واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران: تمامي اقتصاددانان بر مسئله هدفمند كردن يارانهها اجماعنظر دارند
خبرگزاري فارس: رئيس دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به هدفمند كردن يارانهها به عنوان مسئله كنوني طرح تحول اقتصادي گفت: حقيقت اين است كه تمامي اقتصاددانان با گرايشهاي مختلف فكري و دانش از نئوكلاسيكها گرفته تا ساختارگرايان و طرفداران توسعه بر مسئله هدفمند كردن يارانهها اجماعنظر دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد اطلاعرساني طرح جمعآوري اطلاعات اقتصادي خانوار، منصور خليلي عراقي گفت: طرح تحول اقتصادي يك تصميم ريشهاي است كه نيازمند پشتوانه علمي و اطلاعات آماري دقيق و قابل اطمينان است.
خليلي افزود: عدم تعادلهاي موجود در اقتصاد ايران مسئلهاي است كه تمامي كارشناسان اقتصادي و مديران تصميمساز و اجرايي كشور برآن اذعان دارند و طرح تحول اقتصادي ارائه شده از سوي رئيس جمهوري تأييد اين بيتعادليها، در پي ارائه راهكارهاي عملي و علمي براي برطرف كردن اين چالشها است.
وي افزود: به نظر ميرسد به دليل حساسيت فوقالعاده زياد اين طرح رئيس جمهوري بايد تدوين اين سند را به دانشگاه و جامعه نخبگان واگذار كند و به عنوان يك پروژه تحقيقاتي تمامي ابعاد و زواياي آن توسط اساتيد برجسته دانشگاههاي كشور مورد بررسي و مداقه قرار بگيرد.
رئيس دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: با توجه به اينكه حذف يارانهها به خودي خود تخصيص بهينه ايجاد ميكند و عدم كارايي را كم ميكند، مورد قبول اقتصاددانان نئوكلاسيك است و از آن طرف با توجه به اينكه نظام قيمت عدالت ايجاد ميكند و توزيع متعادلتر درآمد را در پي دارد مورد قبل ساختارگرايان نيز هست.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه اقتصاددانان نهاد گرا به دنبال عدالت بوده و پايه توسعه اقتصادي را انسان ميدانند و معتقدند انسان بايد به رفاه برسد، بنابراين بر مبناي آن اثر سو توزيع نامتعادل از طريق قيمتهاي آزاد بايد رفع شود، از اينرو هدفمندي يارانهها اين وظيفه را برعهده دارد چرا كه هدفمندسازي و اصلاح قيمت كارايي اقتصادي و باز توزيع درآمد را بهبود ميبخشد.
خليلي عراقي با تأكيد بر حفظ اصالت اقتصادي اين طرح و جلوگيري از سياسي شدن آن گفت: طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانه را به فال نيك ميگيريم و از دولت ميخواهيم زمينه مشاركت هرچه بيشتر كارشناسان اقتصادي را در آن بيش از بيش فراهم آورد و تلاش كند به مقوله هدفمندسازي يارانهها از جنبه سياسي نگريسته نشود چرا كه اين مسئله اساساً اقتصادي است.
رئيس دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران گفت:شناسايي افراد هدف در پرداخت نقدي يارانهها مهترين مشكل هدفمندسازي يارانهها است كه شناسايي دقيقتر و علميتر گروههاي هدف نقشي محوري در اين مرحله ايفا ميكند.
وي افزود: به دليل فقر پنهاني كه در جامعهها پراكنده است، استناد به فهرست افراد تحت پوشش نهادي حمايتي از ضريب خطاي بالاي برخودار خواهد بود بنابراين تنها راه توليد اطلاعات دقيق و قابل استناد كه انحراف پرداخت هدفمند يارانهها را به حداقل ممكن برساند، گرفتن اطلاعات و مشخصات از خود افراد است.
خليلي عراقي گفت: به نظر ميرسد روش خوداظهاري بهترين متد گرفتن اين اطلاعات از جامعه و توليد دادههاي طبقهبندي شده براي پيشبرد طرح هدفمند كردن يارانهها است.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]