واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار فارس: توجه به زير ساختها در اولويت ماست
داخلي. اجتماعي. استاندار.
توجه به زير ساختهاي توسعه، نگاه ويژه دولت به بخش كشاورزي فارس ، عطف بماسبق شدن يك قانون و انصراف يك سرمايهگذار براي احداث نيروگاه در استان فارس موضوعاتي است كه استاندار فارس در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد.
بهگزارش روزچهارشنبه،اولين سووال خبرنگار ايرنا از سيد محمدرضارضا زاده اين بود كه چرا وزارت جهاد كشاورزي متناسب با جايگاه استان فارس در توليد محصولات كشاورزي به اين استان امكانات و اعتبارات نميدهد.
به عبارت ديگر اگر استان فارس حدود هفت درصدازمحصولات كشاورزي مورد نياز كشوررا تامين و توليد ميكند و توليدكننده سالانه دو ميليون تن گندم است، وزارت جهادكشاورزي بايد متناسب بااين جايگاه به فارس نگاه كند و سهم فارس از توسعه بخش كشاورزي را متناسب با اين جايگاه ببيند.
در حالي كه كشاورزي استان فارس به رغم خدماتي كه در زمينه توليد محصول دارد، به رغم آنكه فارس انبار غله كشور است ، اين كشاورزي متناسب با اين جايگاهتوسعهنيافته، الگوي بهينه كشت براي كشاورزان تعريف نشده،هنوز الگوي مصرف بهينه آب در كشتزارها رعايت نميشود، هنوز كاشت جايگزين براي محصولات پر مصرف معرفي نشده و معضل آتش سوزي در بقاياي كشاورزي و هدر رفتن بيش از ۳۰درصد از آب كشاورزي در مزارع همچنان موضوع مطرح و معضل پر رنگ است.
مهندس سيد محمدرضا رضازاده استاندار فارس در پاسخ به اين سووالات چنين اظهارداشت:ما هم معتقديم كه بايد متناسب باتوليدات استانفارس در بخش كشاورزي اعتبارات به اين استان داده شود اما وزارت جهاد كشاورزي كارش را دراين رابطه انجام داده است .
" وزارت جهاد و وزارت نيرو ليست طرحهايي را ارائه كردند كه در كميسيون زير بنايي دولت مطرح شده و قرار شده است دو تا رديف مستقل براي وزارت جهاد و وزارت نيرو در قانون بودجه بيايد كه آنها در آن رديف هامتناسب با توليدات استان فارس بودجه بگذارند.
كارهاي اين طرحها انجام شده اما چون نهايتا رديف اعتباري بايد در دولت تصويب شود و بعد به صورت پيشنهاد به مجلس برود اين كار هنوز مانده و در روال قانوني در حال انجام است."
استاندار فارس در ادامه سخنانش گفت:يكي ازتصميمات ديگراين است كه وزارت جهاد كشاورزي ۲۵درصد از اعتبارات آبخيزداري را به استان فارس بدهد، آنچه توقعما بود رقمي بيشتر از اين است اما چون در قانون بودجه رقم خيلي كمتري را به آبخيزداري كل كشور دادهاند بالاخره وزارت جهاد كشاورزي سهم ۲۵درصدي ما را در چيزي كه قانون اجازه داده رعايت كرده است.
" ما گله مند بوديم كه چيزي كه ميخواستيم به ما داده نشد اما ۲۵درصد هر چه كه گرفتهاند به فارس دادهاند و بايد تلاش شود كه رقم در كل كشور افزايش يابد تا سهم فارس هم افزايش يابد.
دو تا از استانداران در ستاد خشكسالي كشور كه جلسات آن در محل معاونت اجرايي رييس جمهوري تشكيل ميشود مقرر شد حضور يابند و هم به دليل اهميت مباحث كشاورزي فارس و هم چون در آن جا مباحث استانداران جمع بندي مي شود قرار شد ما و استاندار خراسان جنوبي به عنوان نماينده استانداران در جلسه ستاد خشكسالي كشور شركت كنيم ، اينها نشانگر توجه دولت به بخش كشاورزي استان فارس است."
رضازاده بيان كرد:پس درمجموع ميبينيم كه به بخش كشاورزي فارس توجه شده است اما در برخي از بخشها ما معتقديم بايد توجه بيشتري شود سووال ديگر خبرنگار ايرنا از استاندار فارس درباره لزوم توجه به زير ساختهاي توسعه در اين استان ، تعيين تكليف دو نيروگاه برق مصوب سفر رييس جمهوري و توضيح درباره شرايط فعلي توليد انرژي دراستان فارس بود.
استاندارفارس در اينباره گفت : نگاه ما دراستان فارس از روز نخست توجه به زيرساختها بوده است،اگر زيرساخت هارا به جايي برسانيم خيلي از ديگر فعاليتها بدون گذاشتن انرژي به صورت خودكار انجام خواهد شد.
" راههاي ارتباطي از جمله زير ساختها است كه توجه خوبي به اين بخش در استان فارس در سالهاي اخير شده است ، جاده عسلويه احداث شده ، محورهاي منتهي به شيراز ، همه در حال تبديل شدن به بزرگراه است ، راه آهن كه با پيشرفت خوب در حال انجام است.
در زمينه توليد برق و انرژي هم توجه خوبي به فارس شده است و چشم انداز روشن است ، در سال اول كه ما به فارس آمديم ما بيشترين خاموشي برق را داشتيم و بيشترين واردكننده برق از ديگر استانها بوديم و با پيگيري هاي انجام شده نيروگاه كازرون و جهرم توسعه يافت در شرايط كنوني توليد برق در استان فارس از مصرف بيشتر است."
استاندار فارس ادامه داد: در زمينه توليد برق حركت خوبي انجام شده است ضمن آنكه براي نيروگاههاي ديگر هم كه قرار است ساخته شود حركتهايي انجام شده است.
" در رابطه با نيروگاه شيراز بنا بود سرمايه گذار خارجي بيايد كه خوب در ميدان نيامد ، حالا بحث اين است كه شركت مبنا بيايد و سرمايهگذاري كند كه اگراين شركت وارد شود كار ما تسهيل ميشود.
بنا بر اين در جهت زير ساختها هم حركتهاي خوبي انجام شده است ، دو تا نيروگاه هم مصوب سفر رييس جمهوري بوده است كه بايد اساس آنها توسط سرمايه گذار غير دولتي انجام شود ، سياست وزارت نيرو اين است كه راسا براي احداث نيروگاه اقدام نكند ، نيروگاه بخش خصوصي بسازد و وزارت نيرو برق توليدي را بخرد يا به خريدار منتقل كند."
استاندار فارس در رابطه با احداث نيروگاهاي جديد در فارس هم به خبرنگار ايرنا گفت : البته ما نسبت به روشي كه وزارت نيرو در فارس اعمال كرد گله مند هستيم ، مثلا در رابطه با نيروگاه فارس سرمايه گذاراني آمدند ابتدا قرار بود براي اين سرمايهگذاران تامين سوخت شود ، بعد يك مصوبه كلان در دولت به تصويب رسيد كه يارانه سوخت فقط براي نيروگاههاي سيكل تركيبي داده ميشود نه براي همه نيروگاهها، اين مصوبه موجب انصراف سرمايه گذار درفارس شد.
"البته در مجموع اين مصوبه درستي بود ولي اين باعث شد كه آن سرمايه گذاري كه از قبل در فارس درباره آن به تفاهم رسيده بوديم انجام نشود آنها با حساب كتاب ديگري آمده بودند براي سرمايهگذاري و اين مصوبه مانع آن شد.
حرف ما اين است كه قانون نبايد عطف بما سبق بشود ، شمايك ضابطه گذاشتيد ضابطه خوب و درستي هم هست اما وقتي قبل از اين ضابطه با سرمايه گذار در شرايط ديگري صحب شده است اين را بايد طبق روال قبل به نتيجه ميرسانديم.
اين باعث شد كه سرمايه گذار دراستان فارس تجديد نظر كند و منصرف شود." استاندار فارس اين را هم گفت كه اينكه نيروگاه را بخش خصوصي بسازد ما هنوز در ابتداي راه هستيم ، در كل كشور فقط يك نيروگاه توسط بخش خصوصي ساخته شده است كه برق به شبكه ميدهد ، برخي از نيروگاهها را ميخواهند واگذار كنند اما در اين تجربه ما در آغاز راه هستيم وزارت نيرو قراردادهايي كه ميخواهد تنظيم كند بايد تجهيزاتي فراهم كندكهسرمايه گذار را منتظر نگذارد و در هر حال پيگير اين مسايل هستيم.ك/۳
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 580]