واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صندوقهاي حمايتي، زيرساخت توسعه سرمايهگذاري در بخش كشاورزي
صندوقهاي حمايت از توسعه سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف حوزه اقتصاد كه در سالهاي اخير در سطح كشور راهاندازي شده، تأثير بسزايي در رونق اين حوزه و همچنين تسريع روند رو به رشد و توسعه و پيشرفت كشور داشته است.
اين صندوقها با جمعآوري سرمايههاي سرگردان در بخشهاي مختلف، اقدام به ساماندهي و سازماندهي سرمايهها كرده و آنها را بنا بر اولويت و فعاليت به بخشهاي نيازمند تزريق ميكنند.
در بخش كشاورزي طي سنوات اخير در كشور نيز صندوقهاي حمايتي تأثير بسيار زيادي بر روند توسعه و پيشرفت اين بخش و همچنين رونق اقتصادي آن گذاشته است.
اغلب كارشناسان و صاحبنظران توجه به بخش كشاورزي را نياز حياتي كشور ميدانند و معتقدند بخش كشاورزي جايگاه مهمي در اقتصاد كشور دارد به طوري كه حدود 15 درصد از توليد ناخالص داخلي در اين بخش توليد ميشود.
با اين تعابير و تفسيرها و باتوجه به وضعيت فعاليت كشاورزي در كشور سرمايهگذاري در اين بخش از طريق صندوقهاي حمايت از سرمايهگذاري ميتواند بسيار مثمرثمر باشد.
بخش كشاورزي اكنون حدود 25 درصد اشتغال، 92 درصد نياز غذايي، حدود 20 درصد صادرات غيرنفتي و حدود 90 درصد مواد خام موردنياز صنايع تبديلي كشور را تأمين ميكند.
به طور كلي اهميت بخش كشاورزي در اقتصاد كشورمان به عنوان تأمينكننده غذا، مواد اوليه صنايع غذايي، ارزآوري از طريق توسعه و گسترش صادرات، ايجاد بازار براي كالاهاي صنعتي و اشتغالزايي غيرقابل انكار و حياتي است.در اين ميان سرمايهگذاري در بخش كشاورزي با وجود جمعيت متراكم روستايي و اراضي متعدد كشاورزي، از اهميت ويژهاي برخوردار است و از جنبههاي مختلف ميتواند باعث تسريع رشد و توسعه اقتصادي در كشور گردد.
سرمايهگذاري و توسعه فعاليتهاي توليدي در بخش كشاورزي به علت كاربر بودن فعاليتهاي كشاورزي باعث ايجاد فرصتهاي شغلي جديد ميگردد و به اين وسيله مشكل بيكاري را كه در سالهاي اخير به صورت موضوعي حاد بروز كرده، كاهش ميدهد، همچنين باتوجه به استقرار اغلب فعاليتهاي كشاورزي در مناطق روستايي از مهاجرت روستاييان به شهرها ميكاهد يا دست كم رشد مهاجرت از روستاها به شهر را كاهش ميدهد.
از طرفي سرمايهگذاري در بخش كشاورزي باعث افزايش توليد محصولات كشاورزي ميشود و به دنبال آن منجر به افزايش صادرات محصولات كشاورزي ميگردد و اين مسأله به افزايش صادرات غيرنفتي و رهايي از وابستگي به درآمدهاي نفتي كمك شاياني ميكند.
در همين خصوص ميتوان گفت صندوقهاي غيردولتي حمايت از توسعه بخش كشاورزي صرفاً يك نهاد مالي و اعتباري نيستند، بلكه به دليل ظرفيتهاي پيشبيني شده از سوي قانونگذار و دولت، اين صندوقها زيرساختي هستند كه ميتوانند تمام خدمات اجرايي بخش كشاورزي را ساماندهي كنند.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان كردستان در مورد تأثيرات فعاليت صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي ميگويد:
ساماندهي كشاورزان در تشكلهاي كشاورزي و تقويت تشكلها توسط صندوقهاي حمايتي بهترين روش براي تقويت و توسعه بخش كشاورزي است.
حسننژاد ميافزايد: تشكلهاي كشاورزي ميتوانند با فعاليتهاي تخصصي و حضور فعال در بازار و حوزه صادرات بيش از پيش موجبات تقويت اين بخش را فراهم سازند. وي ميافزايد: كشاورزان استان در مرحله نخست پنج ميليارد ريال در اين شركت سرمايهگذاري كردند و دولت نيز به موازات آن پنج ميليارد ريال سرمايه گذاشت و اكنون پس از دو سال سرمايه اين شركت به بيش از 20 ميليارد ريال افزايش يافته است.
وي ميگويد: اين شركت به صد در صد تشكلهايي كه در اين صندوق سرمايهگذاري كردهاند، تسهيلات بانكي اعطا كرده است.
به اعتقاد رييس سازمان جهاد كشاورزي كردستان مجموعه اين سرمايهگذاريها تأثيرات بسيار زيادي گذاشته و ميتوان گفت روند توسعه اين بخش را شتاب بخشيده است.مديرعامل صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي كردستان نيز منعقد است اين صندوق ميتواند با حمايت سازمان جهاد كشاورزي و سرمايه كشاورزان و بخش دولتي در توسعه بخش كشاورزي استان نقش بسيار مؤثري ايفا كند.
وي سرمايه را مهمترين عامل براي توسعه هر بخش دانست و گفت: مجموعه سرمايه تشكلهاي كشاورزي ميتواند سرمايههاي كلاني براي تقويت زيرساختها و تسريع بخشيدن به طرحهاي در حال اجرا جمعآوري و در اختيار فعالان بخش كشاورزي قرار دهد.
به هر صورت بايد گفت: صندوقهاي حمايت سرمايهگذاري بخش كشاورزي در صورت همكاري و تعامل بخش دولتي و غير دولتي ميتوانند نقش بسيار مؤثري در حمايت از كشاورزان و به دنبال آن تقويت بخش كشاورزي به عنوان يكي از بخشهاي زيربنايي و اساسي داشته باشند.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]