محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827716563
واشنگتن: ايران همچنان در محور شرارت قرار داردكاخ سفيد از پيشرفت مذاكرات ناراضي است
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: واشنگتن: ايران همچنان در محور شرارت قرار داردكاخ سفيد از پيشرفت مذاكرات ناراضي است
مجيد اعزازي – يك هفته پس از بروز آنچه كه «تغيير سياست آمريكا در قبال ايران» خوانده ميشد، كاخ سفيد با عقبگردي شش ساله، بار ديگر ايران را به اشتباه، به كره شمالي تشبيه و آن را در زمره كشورهاي تشكيلدهنده محور شرارت قلمداد كرد.
رسانهها و تحليلگران غربي پس از تصميم آمريكا به اعزام ويليام برنز معاون وزير خارجه اين كشور به مذاكرات ژنو، از اين تصميم به عنوان تغييري بزرگ در سياست واشنگتن در قبال تهران ياد كردند، اما گويي اين تغيير سياست دوام چنداني نداشته است يا از ابتدا بر بنيان هاي سستي استوار شده بوده است، چه آنكه بنابر تازهترين اظهارات سخنگوي كاخ سفيد تا زماني كه ايران و كره شمالي برنامههاي هستهاي تسليحاتي خود را كنار نگذارند، اين كشورها همچنان در زمره محور شرارت طبقهبندي خواهند شد. اين اظهارات در حالي بيان شدهاند كه پيش از آن، كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا در پي عدمتوافق كشورهاي گروه 6+3+1 نسبت به استفاده از نيروي نظامي عليه ايران، ابوظبي را دست خالي ترك كرد. رايس به هنگام ترك امارات گفته است: چنانچه تهران ظرف دو هفته به پيشنهادهاي غرب پاسخ ندهد، ما ميتوانيم راه نيويورك را در پيش بگيريم و در شوراي امنيت بحث افزايش مجازاتهاي تهران را مطرح كنيم. آن سوتر، پنتاگون در تلاش است تا كشورهاي اروپايي را نسبت به توان موشكي ايران حساس كند تا ضمن مشروعيت بخشي به سپر موشكي آمريكا در اروپا، نظر اروپاييها را براي فشار بيشتر بر ايران جلب كند. هرچند كه برخي از تحليلگران آمريكايي معتقدند كه ايران در موقعيت چانهزني خوبي قرار دارد.
اين همه در حالي است كه طرفهاي اروپايي مذاكرات ژنو از روند اين مذاكرات و همكاري سازنده كشورمان ابراز رضايت كردهاند و همچنان خواستار تداوم گفتوگوها ميان ايران و گروه 1+5 هستند. از اين رو، به نظر ميرسد آمريكا از موقعيت ايجادشده براي حل مسالمتآميز برخي از نگرانيها درباره برنامه صلحآميز هستهاي كشورمان، ناراضي است و منافع خود را در بر هم زدن اين شرايط جستوجو ميكند.
عقبگرد
دانا پرينو، سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد كه بهرغم اقدامهاي ديپلماتيك آمريكا با هدف حل مناقشه مربوط به برنامه هستهاي ايران و كره شمالي اين دو كشور همچنان بخشي از «محور شرارت» باقي ميمانند. سخنگوي كاخ سفيد روز دوشنبه با تكرار اتهامهاي غرب مبنيبر نظامي بودن برنامه هستهاي ايران با اشاره به اقدام جورج بوش، رييسجمهور آمريكا كه در سال 2002 دولتهاي ايران، كره شمالي وعراق را به حمايت از تروريسم و تلاش براي دستيابي به تسليحات كشتار جمعي متهم و از آنها با عنوان تشكيلدهندگان «محور شرارت» ياد كرد، گفت: من فكر ميكنم تا زماني كه ايران و كره شمالي برنامههاي هستهاي تسليحاتي خود را كنار نگذاشتهاند، ما آنها را در همان طبقهبندي نگاه خواهيم داشت.
به گزارش خبرگزاري آلمان، پرينو با بيان اينكه ديپلماسي آمريكا در قبال كره شمالي در حال نتيجه دادن است، مدعي شد كه «مساله ايران داستان ديگري است» و از پاسخ ايران به بسته مشوقهاي اقتصادي و سياسي كشورهاي 1+5 كه خواستار تعليق فعاليتهاي هستهاي تهران شدهاند، انتقاد كرد. سخنگوي كاخ سفيد مدعي شد: ايرانيها به حد مطلوب نرسيدند. آنها در حال از دست دادن فرصت به دست آوردن يك بسته مشوقهاي بسيار سخاوتمندانه هستند و تحريمهاي بيشتري ممكن است در راه باشد. به گزارش خبرگزاري فرانسه، پرينو علاوهبر آن نشان داد كه آمريكا انتظار دارد ايران بسته پيشنهادها را رد كند.
سخنگوي كاخ سفيد گفت: موضع گروه 1+5 اين است كه ايران بايد برنامه غنيسازي خود را متوقف كند و اينكه بسته پيشنهادي ما بسيار سخاوتمندانه است و به ظاهر آنها قصد دارند فرصت پذيرش آن را از دست بدهند.
پرينو افزود: كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا با ساير اعضا توافق كرد كه به ايران اجازه داده شود دو هفته ديگر نيز مهلت داشته باشد، اما پس از آن فكر ميكنم كه ايران ميتواند انتظار تحريمهاي بيشتر را داشته باشد.
اين در حالي است كه كشورهاي عربي شركتكننده در نشست ابوظبي كه با حضور رايس برگزار شد، با استفاده از نيروي نظامي عليه ايران مخالفت كردند و وزير خارجه آمريكا دستخالي امارات را ترك كرد. يك مقام شوراي همكاري خليج فارس در گفتوگو با روزنامه الشرقالاوسط با اشاره به نشست دوشنبهشب گروه 6+3+1 در ابوظبي گفت: كشورهاي منطقه از اين واهمه دارند كه پرونده هستهاي ايران منجر به رويارويي نظامي ميان اين كشور و غرب شود. به همين دليل، آنها ضمن مخالفت با هرگونه استفاده از نيروي نظامي عليه تهران، خواستار بسته شدن اين پرونده از راههاي ديپلماتيك شدند.
اين مقام شوراي همكاري خليج فارس كه به هويت وي اشارهاي نشده است، تاكيدكرد: گزينه ديپلماتيك همواره بهترين راه حل براي پايان دادن به بحرانها است و اگر غرب غير از اين گزينه را انتخاب كند، نبايد به حساب كشورهاي منطقه گذاشته شود. به نوشته اين روزنامه، رايس با همتايان خود در شوراي همكاري خليج فارس،اردن،مصر و عراق پرونده هستهاي ايران و آنچه گسترش نفوذ تهران در منطقه خوانده شده، همچنين اوضاع امنيتي و سياسي عراق را مورد بررسي قرار داد.
الشرقالاوسط نوشت: رايس هنگام ترك فرودگاه ابوظبي به خبرنگاران همراه خود گفته است «چنانچه تهران ظرف دو هفته بهطور قاطعانه به پيشنهاد غرب پاسخ مثبت ندهد، ما ميتوانيم راه نيويورك را در پيش بگيريم و در شوراي امنيت بحث افزايش مجازاتهاي تهران را مطرح كنيم.»
وزير خارجه آمريكا تاكيد كرد: اين فرصت دو هفتهاي نشان ميدهد كه گزينه منتخب تهران چيست؟با وجود اين، به اعتقاد من اكنون فرصت حياتي نويني بهوجود آمده است تا پرونده هستهاي ايران از راههاي دپيلماتيك بسته شود.
رايس با اشاره به حضور ويليام برنز معاون خود در مذاكرات ژنو گفت: برنز در مذاكرات آينده دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپايي حضور نخواهد داشت. هدف آمريكا از حضور وي در اين مذاكرات اين بود كه ميخواست جديت خود را در تعامل با پرونده هستهاي ايران براي همپيمانانش و ايرانيان ثابت كند. وي تاكيد كرد: چنانچه شوراي امنيت در نشست آينده خود (اوت) اقدام موثري عليه ايران انجام ندهد، آمريكا بهطور يكجانبه مجازاتهاي اين كشور را تشديد خواهد كرد كه از جمله اين مجازاتها افزايش فشار عليه نهادهاي مالي ايران خواهد بود. در همين حال، در ادامه سياست تهديد جلوه دادن ايران،از سوي آمريكا رييس آژانس دفاع موشكي پنتاگون مدعي شد كه ايران احتمالا ميتواند با يك موشك بالستيك بيشتر كشورهاي اروپا و حتي انگليس را هدف قرار دهد؛ هرچند كه هنوز اين توانايي خود را به نمايش نگذاشته است.
هنري ابرينگ، رييس دفاع موشكي پنتاگون در گفتوگو با خبرگزاري آلمان مدعي شد: من به شخصه براساس آنچه مشاهده كردهام، معتقدم كه در حال حاضر موشكهاي ايران توانايي دسترسي به اروپا را دارد. آنها تنها اين توانايي را به نمايش نگذاشتهاند. ابرينگ رياست آژانس دفاع موشكي پنتاگون را بر عهده دارد كه در حال ساخت سپر دفاع موشكي آمريكا است. دولت جورج بوش، رييس جمهور آمريكا قصد دارد به بهانه دفاع در برابر موشكهاي ايران اين سپر موشكي را در لهستان و جمهوري چك مستقر كند. ابرينگ مدعي شد كه طبق برآوردهاي اطلاعات جاسوسي آمريكا، ايران مي تواند تا سال 2015 آمريكا را هدف قرار دهد، اما دانش و فن آوري روزافزون ايران موجب شده است، حس ضرورت نهايي كردن توافقنامه آمريكا با جمهوري چك و لهستان افزايش يابد. رييس آژانس دفاع موشكي پنتاگون گفت: اين يكي از چيزهايي است كه ما بسيار نگران آن هستيم.
جمهوري چك و آمريكا براي ميزباني يك سايت رادار در اين كشور به توافق رسيدهاند و اين توافقنامه تنها منتظر تصويب شدن در پارلمان پراگ است.
روسيه مخالف اصلي طرح سپر دفاع موشكي آمريكا است و تهديد كرده است كه سايتهاي جمهوري چك و لهستان را هدف خواهد گرفت.
اما صداهاي ديگري نيز از درون آمريكا شنيده ميشود كه به نظر ميرسد واقعبينانه و به دور از تعصب عنوان ميشود. در همين چارچوب گريسيك، كارشناس برجسته شوراي امنيت ملي آمريكا در دولتهاي گذشته اين كشور با اشاره به برگزاري نشست ژنو و حضور نماينده كاخ سفيد در اين نشست گفت: ايران در موقعيت چانه زني خوبي قرار دارد. به گزارش خبرگزاري فارس، سيك در مصاحبه با شوراي روابط خارجي آمريكا با بيان اينكه هر دو طرف ايران و آمريكا براي توافق در برنامه هستهاي ايران تحت فشار هستند، گفت: با وجود اين، هيچ كدام از طرفين نيز حاضر به ابراز ناكامي يا انجام دلجويي از طرف ديگر نيست؛ اما از سوي ديگر علاقهمند يافتن راهي به غير از اين مسير هستند. اين مقام آمريكايي در پاسخ به اين سوال كه آيا نشست ژنو و حضور نماينده آمريكا براي اولين بار در مذاكرات گروه 1+5 با ايران نشانه نوعي پيشرفت است، تاكيد كرد: پيشبيني اين امر واقعا غيرممكن است، اما چيزي كه روشن است اين است كه ايران در موقعيت چانه زني خوبي قرار دارد. سيك گفت: در آمريكا اين ديدگاه وجود دارد كه پس از اين تحريمهاي طولاني و شدت بخشيدن به اقدامات عليه ايران، تهران از ساخت سانتريفيوژها و توسعه توانايي هستهاي منصرف نشده است. اين مقام آمريكايي در پاسخ به سوالي درباره موضع انتقادي جان بولتون نماينده سابق آمريكا در سازمان ملل نسبت به حضور نماينده اين كشور در مذاكرات ژنو گفت: مقالهاي كه توسط بولتون در روزنامه وال استريت ژورنال به چاپ رسيد، نشانگر گمراهي آنها است. آنها بر اين باورند كه آمريكا موضعي غير قابل قبول اتخاذ كرده است و اين از نظر من بهترين دليل براي وجود افراد افراطي در دولت آمريكا است.
اين استاد دانشگاه كلمبياي آمريكا درباره اظهارات جنگطلبانه مقامهاي اسرائيلي نيز گفت: آنها پاسخي براي اين پرسش اساسي ندارند كه در صورت حمله به ايران چه اتفاقي ميافتد. اين بسيار روشن است كه اسرائيل به تنهايي نميتواند اين كار را بدون ياري آمريكا انجام دهد و به مانند حمله به تاسيسات اتمي عراق در سال 1981 قادر به حمله يكباره به ايران نيست.
بر همين اساس اگر مقامهاي اسرائيل تصميم بگيرند كه بدون كمك آمريكا حمله كنند، پذيرفتن اين امر سخت است كه آنها بتوانند حملات چندگانهاي انجام دهند. سيك درباره پيامدهاي حمله به ايران نيز گفت: پس از پايان حمله به ايران ميتوانيد انتظار داشته باشيد كه اين كشور از پيمان منع گسترش سلاحهاي اتمي (ان.پي.تي) خارج خواهد شد و احتمالا اعلام ميكند كه به سراغ ساخت سلاح اتمي خواهد رفت.
مفاد سند غيررسمي ايران
يك روزنامه آمريكايي در شماره ديروز خود با اشاره به سند غير رسمي ايران (nonpaper) كه در مذاكرت 1+5 ژنو مطرح شد، برخي از مفاد اين سند غير رسمي را منتشر كرد.به گزارش خبرگزاري فارس، روزنامه نيويوركتايمز نوشت: سند ايران كه هنوز به صورت علني منتشر نشده است، شامل چكيدهاي از مذاكرات به سبك ايراني است. به نوشته اين روزنامه، سبك اين سند با روش سختگيرانه مذاكرهكنندگان قبلي ايران بسيار متفاوت است. نيويوركتايمز ميافزايد: اين سند غيررسمي خواستار دستكم سه دور ديدار با خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپايي شده است كه اين ديدارها با چهار ديدار در سطح وزاري خارجه ادامه خواهد يافت. افزون بر اين ديدارها با توقف هرگونه تحريم عليه ايران هم در داخل و هم در خارج شوراي امنيت سازمان ملل آغاز خواهد شد. بر اساس اين گزارش، سند غير رسمي ايران همچنين شامل هيچگونه محدوديت در توليد اورانيوم غنيشده به عنوان موضوع اصلي اختلاف ميان تهران و غرب نيست. اين نشريه آمريكايي ميافزايد: طبق اين سند، گروه 1+5 از اشاره يا بحث درباره موضوعات مختلف كه به طور بالقوه ميتواند مانع پيشرفت مذاكرات شود، منع شده است. نيويوركتايمز تصريح كرد: ايران در حالي در اين سند بر توقف تحريمهاي كنوني بينالمللي عليه تهران تاكيد كرده است كه از سوي ديگر تنها بر «توافق جامع» براي مشوقها تمركز كرده است. بر اساس اين سند غير رسمي، موضوع هستهاي ايران ديگر توسط شوراي امنيت يا شوراي حكام 35 عضو آژانس بينالمللي انرژي اتمي بررسي نخواهد شد و تنها خود آژانس بينالمللي انرژي ميتواند موضوع ايران را بررسي كند.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]
-
گوناگون
پربازدیدترینها