واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: همايش توسعه و تحول در فرهنگ و هنر آغاز به كار كرد
تهران / واحد مركزي خبر / فرهنگي 1387/04/31
همايش دو روزه توسعه و تحول در فرهنگ و هنر صبح امروز با سخنراني صاحبنظران در تالار انديشه حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي آغاز به كاركرد.
به گزارش خبرنگار ما، دراين همايش ابتدا حداد عادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در سخناني پيروزي انقلاب اسلامي را پيروزي فرهنگ بيان كرد و گفت: 30 سال قبل در برابر نظامي تا دندان مسلح و داراي قواي انتظامي و نظامي و حمايت بين المللي ، آنچه داشتيم فرهنگ طيبه بود كه قدرت و ريشه دار بودن خود را نشان داد.
وي افزود : پيش از انقلاب در دوره اي با خشونت و دوره بعد با برنامه ريزي در صدد از بين بردن فرهنگ بودند ولي بسياري از خانواده ها چراغ فرهنگ ديني را در پستوهاي خانه خود از تند باد بيروني حفظ كردند و نگذاشتند اين توطئه به نتيجه برسد تا اينكه امام خميني (ره) امكاني را فراهم كرد كه مردم شجاعت پيدا كنند و با آوردن چراغ خانگي خود به خيابان آتشي را بوجود اوردند كه كسي نتوانست جلوي آن را بگيرد.
حداد عادل تصريح كرد: اين راز پيروزي بود كه با وحدت كلمه ، توده هاي ميليوني را به راه انداخت از اين رو بايد بدانيم كه آنچه علت پيروزي ما بوده، مي تواند علت دوام آن هم باشد و نبايد فرهنگ ،اولويت خود را از نظر ما از دست بدهد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با ابراز تاسف از اين كه نگاهي كه در آن حفظ اولويت فرهنگ وجود دارد در كشور ضعيف است گفت: بسياري را مي شناسم كه در مقام تصميم گيري، فرهنگ را چندان جدي نمي گيرند.
وي افزود: دشمنان اين انقلاب تفاوت دو نگاه را خيلي خوب درك كرده و به خوبي فهميده اند كه بهترين راه مقابله با انقلاب مقابله با فرهنگ آن است از اين رو برنامه ريزي آرام و گسترده و بي سر و صدايي در داخل كشور و ديگر كشورهاي اسلامي تدارك ديده اند تا مانع از انتشار روح انقلاب و حركت امام راحل شوند.
وي اضافه كرد : كارهاي علمي، برگزاري همايش ها ، انتشار كتاب ها، دانشنامه ها و ايجاد شبكه هاي فارسي از جمله اين امور است كه مانند جانشيني تدريجي شب با روز، لحظه به لحظه شدت مي گيرد.
حداد عادل با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري درباره تهاجم فرهنگي و هشدار ايشان در اين زمينه و ارائه راه حل پر معنايي با عنوان مهندسي فرهنگي گفت:، مهندسي ، كار دست جمعي است ولي آيا در جامعه ما چنين هماهنگي در كار فرهنگي نيز هست ، اگر هست چرا ديگر مسئولان فرهنگي كشور در چنين همايشي حاضر نيستند، اين همه دستگاه هاي ديگر وجود دارندكه مي توانستند، موافق يا مخالف حرف خود را بزنند.
وي افزود: تا زماني كه هر كس كار خود را مي كند، كاري را در نقطه مقابل مهندسي فرهنگي انجام داده است و مشكل اصلي ما نبود درك درست از جايگاه فرهنگي كشور و فقدان مديريت كارآمد است.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در ادامه گفت: اگر ما به عنوان كميسيون فرهنگي در مدت 4 سال خيلي موفق عمل كنيم مي توانيم 3 يا 4 قانون در زمينه فعاليت هاي فرهنگي را به تصويب برسانيم اما مشكل كشور كمبود قانون نيست بلكه اگر مي خواهيم خدمات در عرصه هاي اجتماعي، عمراني و رفاه به نتيجه برسد، بايد بينش درستي از امور فرهنگي و جايگاه آن در كنار ديگر امور پيدا كنيم.
وي افزود:از جمله در بسياري از موارد مشكل اقتصادي نداريم بلكه بايد مفهوم قناعت در جامعه به عنوان ارزش مطرح باشد.
حداد عادل تاكيد كرد: در همه عرصه ها ضعف فرهنگي وجود دارد و ما در معرض تهاجم فرهنگي هستيم، از اين رو انتقال فرهنگ صحيح ديني در نظام اسلامي اصل است.
بنا بر اين گزارش بيش از چهارصد مقاله تحقيقي در محورهاي مورد نظر به دبيرخانه همايش توسعه وتحول در فرهنگ و هنر ارسال شده است كه هيئت داوران همايش از اين تعداد ، 55 مقاله را براي چاپ در كتاب تخصصي و 25 مقاله را براي ارايه در بخش سخنراني همايش انتخاب كرد.
سياستگذاري و ارايه روش هاي اجرايي مهندسي فرهنگي و نقش ان در گسترش مباحث اين حوزه ،اسيب شناسي مباني نظري بخش فرهنگ و هنر، بررسي چگونگي تعامل بخش فرهنگ با حوزه هايي همچون سياست ،اقتصاد و جامعه شناسي، آسيب شناسي تخصيص منابع بودجه به حوزه هاي فرهنگ و هنر ازجمله مباحث محوري اين همايش دو روزه است.
درمدت برپايي اين همايش همچنين ميزگردهاي تخصصي با حضور صاحبنظران ،كارشناسان و علاقه مندان به مباحث فرهنگي در محل برگزاري همايش برپا مي شود كه در آنها موضوع هاي مختلف فرهنگي وهنري به صورت پرسش و پاسخ نقد و بررسي مي شود.
صدا و تصوير دارد .
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]