واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دكترصدر: طرح پزشك خانواده بهترين راهكار بهبود نظام سلامت مردم است
تهران / واحد مركزي خبر/ بهداشت و سلامت 1387/04/31
رئيس كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي گفت : از طريق اجراي صحيح طرح پزشك خانواده مي توان طرحهاي اجباري پزشكان در مناطق محروم را حذف كرد.
دكتر سيد شهاب الدين صدر كه امروز در دهمين همايش سراسري پزشكان عمومي سخن مي گفت اجراي طرح اجباري و سربازي را در مناطق محروم براي پزشكان نوعي اقدام موقت و مسكن دانست و افزود : اعتقاد ما اين است كه دستگاهها و سازمانها ، پزشكان جوان را براي خدمت رساني در مناطق محروم كشور به استخدام درآورند يا اين پزشكان در قالب طرح پزشك خانواده براي مدت طولاني تر و با امكانات رفاهي و درآمدي منطبق با سختي كار و دوري از مركز به مناطق محروم اعزام شوند و حداقل چندين سال در آن منطقه بمانند .
وي بهترين راهكار بهبود نظام سلامت مردم را اجراي طرح ارجاع ، سطح بندي پزشكان و طرح پزشك خانواده دانست و گفت : مسئولان بهداشتي رويكرد صحيحي را براي خدمت رساني پزشكان به مردم انتخاب كرده اند اما لازم است سرمايه گذاري هاي لازم در اين بخش و به ويژه از طريق بيمه ها بخوبي انجام شود تا نتايج موفق آن بدست آيد .
دكتر صدر به طلب هاي فعلي بيمارستانها و مراكز دولتي از بيمه مركزي اشاره كرد و گفت : مشكل نظام سلامت ما با نحوه فعاليت بيمه ها گره خورده است به طوري كه اگر امسال مبلغي معادل 4500 ميليارد تومان به بودجه سازمانهاي بيمه گر اضافه نشود آنها قادر به پرداخت حتي تعرفه هاي پزشكي دولتي در سال 87 نخواهند بود .
وي نتيجه كمبود اعتبارات و پوششهاي بيمه اي را فشار هزينه هاي درماني و بهداشتي بر مردم و از طرف ديگر به جامعه پزشكي اعلام كرد و گفت: ضعف بيمه ها يكي از عوامل تخلف پزشكان از تعرفه هاي اعلام شده است .
رئيس سازمان نظام پزشكي همچنين گفت : دولت تعرفه هاي غيردولتي را كه تعيين آنها بر عهده كارشناسان سازمان نظام پزشكي است ، پذيرفته است و ما از پزشكان مي خواهيم هرگز از سقف هاي تعيين شده در اين تعرفه ها تخطي نكنند .
وي در بخش ديگري از سخنان خود به امضاي توافق نامه جديد مالياتي با سازمان امور مالياتي كشور و ابلاغ آن به همه بيمارستانها و مراكز درماني اشاره كرد و گفت : در صورتي كه پزشكان امسال با مالياتهاي غيرمتعارف مواجه شدند حتما آن را به اداره نظام پزشكي شهر خود اطلاع دهند زيرا در اين توافقنامه امكان و اختيار رسيدگي مجدد به سازمان نظام پزشكي داده شده است .
دكترصدر تشكيل شوراي حل اختلافات پزشكي را در 27 استان كشور يكي از بهترين نتايج حاصل از همكاري دستگاه قضايي با نظام پزشكي دانست و گفت : تشكيل اين شورا در سال 87 و دستور بر اين كه هرگونه اختلاف ميان گروههاي پزشكي و شكايات بايد در مرحله نخست در اين شورا بررسي شوند و سپس به مراجع قضايي ذيربط ارجاع شوند از تعدد مراكز كارشناسي شكايات و همچنين دخالتهاي دستگاههاي مختلف در اين امور جلوگيري كرده است .
دكتر صدر همچنين به برنامه ريزي جدي در سازمان نظام پزشكي براي برخورد با تبليغات گمراه كننده پزشكي اشاره كرد و گفت : طبق بررسي هاي كارشناسان اين سازمان ، تعدادي از اين آگهي ها نادرست بوده و سازمان ، تبليغ كنندگان متخلف را به مراجع قضايي معرفي كرده است .
وي با بيان اينكه هيچيك از پزشكان بنام و برجسته كشور كه مورد وثوق مردمند ، تبليغ نمي كنند و شهرت خود را از راه تبليغات بدست نياورده اند ، تاكيد كرد : تشخيص صحيح و دانش و برخورد مبتني بر اخلاق پزشكي است كه موجب شهرت پزشك مي شود و تبليغات اصولا با روح پزشكي منافات دارد .
رئيس سازمان نظام پزشكي تعداد اعضاي اين سازمان را در حال حاضر حدود 200 هزار نفر اعلام كرد و گفت : 110 هزار نفر از اين اعضا را پزشكان تشكيل مي دهند كه حدود 75 هزار نفر از آنان پزشكان عمومي و بقيه متخصصان و پزشكان فوق تخصص هستند .
به گفته دكتر صدر ديگر اعضاي اين سازمان شامل 23 هزار نفر دندانپزشك ، 14 هزار دكتراي داروسازي ، 4 هزار نفر دكتراي علوم آزمايشگاهي و نزديك به 50 هزار نفر ماما و مابقي ليسانسيه هاي پروانه دار مانند شنوايي شناسان ، فيزيوتراپيست ها و كاريوپراكتيست ها هستند .
بنابر اين گزارش دهمين همايش سراسري پزشكان عمومي كشور از امروز با حضور 2000 نفر از پزشكان در تالار همايشهاي رازي تهران آغاز شد و تا پايان روز جمعه در دو نوبت صبح و بعدازظهر ادامه دارد .
تصوير با صدا دارد .
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]