واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: پرورش جلبك قرمز به روش القاي هاگزايي با موفقيت اجرا شد
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/05/01
محققان مؤسسه تحقيقات شيلات ايران، پرورش جلبك قرمز هيپنئا موسيفورميس Hypnea Mosiformis Lamouroux به روش القاي هاگزايي را در حوضچه هاي بتوني شيلات با موفقيت انجام دادند .
به گزارش روابط عمومي مؤسسه تحقيقات شيلات ايران، پرورش جلبك در كشورهاي جنوب شرق آسيا، چين، هند و ايران پس از جمع آوري و انتقال و قرار دادن آنها روي طناب ها رواج دارد كه جلبك ها از طريق جوانه زدن رشد مي كنند و باعث افزايش زيتوده (بيوماس) آنها مي شود كه بعد از گذشت 45 روز آنها را برداشت مي كنند .
هدف از اجراي اين طرح تحقيقاتي در مركز تحقيقات شيلاتي آب هاي دور- چابهار، ايجاد شوك نوري براي تحريك جلبك ها به منظور توليد هاگ و افزايش بيوماس به روش توليد هاگ و برداشت جلبك هاي حاصله بوده است .
در تحقيق اخير در اوايل اسفند 1386 جلبك هاي به ساحل رانده شده در نتيجه امواج در اول صبح جمع آوري و پس از شستشو به ميزان 100 گرم در هر طناب در 5 تكرار در دو عدد حوضچه كشت داده شدند . سپس بيرون از آب در معرض شوك نوري شديد قرار گرفتند كه در نتيجه اين شوك توليد هاگ كردند .
هاگ هاي ريخته شده جلبك ها در حوضچه هاي بتوني از نيمه دوم فروردين به بعد آغاز به رشد كردند كه پس از گذشت 45 تا50 روز جلبك ها از حوضچه ها جمع آوري شدند .
در حوضچه كوچكتر 5 و 6 دهم كيلوگرم و در حوضچه بزرگتر 42 كيلو جلبك بدست آمد.
اين جلبك در اين فصل در دريا وجود ندارد و چرخة آن در اسفند تمام مي شود و به ساحل رانده مي شوند .
افزايش بيوماس به روش توليد هاگ نخستين بار است كه در ايران انجام مي شود .
جلبك قرمز هيپنئا موسيفورميسHypnea Mosiformis Lamouroux
داراي كاراگينان است كه در صنايع غذايي به عنوان همبند و تثبيت كننده در عمل آوري مواد غذايي غذاهاي رژيمي، در انواع آبميوه ها، مرباها، شربت ها و غذاي بچه، سوپ ها، سالادها، شيريني ها، سس ها استفاده مي شود.
كشورهاي جنوب شرق آسيا جلبك هاي كاراگينوفيت را پرورش مي دهند و پس از جمع آوري و خشك كردن، آنها را صادر مي كنند.
حدود 60 هزار خانوار در فيليپين از طريق پرورش جلبك ها امرار معاش مي كنند .
اين جلبك از گونه هاي اقتصادي بوده و سريع الرشد .
با اجراي اين مطالعه مي توان اذعان كرد مردم ساحل نشين در فصل زمستان كه اين جلبك به ساحل دريا آورده مي شود ، به مقدار كم آنها را جمع آوري كنند و در استخرهاي بتوني توليد جلبك داشته باشند كه اين امر مي تواند به عنوان عامل بالقوه اشتغال و توليد مطرح شود .
با اجراي مطالعات دقيق تر و پيشرفته و تجزيه و تحليل اقتصادي ، ميزان كاراگينان استخراجي از آن در نتيجه فرآوري ، مي توان كاراگينان حاصله را به فروش رساند .
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 757]