واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: بشار اسد در گفتگو با لوموند تأكيد كرد: سوريه آماده صلح است
رئيس جمهور سوريه در مصاحبه دو ساعته خود با «آلن گرش» خبرنگار لوموند ديپلماتيك با ابراز نگراني از ادامه شهركسازي رژيم صهيونيستي معتقد است ادامه اين اقدام منجر به افزايش افراطگرايي و تروريسم در منطقه خواهد شد.
آفتاب: درست پيش از سفر بشار اسد رئيس جمهور سويه به اجلاس كشورهاي مديترانه در پاريس كه در هفته گذشته برگزار شد رئيس جمهور سوريه اعلام كرد روابط اقتصادي ميان كشورهاي مديترانه در زماني كه درگيريها در مناطق خاورميانه ادامه دارد پيشرفتي نخواهد كرد.
«بشار اسد» معتقد است تروريسم به يك تفكر بدون مرز تبديل شده و سوريه نيز شاهد فعاليت شبكه تروريستي القاعده در خاك خود است و در صورتي كه صلح در خاورميانه برقرار نشود تمام اصلاحات اقتصادي، آموزش و فرهنگ كه اعراب به آن نيازمند هستند با شكست روبهرو ميشود و كل منطقه ناامن خواهد شد.
زماني كه ايالات متحده و اسرائيل اين تصور كه سوريه واقعا خواستار صلح ميباشد را رد كردند در عين حال موضوع مهمي را فراموش كردند. رهبران سوريه معتقدند در صورتي كه فرصت صلح دوباره از بين برود كانال تازهاي براي افراط گرايان باز خواهد شد و مذاكرات غيرمستقيم سوريه با اسرائيل حول اين محور است.
يك دهه سكوت در مذاكرات
” در سال 2006 اسد به طور واضح از سخنان محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران دوري گزيد و در مصاحبه با اشپيگل اظهار داشت: «ما نميخواهيم اسرائيل محو شود ما خواستار صلح با اسرائيل هستيم». ... “
دمشق تلآويو
در سال 2003 بشار اسد از نياز به مذاكرات دوطرف خبر داد و پس از جنگ لبنان در سال 2006 اسد به طور واضح از سخنان محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران مبني بر محو اسرائيل از روي نقشه جهان دوري گزيد و در مصاحبه با اشپيگل اظهار داشت: «ما نميخواهيم اسرائيل محو شود ما خواستار صلح با اسرائيل هستيم».
در عين حال «آريل شارون» و «ايهود اولمرت» به اين خواستهها توجه چنداني نشان نداده و از اعتماد كردن به دولت بشار اسد خودداري نمودند. در ماه مه 2008 اسرائيل و سوريه از مذاكرات غيرمستقيم با ميانجيگري «رجب طبيب اردوغان» نخست وزير تركيه خبر دادند.
بشار اسد درباره جنگ لبنان و آنچه اسرائيل از آن به دست آورد ميگويد: «جنگ نميتواند پاسخ مشكلات باشد اسرائيل ارتش بزرگي دارد و حزبا... كوچكترين ارتش منطقه بود ولي اسرائيل در اين ميان چيزي به دست نياورد».
اسد معتقد است بايد تا پيش از روي كار آمدن دولت جديد آمريكا و رياست جمهور تازه در سال 2009 صبر كرد و پيشبرد مذاكرات
” جنگ نميتواند پاسخ مشكلات باشد اسرائيل ارتش بزرگي دارد و حزبا... كوچكترين ارتش منطقه بود ولي اسرائيل در اين ميان چيزي به دست نياورد.... “
اسرائيل و سوريه نيازمند ميانجيگير قدرتمندتري است كه به عقيده بشار اسد اين قدرت آمريكا است. در عين حال در اين زمان باقيمانده بايد پيشرفتي در مراحل مذاكره صورت گيرد.
پس از يك دوره سكوت از سال 2000 و بعد از جنگ لبنان و حمله رژيم صهيونيستي به سوريه هيچ اعتمادي ميان دو كشور وجود ندارد و سوريه خواستار امتحان قصد و نيت اسرائيل است.
گفتني است در جريان مذاكرات دو طرف در زمان «حافظ اسد» و «ايهود باراك» در سالهاي 1999 تا 2000 پيشرفتهايي در زمينهاي مهمي از جمله امنيت، آب و رسميت شناختن متقابل دو طرف بود.
سوريه همچنان خواستار ادامه راه اسدِ پدر است در عين حال بر بازگشت بلنديهاي جولان تاكيد دارد. بشار در اين ميان انعطافپذيري خوبي را از خود نشان
” «بشار اسد» آنطور كه در پيش شرط رژيم صهيونيستي ذكر شده روابط خود را با ايران قطع نخواهد كرد زيرا ايران تنها كشوري است كه به حمايت از سوريه ادامه داده است.... “
داده است و يادآور انعطافپذيري پدرش است. در عين حال اسرائيل خواستار ايجاد ايستگاههاي بازرسي در قلمرو مرزي سوريه شد كه اين امر پذيرفته نشد و دمشق به قرا ر دادن يك ايستگاه آمريكايي رضايت داد.
روابط تهران دمشق ادامه دارد
در زمينه روابط خارجه دمشق-تهران واضح است «بشار اسد» آنطور كه در پيش شرط رژيم صهيونيستي ذكر شده روابط خود را با ايران قطع نخواهد كرد زيرا ايران تنها كشوري است كه به حمايت از سوريه ادامه داده است.
در عين حال اسد معتقد است صلح با اسرائيل وجهه تمام منطقه را عوض ميكند زيرا صلح با سوريه، صلح با لبنان را به دنبال خواهد داشت و مسأله حزبالله را حل كرده و كمك ميكند تا اين جنبش به سازماني كاملا سياسي تبديل شود.
اتحاد ميان ايران و سوريه هرگز دمشق را از سياستهاي خود باز نداشته است به طور مثال شركت سوريه در كنفرانس مادريد در سال 1993 و يا كنفرانس صلح خاورميانه آناپوليس در سال گذشته از اين نمونهها هستند.
به نظر ميرسد رئيس جمهور سوريه مطمئن است شكست در مذاكرات با اسرائيل به معني آشوب در منطقه خواهد بود و اين اغتشاش در حال حاضر در افغانستان و عراق قابل مشاهده است.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]