واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: احتمال انتقال كاكا به چلسي افزايش يافت پسر خوب ميلان در استمفوردبريج
شيوا آباء؛ همه چيز از يك روز بهاري، در ماه مه سال 2007 شروع شد. بهترين بازيكن جهان در آن سال هنگامي كه با پيراهن ميلان به ميدان مي رفت، همه چشم ها خيره مي شد و بسياري از مربيان آرزو مي كردند اي كاش اين ستاره جوان را در ليست بازيكنان شان داشتند، همان طور كه اين روزها فيل بزرگ خود را به محقق شدن آرزويش نزديك مي بيند. اما ماه مه سال گذشته همه چشم ها به ميلان دوخته شده بود و كاكا. بحث جنجالي و سوژه داغ تمامي رسانه هاي ورزشي دنيا رودررويي راه راه پوشان روسونري با شياطين سرخ انگليس بود. شاگردان سرالكس فرگوسن پير بازي رفت را در اولدترافورد با نتيجه سه بر دو برده و به مسابقه برگشت دل بسته بودند. در همان بازي كاكا هر دو گل تيمش را به ثمر رساند؛ گل هايي حياتي، چرا كه منچستري ها نتوانستند در سن سيرو قدرت نمايي كنند و زير بارش بي امان باران با سه گل از دور مسابقات حذف شدند و اين ميلان بود كه به فينال رسيد.
پسرك برزيلي ميلان تمامي موفقيت و پيشرفت و حتي فوتبال بازي كردنش را مديون اعتقادات مذهبي اش مي داند. يك مسيحي پروتستان متعصب كه در 18 سالگي دچار آسيب ديدگي شديد از ناحيه ستون فقرات شد و زنده ماندنش را نوعي معجزه مي دانستند؛ معجزه يي كه با دعاهاي او و مادرش به وقوع پيوست. به همين دليل سال 2007 جايزه بهترين بازيكن سال را كه از فيفا دريافت كرد به كليسايي در سائوپائولو به نام Renascer كه به معناي «تولد دوباره» است اهدا كرد.
اما پس از حذف منچستر از رقابت هاي ليگ قهرمانان اروپا ذهن سرالكس فرگوسن و بسياري از اهالي اولدترافورد مشغول اين داستان شد كه «كاكا» را به منچستر بياورند و قدرت شياطين را تقويت كنند، اما در پي مطرح شدن چنين شايعه يي در حد حرف و صحبت اين پيغام به گوش منچستري ها رسيد؛«با داشتن بازيكناني مثل كريس رونالدو كه به شيوه يي برزيلي فوتبال بازي مي كنند فضا براي حضور اعجوبه يي مثل كاكا مناسب و باز نيست. حتي در آرسنال هم شرايط مشابه است.» اين پسرك برزيلي در مدت زماني كمتر از يك ماه منچستر و همه ابهتش را زير سوال برد و البته فينال آتن مقابل ليورپول هم برگ برنده ديگري براي فوتبال ايتاليا در مقابل انگليسي ها بود. لوئيس فليپه اسكولاري براي نخستين بار در سال 2002 به كاكا اين فرصت را داد تا پيراهن تيم ملي برزيل را بپوشد؛ ژانويه 2002 ديدار مقابل بوليوي و پس از آن فيل بزرگ تيم ملي كشورش را براي پنجمين بار به قهرماني جهان رساند و حالا با گذشت شش سال اسكولاري روي نيمكت مربي چلسي مي نشيند و مي خواهد با شاگرد سابقش در برزيل قرارداد ببندد.
اين در حالي است كه سخنگوي رسمي باشگاه اعلام كرده بود چلسي خريد مهمي در فصل نقل و انتقالات انجام نخواهد داد. اما شايد شرايط براي كاكا، اسكولاري و ميليون ها دلاري كه براي خريد ستاره برزيلي هزينه مي شود، فرق كند.
«فوتبال مسابقه يي است سراسر حمله و هيجان، پاسكاري و حركات پا به توپ فوتبال برزيلي آميزه يي از همه اينهاست و با فوتبال ايتاليا و تمام اروپا فرق مي كند؛ ورزشي با پيچيدگي هاي خاص.» اينها را كاكا مي گويد. در چلسي شرايط كمي متفاوت است. حضور مالك قدرتمند روسي باعث شده نه تنها چلسي تبديل به يكي از ثروتمندترين باشگاه هاي فوتبال جهان شود، بلكه هر بازيكني را كه سرمربي وقت تيم بخواهد با رقمي قابل توجه به شمال لندن بياورد. هنگامي كه در سال 2003 رومن آبراموويچ باشگاه در آستانه سقوط و انحلال چلسي را خريد، بيش از 500 ميليون پوند برايش هزينه كرد اما هيچ وقت سوپراستارهايش را به تيم هاي ديگر قرض نداد و نگذاشت آنها در روزهاي اوج تيم را ترك كنند و به دسته رقيب بپيوندند. پيش از كاكا، آندري شوچنكو هم تيمي او در ميلان با ترانسفري عجيب و غريب به چلسي آمد. او يكي از بهترين خريدهاي چلسي در زمان خودش بود؛ ستاره يي كه قهرماني اروپا و جايزه بهترين بازيكن قاره را در كارنامه اش داشت، در آستانه 30 سالگي به آبي ها ملحق شد و دو تابستان را در جزيره سپري كرد. رقم 9/30 ميليون پوند مبلغ قابل توجه و ارزشمندي براي اين ملي پوش اوكرايني بود، بماند كه روابط مورينيو و شوا تا زماني كه مرد پرتغالي روي نيمكت مربيگري چلسي مي نشست هرگز به شكل واقعي خوب و دوستانه نشد.
اما حالا در مقابل، كاكا قهرماني جهان را در سال 2002 تجربه كرده و نوامبر گذشته هم توپ طلاي سال را از آن خود كرد. به نظر مي رسد با افول روسونري در اين فصل او خود نيز مشتاق است سن سيرو را ترك كند و براي تجربه يك چالش جديد راهي تيمي ديگر شود. «او با ميلان باشكوه به افتخار قهرماني دست پيدا كرد اما حالا احتياج دارد براي پيشرفت بيشتر به يك جايي ديگر برود.» اين را دوست صميمي اش مي گويد.
كاكا اكنون فقط 26 سال دارد. بهترين سن براي حضور در تيمي مثل چلسي و ارائه بهترين عملكرد ممكن تحت فرمان فيل بزرگ. اسكولاري بزرگ ترين حامي پسر مسيحي ميلان در استمفوردبريج خواهد بود و اين امتياز بزرگي است. «هميشه نسبت به فيل بزرگ احساس خوبي داشته ام و به او احترام گذاشته ام. او اولين مربي است كه به من اين فرصت و شانس را داد تا بازي در تيم ملي كشورم را تجربه كنم. هميشه شيوه مربيگري اش را ستوده ام، برنامه هايش كاملاً اصولي و حرفه يي است. فشاري كه مطبوعات روي تيم ها و مربي ها مي آورند را با هوشياري و زيركي تمام پشت سر مي گذارد. اسكولاري هميشه يك برنده است و اين را اثبات كرده.» اينها را كاكا مي گويد، اما گفته هايش به كمي قبل از پيشنهاد سرمربي فعلي چلسي براي خريد او برمي گردد. آن زمان هنوز زمزمه يي براي حضورش در چلسي بر سر زبان ها نيفتاده بود.
پشت صحنه زندگي ستاره برزيل
تا اينجا هر آنچه گفته شد برگ هايي از كتاب زندگي حرفه يي اين فوتباليست برزيلي بود؛ عجيب و هيجان انگيز، اما اين طرف ماجرا هم داستان همان قدر جالب توجه است. ريكاردو ايزكسون دوس سانتوس ليته ملقب به «كاكا» در 22 آوريل 1982 در يك خانواده مذهبي اما نه چندان شلوغ برزيلي به دنيا آمده، برادرش رودريگو هم دنباله رو او در فوتبال است.
لوبسكو پدرش يك مهندس بود كه هميشه كاكا را نصيحت مي كرد كه تحصيلاتش را ادامه دهد و زماني رسيد كه او بايد سخت ترين تصميم زندگي اش را مي گرفت؛ «حضور در باشگاه معتبر و حرفه يي سائوپائولو يا رفتن به دانشگاه». كاكا خيلي زود ثابت كرد پسر بااستعدادي است و مي تواند به هر چيزي كه در فكرش است، برسد. چند سال بعد خانواده اش هم به سائوپائولو نقل مكان كردند تا او بتواند با خيال راحت فوتبالش را ادامه دهد.
ميلتون كروز كه از 13 سالگي مربي او بود و حالا دستيار مربي سائوپائولوست درباره كاكا مي گويد؛ «او خيلي زود حرفه يي شد و همه چيز را ياد گرفت. خيلي ريزنقش و لاغر اما بااستعداد بود. سريع ارتباط برقرار مي كرد و بسيار باهوش بود.» در زندگي شخصي اش كمتر از بسياري از هم دوره يي هايش حاشيه داشت و خيلي زود با دختر مورد علاقه اش كارولين ازدواج كرد. دختري از يك خانواده متمول كه بسيار به هم عشق مي ورزيدند. او هنوز هم مهم ترين اتفاق زندگي اش را بهبودي آن مصدوميت سخت و نااميدكننده مي داند؛«دكترها واقعاً شوكه شده بودند و همگي مي گفتند كه چقدر خوش شانس بودم. البته من هيچ شانسي نمي ديدم بلكه فقط خداي خودم را مي ديدم كه مرا در ميان دست هايش گرفته و از من محافظت مي كرد و از آنچه زندگي ام را به خطر انداخته بود، نجاتم داد.»
در 19 سالگي او بار ديگر به دنياي فوتبال بازگشت، اما هنوز شناخته شده نبود. حضورش در تيم ملي برزيل و متعاقب آن عزيمت به ميلان درهاي شهرت و محبوبيت را به روي كاكاي برزيلي گشود، اما او و همسرش هرگز اعتقادات مذهبي شان را فراموش نكردند. سال گذشته هم در مراسم جشني كه در كليسا Renascer با حضور هزاران نفر از مردم محلي سائوپائولو برگزار شد، شركت كردند. كاكا بيشتر از آنچه پدرش فكر مي كرد مشهور و محبوب و ثروتمند شد، اگرچه هنوز هم در تمامي صحبت هايش معتقد است خدا در تمامي لحظه ها حمايتش كرده اند و اگر لطف خداوند بزرگ و حمايت هاي او نبود او حتي فرصت يك بار ديگر زندگي كردن هم نداشت و اين چيزي است كه كليد اصلي موفقيت ستاره برزيلي در آستانه پروژه پيوستنش به آبي هاي لندني است.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]