واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با هدف بهره برداري از فناوريهاي زيستي نوين؟ دولت با تشكيل كارگروه ملي ايمني زيستي موافقت كرد
سياسي. قوه مجريه . دولت
هيئت وزيران به منظور بهره برداري ايمن از فناوريهاي زيستي نوين و فرآوردههاي آن و جلوگيري يا كاهش مخاطرات ناشي از آنها براي محيط زيست، تنوع زيستي و سلامت انسان و ايجاد ساختار لازم براي تصميمگيري در مورد اجراي پروتكل ايمني زيستي، با تشكيل كارگروه ملي ايمني زيستي موافقت كرد.
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، هيئت وزيران بنا به پيشنهاد سازمان حفاظت محيط زيست و به استناد ماده ((۱۹ پروتكل ايمني كنوانسيون تنوع زيستي و به منظور ايجاد ساز و كار لازم براي ارزيابي و مديريت مخاطرات مربوط به استفاده محصور، رهاسازي، عرضه، جابجايي، صادرات و واردات، ترانزيت، موجودات زنده تغيير شكل يافته ژنتيكي و محصولات مشتق از زيست فناوري نوين، با تشكيل شورايي با عنوان كارگروه ملي ايمني زيستي موافقت كرد.
بر اساس اين مصوبه، كارگروه ملي ايمني زيستي با عضويت وزيران علوم، جهادكشاورزي، بهداشت، امور خارجه، صنايع و معادن، بازرگاني و دفاع و رييس سازمان حفاظت محيط زيست با رياست معاون اول رييس جمهوري تشكيل شده كه در غياب معاون اول رييس جمهوري، رياست اين كارگروه بر عهده رئيس سازمان حفاظت محيط زيست است و در صورت لزوم از ساير مقامات صالح (بدون حق راي) جهت شركت در جلسات كارگروه ملي ايمني زيستي دعوت خواهد شد.
بر اين اساس، كارگروه ميتواند براساس پيشنهاد اعضاي خود، سه نفر افراد صاحبنظر و متخصص در زمينه امور مرتبط با پروتكل را براي شركت در جلسات به عنوان مشاور تعيين كند.
همچنين كميسيون هماهنگي با عضويت معاونين وزارتخانه ها، سازمانهاي عضو كارگروه ملي ايمني زيستي و رييس موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران تشكيل ميشود كه وظيفه آن تهيه و تدوين راهبردها، برنامه ها، مقررات، آيين نامه ها، دستورالعملها و استانداردهاي ايمني زيستي كشور و ارايه آنها به كارگروه ملي ايمني زيستي است و رييس كميسيون، نايب رييس كارگروه و رييس سازمان حفاظت محيط زيست است. دبير كميسيون، رييس دبيرخانه و دبير كارگروه ملي ايمني زيستي است كه مسئول پيگيري و نظارت بر اجراي تصميمات كارگروه و قوانين ايمني زيستي و ارايه گزارش به كارگروه ملي ايمني زيستي مي باشد.
بر اساس اين مصوبه، دبيرخانه مسئول انجام مكاتبات مربوط به كارگروه ملي ايمني زيستي و كميسيون هماهنگي آن، برگزاري جلسات كميسيون هماهنگي، پيگيري و نظارت بر اجراي تصميمات كارگروه ملي ايمني زيستي و دريافت درخواستهاي صدور مجوز از طريق مرجع ذيصلاح و ارجاع آن برحسب مورد به كارگروههاي وزارتي و سازماني و دريافت نظر كارگروههاي ذيربط و اعلام آن به مراجع ذي صلاح جهت صدور مجوز نهايي و بانك اطلاعات ايمني زيستي است.
بر اين اساس كانون ملي، موضوع ماده ( (۱۹پروتكل ايمني زيستي كارتاهنا، سازمان حفاظت محيط زيست نقطه تماس در زمينه امور تخصصي و وزارت امور خارجه نقطه تماس بينالمللي اين ماده از پروتكل است.
براساس اين مصوبه، كارگروههاي وزارتي و سازماني به منظور نظارت بر حسن اجراي قوانين و مقررات ايمني زيستي در دستگاههاي اجرايي عضو كارگروه ملي ايمني زيستي كشور، با هدف بررسي تخصصي درخواستها از جمله ارزيابي مخاطرات، ارايه نظرات تخصصي، گزارش فعاليتها و ارايه پيشنهادات به كميسيون هماهنگي تشكيل ميشوند. اين كارگروهها زير نظر وزارتخانه يا سازمان مربوط در چارچوب اختيارات قانوني دستگاه ذي ربط فعاليت ميكنند.
بر اساس اين مصوبه و بر اساس مواد ۱۵و ۱۶پروتكل ايمني كنوانسيون تنوع زيستي، كارگروه ملي ايمني زيستي وظايف متعددي چون سياستگذاري، تعيين و تصويب راهبردها در عرصه ايمني زيستي، هماهنگي بين وظايف قانوني دستگاههاي مربوطه با مقررات موضوع اين قانون، مديريت و نظارت عاليه بر فعاليتهاي مرتبط با شمول اين قانون، تصويب آيين نامه ها، دستورالعملها و پيشنهاد قوانين و مقررات مقتضي به هيئت وزيران، تعيين راهكارها و اقدامات مناسب براي ارزيابي، مديريت و كنترل مخاطرات و تصويب آيين نامه داخلي كارگروه و كميسيون هماهنگي را بر عهده دارد.
بر اساس مصوبه هيئت وزيران، دبيرخانه و دستگاههاي ذي ربط موظف هستند زمينههاي تنوير افكار، آموزش و مشاركت عمومي را در رابطه با مسايل ايمني زيستي از طرق مقتضي فراهم كنند.
اين تصويب نامه در تاريخ ۱۳۸۷/۴/۲۰از سوي پرويز داودي، معاون اول رييس جمهوري براي اجرا ابلاغ شده است.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]