واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: طي چهارمين كنفرانس خبري، مديرعامل شركت بورس كالا مطرح كردعرضه گسترده سنگ آهن، معامله سيمان، پيشبيني بازار فولاد و آغاز مبادلات با تلفنهمراه در بورس
گروه بورس كالا – چهارمين كنفرانس خبري مديرعامل شركت بورس كالا با تاخير حدود 3 ماهه برگزار شد. اين نشست قرار بود ابتداي سال براي انعكاس گزارش عملكرد شركت بورس كالا باشد كه به دليل تاخير در برگزاري مجمع اين كار عملي نشد و نشست مطبوعاتي به بعد از برگزاري مجمع بورس كالا موكول شد.
هاشميان در اين نشست از عرضه گسترده سنگ آهن در بورس كالا بعد از آزادسازي قيمت اين كالا خبر داد و در ادامه افزود: 2 سال پيش نيز سيمان در بورس كالا پذيرش و كارهاي فني آن براي ارائه در تالار مبادلاتي صورت گرفته بود كه متوقف شد.
وي همچنين از تشكيل كارگروه ويژه براي رونق مبادلات كشاورزي خبر داد و همچنين آغاز به كار مبادلات از طريق تلفنهمراه را رخداد مهمي توصيف كرد. مديرعامل بورس كالا پيشبيني كرد كه با كاهش قيمت نفت احتمال افت قيمت فولاد و فلزات پايه وجود دارد.
سيمان و سنگ آهن در راه است
مديرعامل شركت بورس كالاي ايران اظهار داشت: به زودي با خروج سيمان و سنگآهن از سبد حمايتي و آزادسازي نرخ آن شاهد حضور كالاهاي فوق در بورس كالا هستيم.
وي تصريح كرد: البته 2 سال پيش نيز سيمان در بورس كالا پذيرش و كارهاي فني آن براي ارائه در تالار مبادلاتي صورت گرفته بود كه متوقف شد؛ اما مجددا حدود 4 الي 5ماه است كه فعاليتها براي سيمان و سنگآهن در بورس كالا انجام گرفته است.
وي ادامه داد: سنگآهن نيز قبلا در بورس پذيرش شده و حتي قرار بود عرضه شود كه با درخواست ايميدرو عرضه آن را به تاخير انداختيم، اما با خصوصيسازي شركتهاي فولادي طبق اصل 44 اميدواريم حضور سنگآهن در بورس كالا با ابعاد گستردهتري صورت بگيرد؛ چرا كه در گذشته تنها سنگآهن مازاد و صادراتي مقرر شده بود كه در بورس كالا عرضه شود. وي با اشاره به خروج 32 كالاي تحت حمايت دولت از سبد حمايتي گفت: با اجراي اصل 44 از 38 كالاي تحت سبد حمايتي دولت 32 كالا خارج شده كه البته از اين مقدار 6 قلم آزاد شده، ولي وارد بورس كالا نشده است كه اميدواريم با پيگيريهاي صورت گرفته از سوي بورس كالا شاهد حضور كالاي جديد در بورس باشيم.
منتظر حضور كالاي جديد در بورس باشيد
وي همچنين از اعلام آمادگي بورس كالا براي عرضه نفت خام خبر داد و گفت: ما براي حضور نفت خام در بورس كالا اعلام آمادگي كردهايم كه البته هنوز براي آن تصميمگيري لازم انجام نشده است.
هاشميان در ادامه از ورود گوگرد و متانول به بورس كالا خبر داد و اظهار داشت: اقدامات لازم براي حضور گوگرد و متانول صورت گرفته و با توجه به آزادسازي قيمت اين محصولات گوگرد در رينگ صادراتي بورس كالا عرضه شود. همچنين براي ورود روغن خام و كاغذ نيز اقداماتي صورت گرفته است.
وي با اشاره به رونق فعاليت رينگ صادراتي گفت: رينگ صادراتي 2 الي 3 سال پيش عملياتي شده بود؛ اما با ورود محصولات پتروشيمي فعال شده و با توجه به اينكه توان فعاليت ارزي را نيز داريم، تبديل به يك بورس بينالمللي شدهايم.
قفل معامله كشاورزي باز ميشود
وي همچنين از تشكيل يك كارگروه ويژه براي رونق مبادلات كشاورزي خبر داد و گفت: اين كارگروه براي رونق مبادلات كشاورزي به پيشنهاد وزارت كشاورزي تشكيل شده و امروز آخرين جلسه آن برگزار ميشود كه تصميمات متعاقبا اعلام خواهد شد.
مديرعامل شركت بورس كالا افزود: براي رونق مبادلات كشاورزي همچنين به دولت پيشنهاد داديم تا محصولات وارداتي كشاورزي براي عرضه اول را از طريق بورس كالا انجام دهد. اين محصولات مانند ذرت، جو، كنجاله هستند كه اين پيشنهاد در دست بررسي است. در صورت موافقت با اين پيشنهاد قفل معاملات كشاورزي باز ميشود.
اختصاص 2/2ميليارد دلار به فولادسازان بخشخصوصي
وي همچنين از تخصيص اعتبار 2/2ميليارد دلاري به توليدكنندگان بخشخصوصي خبر داد و گفت: طبق جلساتي كه با وزارت بازرگاني و صنايع و معادن داشتيم، تصميمات خوبي اتخاذ شد كه اختصاص اعتبار 2/2ميليارد دلاري به توليدكنندگان بخشخصوصي فولاد براي واردات مواد اوليه از جمله اين تصميمات است.
وي افزود: طبق اين تصميم مقرر شده تا در ازاي عرضه محصولات فولادسازان بخشخصوصي در بورس كالا تسهيلات از طريق بانك ملي به اين توليدكنندگان ارائه شود و كليه ضمانتهاي لازم براي دريافت اين تسهيلات را نيز بورس كالا بپردازد.
مبادلات الكترونيكي از طريق تلفن همراه
علياكبر هاشميان از آغاز به كار مبادلات از طريق تلفن همراه خبر داد و گفت: در حال حاضر اقداماتي صورت گرفته كه از طريق تلفن همراه شاهد مبادلات تالار بورس كالا به صورت كاملا صوتي و تصويري باشيم.
وي ادامه داد: همچنين در آينده نيز براي انجام مبادلات از هر جاي دنيا از طريق موبايل و امضاي الكترونيكي صورت خواهد گرفت كه در فاز نخست با ايرانسل قرارداد بستيم؛ به دليل محدوديت سيستم مخابرات اما در آينده با تلفن همراه اين كار صورت خواهد گرفت. وي در مورد حذف يارانه انرژي و تاثير آن بر فولادسازي و در نهايت بورس كالا گفت: به دليل وابستگي صنايع فلزي به انرژي مطمئنا حذف يارانههاي انرژي به قيمت تمام شده محصول نيز تاثير خواهد گذاشت؛ اما هنوز نميتوان در مورد تاثير آن كه مثبت يا منفي است، اظهارنظر كرد.
تشديد افت قيمت فلزات
وي ادامه داد: البته در هفتههاي اخير به دليل افت قيمت نفت و انرژي درسطح جهاني، قيمت فلزات به خصوص فلزات پايه تحت تاثير قرارگرفته و كاهش يافته است؛ البته اين موضوع در مورد فولاد هنوز تاثير خود را نشان نداده و نرخ فولاد تنها 5 تا 10درصد كاهش پيدا كرده است.وي ادامه داد: با تداوم افت قيمت انرژي در سطح بازارهاي جهاني پيشبيني ميشود كه روند افت قيمت فلزات و فولاد تداوم پيدا كرده و با نرخ انرژي تطبيق پيدا كند. وي تصريح كرد: البته با پرداخت بودجه پروژههاي عمراني در تيرماه و اعمال سياستهاي جديد در بخش مسكن و رونق ساختوساز بازار فولاد از ركودي كه درحالحاضر بر آن حاكم شده، خارج ميشود و رونق مييابد. وي با اشاره به اجراي مبادلات آتي فيوچر از طريق مبادلات طلا گفت: با پيگيريهاي بورس كالا درحالحاضر مبادلات آتي از طريق مبادلات طلا انجام ميشود كه قرار است در آينده از طريق مبادلات مس صورت بگيرد. از اين طريق امكان پوشش ريسك گستردهتري را به بازار بدهيم.وي همچنين از رشد مبادلات پتروشيمي در سالجاري خبر داد و گفت: درحالحاضر 37درصد حجم مبادلات بورس كالا به محصولات پتروشيمي اختصاص يافته كه از رشد چشمگيري برخوردار شده و 61 درصد آن مربوط به مبادلات محصولات فلزي و معدني است و تنها 2درصد مبادلات مربوط به محصولات كشاورزي است.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]