واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دومين جشنواره شعر و قصه شهيد شاهي «به مناسبت روز قلم»
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي ميانه با همكاري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و انجمنهاي ادبي، عكاسي، هنرهاي تجسمي به مناسبت روز قلم و ميلاد باسعادت امام محمد باقر (ع) دومين جشنواره شعر و قصه شهيدشاهي را برگزار كرد. در اين مراسم پورغفار معاون فرمانداري شهرستان ميانه و استاد مصطفي رحماندوست شاعر و محقق تواناي عرصه ادبيات كودك و نوجوان ميهن اسلامي به عنوان مهمان ويژه اين جشنواره و جمع كثيري از اصحاب قلم و خانواده هنرمندان حضور داشتند.
عبداللهي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير جشنواره با اشاره به اينكه ادبيات هر ملتي آيينه فرهنگ همان ملت است گفت تجليل از شخصيتهاي فرهنگي به ويژه شهداء، تجليل از فرهنگ والاي همان ملت است، چرا كه اقدام هر شهيد بيش از آن كه يك اقدام نظامي باشد، اقدامي فرهنگي است كه همان ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و از جان گذشتگي محسوب ميشود و در نتيجه تجليل از شهيد شاهي به عنوان شهيدي والا مقام و صاحب انديشه و قلم، تجليل از فرهنگ ايثار و شهادت و پاسداشت صاحبان قلم و انديشه است.
عبداللهي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين مطلب كه قرآن معجزهاي ادبي است گفت: قلم و نوشته از عظيمترين نعمتهاي الهي است كه خداوند بشر را با آن هدايت كرده است. پس قلم دست كمي از كلام و بيان ندارد، تا جايي كه خداوند در قرآن كريم به قلم به عنوان يكي از نعمتهاي الهي سوگند ياد ميكند.
دبير دومين جشنواره شعر و قصه شهيد شاهي همچنين گفت: فراخوان اين جشنواره در تاريخ پنجم خرداد ماه تا پنجم تير امسال انجام شد و در زمان فراخوان به مدت يك ماه پنجاه اثر در بخش داستان نويسي از مقطع ابتدايي، راهنمايي، متوسطه، پيش دانشگاهي و دانشگاهي و همچنين 58 اثر در بخش شعر در مقاطع پنجگانه به دبيرخانه جشنواره رسيد كه از اين تعداد پس از بازبيني و بررسي از سوي هيات داوران جشنواره 8 اثر در رده سني زير پانزده سال، بالاي پانزده سال و بالاتر از بيست سال با نامهاي آرزوي پسرك كور و كتاب دست نويس نوشته خانم مهديه سراجي – روز شلوغ نوشته آقاي مهدي فتح اللهي – غلام و همسرش نوشته خانم ليلا بابايي – روستاي حيدر بابا نوشته آقاي آتيلا كوهي
بابالنگ دراز قصه گو نوشته خانم نسترن بيرامي – راز درخت چنار نوشته آقاي مهدي محمدي – من و بي بي نوشته خانم معصومه
ولي پور – مرسدس نوشته آقاي مجيد هنرمند در بخش داستان نويسي و همچنين سه اثر در بخش شعر با اسامي بيزآيرلماياق شعر تركي آقاي علي اكبر آقايي –امام علي (ع) شعر فارسي خانم ندا سهراب زاده – بهانه شعر فارسي خانم مريم قليزاده به عنوان آثار منتخب به جشنواره راه يافته و در طول برگزاري جشنواره از سوي صاحبان آثار براي حضار قرائت شدند.
مصطفي رحماندوست كه از دوستان شهيد شاهي بود، هم گفت: «عليرضا كارمند من بود و من مدير مجله رشد بودم و او ويراستار مجله بود، هميشه هم نق ميزد چرا اينجا را بد نوشتي، چرا اينجا را درست ننوشتي؟ عليرضا ترك بود. ما فارس بوديم. بعد ميآمد از نوشتههاي ما عيب ميگرفت. يه عيبهايي ميگرفت و ميديدم راست ميگه. به قول شما امروزيها روي ما را كم ميكرد. خيلي خوب بوديم و با هم كار ميكرديم».
وي در ادامه گفت: « من خودم را مديون شهيد شاهي ميدانم» وي افزود: «شهيد مثل شمعي است كه ما بايد دورش جمع شويم و با هم يك مدرسه بسازيم و با هم يك جاده درست كنيم. ما در اين شهرستان يك دهقان فداكار و يك شهيد شاهي داريم و به ياد او ميتوانيم جشنواره شعر و قصه داشته باشيم» وي در پايان از مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي و رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي ميانه به خاطر برگزاري اين جشنواره صميمانه تقدير و تشكر كرد.
در ادامه برنامه مطلبي از زبان يك نوجوان به نام خانم صادق زاده در مورد زندگاني شهيد شاهي قرائت شد كه به اين شرح است.
شهيد عليرضا شاهي فرزند سبزعلي در سال 1344 در يك خانواده مذهبي در يك محله فقيرنشين شهرستان ميانه به دنيا آمد و عليرغم گذراندن دوران سخت كودكي با فراق پدر با مشكل مالي دست و پنجه نرم كرد. تحصيلات ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان را در ميانه با موفقيت پشت سر گذاشت و با پيروزي انقلاب همكاريش را با مجلات رشد و كيهان بچهها آغاز كرد و داستانهايي از جمله: باميه باميه، مادرم آسمان من است و چند قصه كودكانه ديگر را در اين مجلات به چاپ رساند و نامش به عنوان اولين قصهنويسان كودك و نوجوان بعداز پيروزي انقلاب در كنار مصطفي رحماندوست به ثبت رسيد. با شروع جنگ به عنوان خبرنگار مجله رشد جوان به جبهه اعزام شد و در تاريخ بيست و هشتم آذرماه 1362 در پاسگاه زيد به درجه شهادت نايل آمد.
اجراي موسيقي سنتي، نمايش عروسكي «يك گربه پنج موش» توسط كودكان و اجراي مسابقه حضوري از ديگر برنامههاي قابل اجرا در اين جشنواره بود. همچنين در بخش جنبي اين جشنواره نمايشگاهي از آثار و دست نوشتههاي اين شهيد و ايستگاه نقاشي و خوشنويسي براي كودكان و نوجوانان برگزار شد كه با استقبال پرشوري روبرو شد و به نفرات برگزيده اين بخش هم جوايزي اهدا شد. در پايان جشنواره با اهداي لوح تقدير و همچنين عكس شهيد شاهي كه توسط هنرمند با ذوق خانم پريسا پزشكي در زمان برگزاري جشنواره كشيده شده بود، با امضاي استاد مصطفي رحماندوست وآقاي عبداللهي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي به مادر آن شهيد بزرگوار اهداء شد و در نهايت از منتخبين مسابقه شعر و داستان جشنواره و نيز اصحاب قلم شهرستان با لوح تقدير و اهداي هديه تجليل به عمل آمد.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 529]