماينده كاخ سفيد در اين نشست گفت: ايران در موقعيت چانهزني خوبي قرار دارد.
به گزارش فارس، در مصاحبه با با بيان اينكه هر دو طرف ايران و آمريكا براي توافق در برنامه هستهاي ايران تحت فشار هستند، گفت: با اين وجود هيچ كدام از طرفين نيز حاضر به ابراز ناكامي با انجام دلجويي از طرف ديگر نيست اما از سوي ديگر علاقمند يافتن راهي به غير از اين مسير هستند.
اين مقام آمريكايي در پاسخ به اين سؤال كه آيا نشست اخير ژنو و حضور نماينده آمريكا براي اولين بار در مذاكرات 1+5 با ايران نشانه نوعي پيشرفت است، تأكيد كرد: پيشبيني اين امر واقعاً غيرممكن است اما نكته روشن اين است كه ايران در موقعيت چانهزني خوبي قرار دارد.
سيك در پاسخ به پرسش امكان انتشار خبر گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران از سوي وزارت امورخارجه آمريكا را تاييد و افزود: نكته قابل توجه تكذيب نكردن اين خبر توسط دولت آمريكا است و بنابراين ميتواينم بگوييم كه اين امر در حال بررسي است.
نارضايتي اسرائيل
اسرائيل از مشاركت ويليام برنز، دستيار سياسي وزير امور خارجه آمريكا در گفتوگوهاي ژنو بين اتحاديه اروپا و ايران ناراضي بود. تلآويو بر اين باور است كه نتايج گفتوگوهاي دو هفته آينده نتايج آن تضمين شده و مثبت نخواهد بود.
به گزارش پرس تيوي - بيروت، منابع آگاه گفتند كه مسئولان ايراني كه به تازگي هفته گذشته از بيروت ديدار كردند به مسئولان لبناني گفتند كه حداقل تا قبل از پايان اين گفتوگوها نبايد توقع و انتظار زيادي از آن داشت، زيرا آمريكا و متحدانش نميخواهند نشان بدهند كه آنها در پرونده هستهاي ايران نرمش نشان داده و تهران همچنان به حق خود براي استفاده صلحآميز از غنيسازي اورانيوم اصرار ميورزد.
مخالفت اروپا با عمليات نظامي
وزراي خارجه اتحاديه اروپا ديروز اعلام كردند كه از حمله نظامي به ايران حمايت نخواهند كرد، اما گفتگوهاي بيشتر براي حل و فصل نگرانيهاي موجود درباره برنامه هستهاي ايران را خواستارند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، وزراي خارجه 27 كشور عضو اتحاديه اروپا در جلسه ديروز خود بر سر مسئله نشست شنبه ميان نمايندگان ايران، اتحاديه اروپا و گروه 1+5 تبادلنظر كردند و حل بنبست موجود درباره برنامه هستهاي ايران از طريق راههاي ديپلماتيك را خواستار شدند.
، وزير خارجه انگليس، اظهار داشت:
ميليبند افزود: ، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، درخصوص پيشنهادهاي موجود پس از نشست ژنو ارائه دهد.>
جليلي به مجلس گزارش مي دهد
يك عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي و مذاكرهكننده ارشد هستهاي ايران يكشنبه آينده در جلسه غيرعلني غيررسمي، از مذاكرات ژنو به مجلس گزارش ميدهد.
حميدرضا حاجيبابايي امروز در گفتگو با ايرنا، با بيان اين كه مذاكرات ژنو مذاكرات بسيار مهمي بود، اظهار داشت: در اين مذاكرات شرايط و تحولات جديدي براي جمهوري اسلامي بوجود آمده است.
وي به حضور ويليام برنز نماينده آمريكا در اين مذاكرات اشاره كرد و افزود: مذاكرات ژنو در شرايطي شكل گرفت كه هيچ پيش شرطي وجود نداشت اما پس از مذاكرات، اروپاييها بحث تعليق غنيسازي را مطرح و آمريكاييها نيز به نوعي اين مذاكرات را به چالش كشيدند.
انگليس مخالف توقف غني سازي
وزارت امورخارجه انگليس اعلام كرد: توقف غني سازي را در ايران نميخواهيم بلكه توقف توسعه غنيسازي در اين كشور را خواستاريم.
به گزارش واحد مركزي خبر و به نوشته شماره امروز روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، سخنگوي وزارت خارجه انگليس در گفتگو با اين روزنامه با اعلام خبر فوق درباره سندي كه ايران در نشست ژنو ارائه كرد گفت: كشورهاي 1+5 درباره اين سند اطلاعي نداشتند و از ايران نيز آن را درخواست نكرده بودند.
وي تصريح كرد: خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در گفتگوهاي خود با ايرانيها در ژنو گزينه توقف افزايش غني سازي در برابر توقف افزايش تحريمها را مطرح كرد و ايرانيها بايد خيلي زود به اين پيشنهاد پاسخ دهند.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]