واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مصرفگرايي و اشرافيگري مانع دروني انقلاب اسلامي/28يك مدرس دانشگاه: ثروتاندوزي و فاصله طبقاتي بناي عدالت را در جامعه فرو ميريزد
گروه سياسي: با وجود ثروتاندوزي و فاصله طبقاتي، كمكم بناي عدالت در جامعه فرو ريخته ميشود و تبعات سنگين آن براي هميشه دامان جامعه را فرا ميگيرد
منصور ابراهيمي، مدرس حقوق و علوم سياسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در ديدار دانشجويان استان فارس، مبني بر اينكه مصرفگرايي، تجملپرستي و اشرافيگرايي از جمله موانع دروني انقلاب است به ارزيابي ابعاد مختلف اين مسئله از نظر قرآن پرداخت.
وي جواني را دوره خودسازي و آگاهي خواند و افزود: رهبر انقلاب چنين بحث حساسي را در بين جوانان دانشجو عنوان كردند زيرا اين قشر تحصيلكرده به عنوان مديران آينده نظام، بايد از جواني با آفات تجملگرايي و بيعدالتي آشنا شوند تا بتوانند با اين معضلات مبارزه كنند.
اين مدرس دانشگاه با بيان اينكه در جوامع غربي، بيعدالتي اجتماعي به انحاي گوناگون وجود دارد، افزود: فاصله طبقاتي در جهان غرب چهره زشت خود را نشان ميدهد و امروز بسياري از صاحبنظران غربي از فقدان عدالت اجتماعي در غرب انتقاد ميكنند.
وي اسلام را موجب سعادت اخروي و دنيوي انسان دانست و افزود: در طول تاريخ اسلام، به وسيله متفكران اسلامي بحثهاي مختلفي درباره مسائل مهم زندگي انسان انجام گرديده از جمله به مسئله عدالت به عنوان يك مسئله حياتي پرداخته شده است.
ابراهيمي با اشاره به اينكه وجود عدل در جامعه اسلامي، همانند اساس ساختمان است، خاطرنشان كرد: با وجود ثروتاندوزي و فاصله طبقاتي كمكم بناي عدالت در جامعه فرو ريخته ميشود و تبعات سنگين آن براي هميشه دامان جامعه را فرا ميگيرد.
وي وجود روحيه تجملگرايي را موجب شكست انقلاب دانست و ابراز داشت: امروز يكي از بزرگترين آسيبهايي كه متوجه نظام اسلامي است تفكر و فرهنگ ثروتاندوزي است امري كه در صدر اسلام توسط حكومت اموي نهادينه شد و نكته مهم آن است كساني به اين عمل دامن زدند كه در ظاهر خود را ادامه دهنده نبي مكرم اسلام معرفي ميكردند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه، جايجاي فرهنگ اسلامي را ارزش دادن به انسان دانست و عنوان كرد: اين ارزشگذاري به انسان تفاوت عمده اسلام با ساير مكاتب را نشان ميدهد اسلام در عين اينكه معنويت را پايه و اساس ميشمارد نسبت به عدالت اجتماعي فوقالعاده حساس است زيرا در كنار عدالت انسانها به رشد و شكوفايي ميرسند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه براي رفع اين موانع چه راهكارهايي بايد انديشيده شود و قواي سهگانه چه وظايفي را بايد در دستور كار خود قرار دهند ابراز داشت: در ابتدا لازم است درباره پيامدهاي بحران عدالت اجتماعي در جامعه كنكاش شود و صدماتي كه اين معضلات بر اعتماد مردم به حكومت ميزند توسط متخصصان فني، حقوقي و اقتصادي بررسي شود و اين بحث نظري قضيه است.
ابراهيمي در پايان بيان كرد: در بعد عملي نبايد گذاشت عدالت اجتماعي قرباني دسيسههاي برخي ثروتاندوزان قرار گيرد و با عبور از گلوگاهاي نظارتي دولت و قوه قضائيه به حيات خود ادامه دهند زيرا بسياري از نابرابريهاي اجتماعي و تبعيضها به علت وجود چنين عناصري است.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]