تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846105018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشت شمس تبريزى كجاست


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: يادداشت شمس تبريزى كجاست
سايرمحمدى
شمس تبريزى پير و مراد جلال الدين محمد مولوى، از مفاخر بزرگ فرهنگ و زبان ادبيات فارسى، كسى كه مرشد و مولاى مولاناى جوان شد و او را از هفت وادى عرفان به سير و سلوك واداشت تا به مقام عارف كبير و عالم خرابات نايل آيد و با خلق مثنوى معنوى به عنوان نمادى از تجلى فرهنگ ايرانى - اسلامى ميراثى گرانقدر براى همه نسل هاى آينده به جا گذارد.
اما ما فرزندان اين آب و خاك شايد نتوانستيم ميراث داران نام و آثار نياكانى چون او باشيم و به همين خاطر شاهد آنيم كه كشور همسايه - تركيه - او را و بسيارى ديگر از مفاخر زبان و ادبيات فارسى را منتسب به خود معرفى كند و در اين باره به تبليغات جهانى بپردازد و براى خود و كشورشان اعتبار جهانى كسب كند. چنان كه ديگر همسايگان ادعايى از اين دست نسبت به نظامى و مولوى و... و ديگر قطب هاى زبان و فرهنگ فارسى ابراز و اعلام داشته اند. در حالى كه همه اين چهره ها با فرهنگ و زبان اين كشورها بيگانه اند. در همين راستا مدتى است كه مسئولان فرهنگى تركيه نشانى مدفن شمس تبريزى را در قونيه مى دهند. شايد قصور و سكوت متوليان فرهنگى ما در دوران گذشته سبب شد كه آنها بر چنين ادعايى پاى فشارند.
هفته گذشته كتابى به بازار آمد تحت عنوان «تاريخ عثمان پاشا» كه شرح يورش عثمانى به قفقاز و آذربايجان و تصرف تبريز (۹۹۶ ـ ۹۹۳ قمرى) است. اين كتاب به قلم ابراهيم رحيمى زاده چاوشى و ترجمه دكتر نصرالله صالحى از سوى انتشارات طهورى چاپ و منتشر شده است.
نويسنده به عنوان شاعر و مورخ در جريان قشون كشى عثمانى به تبريز خود همراه سپاه و عساكر عثمانى حاضر و ناظر تمام رويدادها بوده و زمانى كه به حوالى تبريز و حومه مى رسند، ضمن شرح جغرافياى منطقه و بناهاى تاريخى آن چنين روايت مى كند:
«در شانزدهمين روز ماه مبارك كه چهارشنبه بود، در محلى به نام «اواجق باشى» يك سلطان معروف به نام چالاپ وردى خان همراه با اولاد و اتباع خود آمده و عرض عبوديت نموده و به هجده نفر از افرادش خلعت خاقانى پوشانيده و خواسته هايشان برآورده شد. در هجدهمين روز در آبادى «خوى» منزل شد پسر محمدحسن بيگ، سنجاق بيگ خوى شده و تمام رعايا و برايا از مهابت و ترس عساكر روم پا به فرار گذاشتند. اكنون مرقد حضرت شمس تبريزى، نور الله مرقده، در خوى است. شكر و سپاس خداى را كه زيارت آن مرقد شريف ميسر شد.». (تاريخ عثمان پاشا - ص ۱۰۶)
اين بهترين سند و مدركى است بر صحت نظر ما و رد ادعاى مسئولان فرهنگى تركيه كه يك نفر از مورخان و شاعران كشور خودشان حدود ۴۵۰ سال پيش آن را مكتوب كرده است. دكتر نصرالله صالحى مترجم اين كتاب در پانوشت صفحه ۲۲ اين كتاب مى نويسد: اين آگاهى از وجود مرقد شمس تبريزى در شهر خوى حائز اهميت تاريخى و فرهنگى زيادى است. زيرا شمارى از محققان معاصر تركيه مدعى شده اند كه مرقد شمس در قونيه است. دكتر محمد امين رياحى نيز در سال ۷۵ در يكى از مجلات فرهنگى - ادبى طى مقاله اى تحت عنوان «تربت شمس كجاست » سعى كرد با استناد به برخى منابع فارسى به هرگونه شك و شبهه راجع به محل تربت شمس را پاسخ دهد.
كتاب «تاريخ عثمان پاشا» شامل سه متن تاريخى است كه متن اول به قلم ابوبكربن عبدالله در شرح تهاجم عثمانى به قلمرو صفويان در قفقاز و تصرف اين مناطق است.
دومين متن نامه عوض افندى از دمير قاپو (دربند) به عثمان پاشاست.
متن سوم، گزارش مشروح يورش عثمانى به آذربايجان و تصرف تبريز به فرماندهى عثمان پاشا به قلم شاعر و مورخ همراه او ابراهيم رحيمى زاده چاوش است.
مجموعه اين سه دستنوشته منحصر به فرد را شخصى به نام يونس زيرك از كتابخانه وين گردآورد و در سال ۱۹۸۲ ميلادى براى نخستين بار در تركيه منتشر شد.
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن