واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خانواده و سلامت جنسي/ 27نايب رئيس اول كميسيون بهداشت مجلس:تشكيل «شوراي عالي خانواده» كمكي به ارتقاي سلامت جنسي خانوادهها نميكند
گروه اجتماعي: تشكيل جلسات و شوراهايي همچون «شوراي عالي خانواده» از جمله موضوعات متعدد در كشور است كه تاكنون مشكلي را حل نكرده و تنها بهعنوان پيشنهاد ميتوان به آن فكر كرد نه راهحلي براي درمان آسيبهاي ناشي از بيتوجهي به سلامت جنسي و ساير مسائل خانواده.
«حسينعلي شهرياري» نايب رئيس اول كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با تأكيد بر ضرورتهاي توجه به سلامت جنسي، آموزش آن را با توجه به رفتارهاي حاكم بر جامعه امري دشوار دانست.
وي با اشاره به ضرورت تربيت جنسي گفت: البته به عقيده من طرح اين مسائل در دوران دبستان و راهنمايي اشتباه است و زمينه بروز مشكلات متعدد ديگري را فراهم ميكند زيرا نوجوانان در اين سن آمادگي براي فراگيري اين مسائل ندارند.
شهرياري در ادامه سالهاي آخر دبيرستان و دوره دانشگاه را بهترين مقطع براي طرح اين موضوع عنوان كرد و افزود: البته مباني مرتبط با سلامت جنسي در اين دوره نيز بايد در قالب كلاسهاي مجزا ويژه دانشجويان پسر و دختر مورد طرح و بررسي قرار گيرد زيرا اغلب افراد پس از اين دوره اقدام به ازدواج ميكنند لذا آموزش اين مسائل جنسي ميتواند نقش مؤثري در تحكيم روابط آنها با همسرانشان داشته باشد.
اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم همچنين موانع ديني و عرفي را مهمترين دليل براي طرح غيرمستقيم مباحث جنسي در خانواده و جامعه ذكر كرد.
خبرنگار ايكنا در ادامه اين گفتوگو با طرح اين مسئله كه طبق آموزههاي اسلامي توجه به اين مقوله بهويژه در سن بلوغ امري ضروري است، چگونگي طرح اين مسئله در محيطهاي آموزشي با در نظر گرفتن شئونات عرفي را جويا شد كه وي در پاسخ تصريح كرد: خانوادهها بهويژه والدين نقش قابل توجهي در آموزش صحيح نوجوانان نسبت به مسائل جنسي و همچنين معرفي آسيبهاي ناشي از آن دارند لذا كار اساسي در اين حوزه بايد از كانون خانواده و روابط زوجين با يكديگر آغاز شود.
به گفته نماينده مردم زاهدان در مجلس شوراي اسلامي به نظر ميرسد خانوادهها هنوز در اين مقوله با مشكلات زيادي مواجهاند از همينرو آموزش والدين در طرح صحيح مسائل جنسي به فرزندان و نحوه تعامل آنان با نوجوانان در اين زمينه ميتواند به كاهش بسياري از مشكلات در اين حوزه بينجامد.
اين نماينده مجلس با اشاره به نقش مهم وزارت آموزش و پرورش در زمينه آموزش دانشآموزان در اين زمينه اظهار كرد: اما متأسفانه ميبينيم كه در حال حاضر رسالت پرورشي توسط معلمان و مربيان به كودكان در زمينههاي فرهنگي كه مقوله سلامت جنسي نيز از اين حوزه مستثني نيست، صورت نميگيرد و فعاليت معلمان در مدارس به مسائل آموزشي صرف خلاصه ميشود كه اين مسئله نيازمند بازنگري جدي است.
شهرياري در ادامه گفت: به عقيده من ضرورت آموزش مسائل جنسي امري انكارناپذير است اما در شرايط فعلي اين آموزش معلمان و مربيان است كه بايد مورد توجه قرار گيرد زيرا بيشتر آنها از پاسخ به جزييترين سؤالات دانشآموزان در اين زمينه ناتوانند.
پيشنهاد سيد «كاظم فروتن» سرپرست كلينك سلامت خانواده مبني بر تشكيل شوراي عالي خانواده بهعنوان راهكاري براي مهار آسيبهاي جنسي از ديگر مطالب طرحشده در اين گفتوگو بود كه خبرنگار ايكنا با طرح اين مسئله، نظر نائب رئيس اول كميسيون بهداشت و درمان را در اينباره جويا شد كه وي در توضيح آن تصريح كرد: تشكيل شوراها و تدوين برنامههاي مشابه از جمله موضوعات متعدد در كشور است كه تاكنون مشكلي را حل نكرده است اما تنها بهعنوان پيشنهاد ميتوان به آن فكر كرد نه راهحلي براي درمان آسيبهاي ناشي از بيتوجهي به سلامت جنسي و ساير مسائل خانواده.
وي افزود: در شرايط كنوني ماهوارهها و فيلمهاي خارجي تربيت جامعه در همه زمينهها را تحتالشعاع قرار دادهاند لذا توجه به اين موارد نيز نقش مؤثري در مهار ناهنجاريها دارد.
نقش دولت در ارتقاي سلامت جنسي خانوادهها پرسش ديگر خبرنگار ايكنا از اين نماينده مجلس بود كه وي در پاسخ تصريح كرد: مقوله سلامت جنسي يكي از موضوعات فرهنگي كشور است و همچون ساير مقولههاي فرهنگي مظلوم واقع شده است زيرا در اين 30 سال پس از انقلاب عملاً اتفاق خاصي در اين حوزه نيفتاده است.
شهرياري با انتقاد از عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين زمينه اظهار كرد: اين شورا با حضور سران سه قوه و كارشناسان مختلف در همه زمينهها يكي از بهترين مراجع تصميمگيري در حوزههاي مختلف فرهنگي كشور است كه تاكنون اقدامات مفيدي را انجام نداده است.
نماينده مردم زاهدان در مجلس هشتم آسيبشناسي در پايان مشكلات كنوني خانوادهها در حوزه سلامت جنسي و اجماع كارشناسان حوزه و دانشگاه در زمينه رفع و درمان را بهترين راهكار براي ارتقاي سلامت جنسي جامعه دانست و گفت: تشكيل جلسات و غفلت از ارائه راهكارهاي اجرايي تنها از دست دادن فرصتهاست كه كمكي به خانوادهها و جامعه در راستاي بهتر زيستن نميكند.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]