تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804653169




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در نخستين روز از همايش ملي توسعه در فرهنگ و هنر عنوان شد عدم درك صحيح از جايگاه فرهنگ مشكل جامعه ما


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: در نخستين روز از همايش ملي توسعه در فرهنگ و هنر عنوان شد عدم درك صحيح از جايگاه فرهنگ مشكل جامعه ما
اولين همايش ملي توسعه و تحول در فرهنگ و هنر روز گذشته با سخنان رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در تالار انديشه حوزه هنري آغاز به كار كرد.
حداد عادل در آغاز سخنان خود با اظهار خرسندي از اهتمام حوزه هنري به مقوله فرهنگ و برپايي اين همايش گفت : خرسند شدم براي نخستين بار نگاهي به دور از شتاب زدگي و فارغ از روزمرگي به فرهنگ صورت گرفته است و در طول همايش موضوعات فرهنگي با تنوع بسيار باز شده و فرصتي براي انديشيدن در اين حوزه فراهم آمده است .
وي ادامه داد : حداقل اين تلاش يادآور اين نكته به جامعه و مديران است كه فرهنگ يك علم است يك تخصص است . ولي متاسفانه كمتر كسي است كه به فرهنگ چنين نگاهي داشته باشد. همه تصور مي كنند كه فرهنگ احتياج به تخصص و دانش ندارد. حداقل كاري كه مي توان براي رفع اين برداشت نادرست انجام داد برگزاري يك چنين همايش هايي است .
حدادعادل تصريح كرد : امروز فرهنگ به عنوان رشته هاي تخصصي در دانشگاههاي دنيا تدريس مي شود مخصوصا در حوزه ميان رشته اي به فرهنگ توجه زيادي ميشود. رابطه بين فرهنگ و دين جامعه شناسي ارتباطات اقتصاد و سياست مبين اين مسئله است . اينها همه تخصص هايي هستند برخاسته از تخصص اصلي فرهنگ .
به گزارش فارس حدادعادل دو نگاه را در مواجه با فرهنگ برشمرد و ادامه داد : يكي از اين نگاهها اين است كه فرهنگ اصل است . فرهنگ ريشه است و فرهنگ در مقايسه با ساير امور مثل اقتصاد و توسعه مادي و ... مانند روح است در پيكر. بر اساس اين نگاه درست است كه عالم را آدم ميسازد ولي آدم را فرهنگ ميسازد. اگر خواهان اصلاح در وضع عالم هستيم بايد آدمي را نو بسازيم و آدم نو با فرهنگ ساخته مي شود. اين نگاه است كه فرهنگ را اصل ميداند. اما در كنار اين نگاه و درست در نقطه مقابلش نگاهي است كه فرهنگ را امري فرعي و جنبي ميداند. در واقع اصل براي صاحبان اين نگاه پيشرفت اقتصادي و مادي و توسعه ظاهري جامعه است . براي آنها خدمت واقعي به جامعه رفع مشكلات آب و نان و بهداشت است كه من هم اهميتش را انكار نميكنم . از نظر اينها فرهنگ امري است براي پركردن اوقات فراغت . مطمئنا اين نگاه نسبت به فرهنگ موجود است اگرچه هيچ كس جرات اظهارش را ندارد. آنها خجالت ميكشند از گفتن اين حرف و ميدانند كه حرفشان ناموجه است اما در عمق دلشان فرهنگ از چنين جايگاهي برخوردار است .
رئيس پيشين مجلس شوراي اسلامي در ادامه تصريح كرد : هر وقت صحبتي از اختصاص بودجه در مقوله فرهنگ مي شود عمده را صرف چيزهاي ديگر ميكند و اگر چيزي زياد بيايد براي رفع تكليف كار فرهنگي مي كند. اين اعمال را در عمل مي بينيم نه در نظر. نگاه اول قدرت و سياست را براي فرهنگ مي خواهد. افرادي كه چنين ديدي دارند اگر به سمت قدرت و سياست ميروند ميخواهند از اين قدرت براي رسيدن به مقصود فرهنگي استفاده كنند اما نگاه دوم حتي فرهنگ را براي سياست مي خواهد.
وي ادامه داد : بايد بپرسيم يك حكومت ديني مثل حكومت ما نگاهش به فرهنگ كدام نگاه است . قرآن از فرهنگ به عنوان درختي ريشه دار و محكم ياد ميكند. اين تمثيل مويد اين است كه در نگاه ديني و مذهبي نگاه اول به فرهنگ مورد تاييد است . كاري كه امام (ره ) انجام دادند اين بود كه به اين چراغ هاي پراكنده و روشن مانده كه در عمق خانه هاي ملت بود اعتنا كردند و به مردم امكان دادند كه شجاعت پيدا كنند و هركس چراغ كوچك خانه خود را به خيابان بياورد و همين چراغهاي كوچك آتشي شد كه هيچكس نتوانست جلوي آن را بگيرد. آنچه علت پيروزي ما بوده مي تواند علت دوام پيروزي ما باشد. اگر از مقوله فرهنگ غفلت كنيم پيروزي را از دست ميدهيم . اگر نگاه ما از نگاه اول به دوم بدل شود ما پيروزي انقلاب را از دست خواهيم داد. عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسي در ادامه با اشاره به دغدغه هاي فرهنگي مقام معظم رهبري تصريح كرد : مقام معظم رهبري شخصيتي هستند كه فرهنگي بودن ويژگي بارز ايشان است . همه تصديق ميكنند كه ايشان يك شخصيت كاملا فرهنگي هستند. گوهر وجودي رهبري گوهر ناب فرهنگي است . ايشان از سالهاي اول رهبريشان نسبت به مسئله تهاجم فرهنگي تذكر داده بودند و پيرامون آن دغدغه بسيار داشته و دارند. اينكه يك ديده بان اوضاع را رصد كند و راه هجوم را ببندد و قوم خودش را هشدار دهد و از هجوم دشمن در امان بدارد يك كار كاملا پيامبرگونه است .
حداد عادل اظهار داشت : ايشان تهاجم فرهنگي را با ذكر مصاديق موكد و مكرر توضيح دادند ولي چقدر مردم و مسئولان اين حس رهبري را پذيرفتند و پيدا كردند امروز كمتر صحبت از تهاجم فرهنگي مي شود. گويي كه تهاجمي وجود ندارد. مقام رهبري در سالهاي اخير صحبت از مهندسي فرهنگي مي كنند. اين يك عنوان پرمعناست ولي چند نفر از ما دنبال اين هستيم كه كار مهندسي فرهنگي كنيم مهندسي فرهنگي يك كار دسته جمعي است . آيا واقعا امروز در جامعه ما هماهنگي در كار فرهنگي وجود دارد
وي فقدان مدير كارآمد فرهنگي را يكي ديگر از معضلات فرهنگ خواند و گفت : ما تفكرمان نسبت به فرهنگ ناصحيح است و براي كار فرهنگي مدير تربيت نكرديم . بايد غم ما سربازان اين نبرد فرهنگي كه رهبر فرهيخته و فرهنگي داريم اين باشد كه فرهنگ اصل است . عدالت فقط نياز به رسيدگي مادي و اشخاص نيست بلكه حفظ گوهر دروني آنهاست . واقعا خيلي ها مشكل اقتصادي ندارند ولي مشكل فرهنگي دارند. براي مثال اگر يك مملكت مفهوم فرهنگ قناعت را درك نكند صرفه جويي در اقتصاد هم وجود نخواهد داشت . اگر ميخواهيم مسائل و مشكلات اقتصادي و رفاهي مان را مرتفع كنيم بايد عالم دروني افراد را اصلاح كنيم تا با عالم بيرون هماهنگ شود.
بنيانيان : تقاضايي در مديران اجرايي براي اصلاح فرهنگ نيست
در ادامه اين جلسه حسن بنيانيان رئيس حوزه هنري گفت : وظيفه اصلي حوزه هنري بهره گيري از هنر براي پيشرفت كشور است . حوزه هنري فرصتي براي هنرمندان جوان به وجود مي آورد تا بتواند هنر متعهد را حمايت كند. بسياري از هنرمندان ما از آموزش رسمي هنرمند نمي شوند و با خلاقيت ذاتي شان با آموزش هاي كوتاه مدت به آنها هنر آموخته مي شود.
بنيانيان گفت : اين در شرايطي است كه دشمنان ما گل هاي اين حركت را براي چيدن انتخاب كردند. جريان شناسايي استعدادهاي درخشان كه شكل گرفته و برخي نخبگان علوم مختلف براي جذب به بيگانگان شناسايي شده اند و به صورت فرار مغزها بر ما تحميل شده است در عرصه هنر هم وجود دارد. وي ادامه داد : بيگانگان گاهي نخبگان ما را از مملكت خارج نمي كنند بلكه نخبه را در جامعه به خدمت مي گيرند و آن را مخرب فرهنگ خودمان ميكنند. نگاه ما در اين همايش نگاه كل نگر به موضوع فرهنگ است . در اين همايش به دنبال اين هستيم كه از شما خبرگان طلب راهنمايي و همكاري كنيم .
بنيانيان تصريح كرد : كاركردها در جامعه ما سياسي است . از سوي ديگر منابعي هم كه در فرهنگ هزينه ميكنيم كارآيي كافي ندارد. چرا رهبر عزيز ما تا اين حد بر اهميت فرهنگ و مهندسي فرهنگي تاكيد دارند و مي گويند كه همه فعاليتها بايد پيوستگي فرهنگي داشته باشد. هر مسئولي بايد از دو زاويه به فرهنگ نگاه كند. اول اينكه عملش چه تاثيري بر فرهنگ دارد و دوم اينكه عملش چه موانع احتمالي براي نائل شدن به فرهنگ ايجاد كند.
وي در بخش ديگري از صحبتش تصريح كرد : مديران فرهنگي احساس نياز به مشاور فرهنگي نمي كنند چون خودشان احساس نخبگي فرهنگي دارند. من به عنوان يك مدير فرهنگي دردمند مي گويم كه همه بايد از علم روز بهره بگيرند. من از حدادعادل و كميسيون فرهنگي خواسته اي دارم و آن اين است كه يك مركز مستقل رصد فرهنگي پايه گذاري كنيم كه مقوله هاي فرهنگي (چه كلان و چه جزئي ) را شاخص بندي كند و برنامه ريزي نمايد براي نايل شدن به اهداف فرهنگي كوتاه مدت و بلند مدت . چرا براي وزير يك جامعه اسلامي كفي از فرهنگ و دانسته هاي فرهنگي را تعريف نمي كنيم . فرهنگ بايد در كنار اقتصاد و سياست ديده شود. شرايط كنوني را يك فرصت تاريخي مي بينم و تك تك ما نسبت به اين فرصت تاريخي مسئوليم .
شكي نيست كه در شرايط كنوني جامعه برگزاري جلسات هم انديشي و نشست هاي پژوهشي كه اهميت فرهنگ و لزوم بازبيني آن در جامعه را به مردم و مسئولان يادآوري مي كند بسيار مغتنم و ستودني بوده و مايه دلگرمي و آرامش هر انسان متعهد و ميهن دوستي را فراهم مي آورد اما بهتر آن نيست كه برگزار كنندگان محترم چنين جلساتي علاوه بر نمايش سعي خود در پريايي اين جلسات بخشي از همت خود را معطوف به توليداتي كنند به نحوي در راستاي اهداف فرهنگي نظام مقدس جمهوري اسلامي گام بردارد. به عبارتي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي اگر چه تا كنون خدمات شاياني در عرصه توليدات فرهنگي داشته لكن بخش عمده اي از توليدات سينمايي اين حوزه چون « زمان مي ايستد » « آفسايد » « غروب شد بيا » و دهها عنوان ديگر كه در فرصتي مناسب به آنها پرداخته خواهد شد نه تنها در راستاي تعالي فرهنگ و هنر كشور نبوده بلكه موجبات سرافكندگي را فراهم آورده است .
 چهارشنبه 2 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن