واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: انتخاب كولر آبي
اولين مرحله براي استفاده از كولرهاي آبي انتخاب كولر به لحاظ حجم هوا دهي آن است. كولر آبي نسبت به حجم هوادهي در واحدهاي حجمي 2000، 3000، 3500، 40000، 4500، 5000، 6000، 7000 و 12000 ساخته مي شوند. اين اعداد بر حسب فوت مكعب در دقيقه )CFM(مقدار هوا دهي را تعيين مي كنند.
ظرفيت برودتي كولرها بايد متناسب با فضاي مورداستفاده و شرايط آب و هوايي محل ( از لحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود. كولرهاي بزرگتر از حد نياز تنها باعث مصرف بي مورد انرژي الكتريكي مي شوند.
كولر را چطور روي پشت بام نصب كنيم؟
براي نصب كولرهاي آبي در پشت بام بايد به نكات زير توجه كرد: بايد از نظر استحكام در محلي گذاشته شوند كه در سقف ايجاد لرزش و صدا نكند. مثلا آنها را نبايد روي ستون ها يا نزديك ديوارها قرار داد. در قسمت زير كولر معمولا يك قاب فلزي چهار پايه به ارتفاع حدود 30 سانتيمتر قرار داده مي شود. بايد توجه شود كه در زير پايه هاي اين قاب بايد چهار صفحه فلزي مربعي به اضلاع 10 سانتيمتر محكم جوش داده شود، تا از فرو رفتن در آسفالت پشت بام جلوگيري به عمل آيد. همچنين تا حد امكان از لوله هاي دودكش و لوله چاه فاضلاب دور باشد.
كولري كه بهترين كولر است
الف) هنگام خريد دستگاهي را انتخاب كنيد كه داراي علامت استاندارد و بر چسب انرژي باشد و با توجه به برچسب انرژي داراي بالاترين درجه كارآيي و بازدهي باشد.
ب) حتي الامكان كانال كشي كولر از كوتاه ترين مسير انجام شود. چنانچه كانال هاي كولر خارج از ساختمان قرار دارند. حتماً بايد به وسيله عايق كاري با پشم شيشه يا عايق هاي ديگر از گرم شدن كانال ها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقيم نور خورشيد بر آنها جلوگيري شود. در اين مورد حتي نصب يك سايبان ساده بر روي كولر و كانال ها هم موثر است. هر چه مسير كانال كشي كولرهاي آبي پرپيچ و خم و طولاني تر باشد، فشار هوا در مسير كانال ها افت پيدا كرده و جبران آن به انرژي بيشتري نياز دارد و سرماي حاصل شده نيز كمتر مي شود. لذا بايد حتي الامكان كوتاه ترين مسير كانال كشي در نظر گرفته شود.
ج) حتي الامكان هر ساله نسبت به تعويض پوشال هاي كولر اقدام كنيد. تميز كردن و رفع اشكالات كولر پيش از شروع به كار آن در فصل گرما؛ كاركرد كولر را بهبود بخشيده؛ مصرف انرژي آن را كاهش مي دهد و از هدر رفتن سرما نيز جلوگيري مي كند.
د) استفاده بي مورد و يا همزمان از وسائل خانگي گرمازا مانند: اجاق ؛ سماور؛ لامپ هاي متعدد و... باعث افزايش گرماي محل كار و سكونت مي شود و نياز به استفاده از كولر را افزايش مي دهد.
ر) چنانچه امكان پذير باشد بايد از سيستم سرمايش موضعي استفاده شود. به اين معني كه تنها به اتاق هايي كه مورد استفاده قرار مي گيرد، هواي سرد را منتقل كنيم. به اين منظور مي توان دريچه هاي ورودي هوا به ساير اتاق ها را مسدود كرد، به اين ترتيب نيازي به سرمايش كل فضا نخواهد بود.
س) در حد امكان از روشن نگه داشتن مداوم كولر در طول روز پرهيز كنيد و به ويژه تا حد امكان سعي كنيد از دور آهسته كولر استفاده كنيد تا فشار كمتري را دستگاه متحمل شود.
ص) نصب يك ترموستات ساده در اتاق ها ؛ مي تواند مقدار زيادي از مصرف انرژي را كاهش دهد.
ط) بهترين درجه حرارت منزل در تابستان بين 18 تا 22 درجه سانتيگراد است. از سردكردن بيش از حد محل سكونت خود خودداري كنيد.
خنك تر از يك خنك كننده
نحوه سرمايش كولر آبي بر اين اساس است كه رطوبت و ذرات ريز آبي كه همراه با هوا به داخل فضاهاي مورد استفاده وارد مي شود، با جذب گرماي محيط باعث خنك شدن هواي فضاي داخلي آن مي شوند. بر اين اساس سيستم سرمايش كولر تا زماني قادر به خنك كردن فضاهاي مورد استفاده است كه ميزان دماي بخار اشباع داخل فضا ها بيشتر از حرارت محفظه داخلي كولر باشد. در صورتي كه اين دو دما با هم برابر شوند احساس مي كنيم كه كولر ديگر توان خنك كردن را ندارد. دراين شرايط با انجام كارهاي زير مي توان تا حدي به ميزان خنك كنندگي كولر اضافه كرد.
اول آنكه با باز كردن بخشي از پنجره يا درب امكان خارج شدن بخار اشباع داخل فضاها را به خارج از آن فضا فراهم كنيم. دومين روش اين است كه با كاهش دماي آب موجود در بدنه كولر باعث كاهش حرارت فضاي داخلي كولرو در نتيجه فضا هاي مورد استفاده مان شويم، اين كار را مي توانيم با استفاده ازيك سايبان ويا كاهش دماي آب با افزودن قطعات يخ به آب داخل كولر به انجام رسانيم.
چرا پوشال كولر را بايد مرتب عوض كنيم؟
محيط پوشال هاي كولر از لحاظ رشد انواع باكتري ها و قارچ ها بسيار مناسب است. هم مواد غذايي لا زم را دارد و هم دما و رطوبت كافي. بعضي از اين باكتري ها مانند سودومونا و لژيونلا كه چنين محيط هايي را دوست دارند، با تكثير و زياد شدن در اين محيط مي توانند به فضاي داخل خانه نفوذ كنند و باعث بيماري هاي تنفسي در افراد خانه، بخصوص كودكان وسالمندان شوند.
در موارد ديگر تجزيه پوشال ها توسط اين عوامل، به ويژه قارچ ها، سبب آزاد شدن مواد و گازهايي مي شود كه علا وه برانتشار بوي بد، براي سلا مت ما نيز ضرر دارد.
تعميركار خود باشيم
در اينجا مهم ترين اشكالا ت كا ريك كولر، علت ها و راه هاي رفع آن را بررسي مي كنيم:
فقط دور زياد موتور كار مي كند:
-كليد گريز از مركز تنظيم نيست: كليد را تنظيم كنيد.
- پلاتين هاي مربوط به دور كم عمل نمي كند: پلاتين ها را عوض كنيد.
-كليد تبديل كولر خراب است: آن كليد را عوض كنيد.
با زدن كليد مخصوص به حالت روشن موتور راه نمي افتد. اما با چرخاندن فولي توسط دست، موتور راه اندازي مي شود:
- سيم پيچ راه انداز، سوخته است: سيم پيچ را بازبيني كنيد.
- سيم پيچ راه اندازي از كليد گريز از مركز جدا شده است: آنها را به يكديگر ربط بدهيد.
هنگام كار كولر بدنه برق دار مي شود:
- موتور فن اتصال بدنه دارد: اتصال را برطرف كنيد.
- واتر پمپ اتصال بدنه دارد: اتصال را برطرف كنيد.
- اتصال بر اثر پاشيدن آب بر روي موتور بوجود آمده است: مانع از ريختن آب بر روي موتور شويد.
آب كولر سرريز مي شود:
- شناور تنظيم نيست: شناور را تنظيم كنيد.
موتور در حالت راه اندازي و دوركم درست عمل مي كند اما به مجرد رفتن به دور زياد، موتور دود مي كند:
-اتصال سرسيم هاي دور زياد و راه انداز جابجا به كليد گريز از مركز صورت گرفته است: آنها را تغييردهيد.
هنگام كار كولر قطرات ريز آب وارد محيط مي شود:
- شيلنگ پاره شده است و آب به داخل پره هاي توربين پاشيده مي شود، يا آب از طريق پوشال و تسمه به داخل فن ريخته مي شود: شيلنگ را عوض كنيد و مانع از رسيدن آب به تسمه شويد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7604]