واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: افسردگي، در كمين سالمندان
نگذاريد سالمندان و بزرگترهاي خانوادهتان احساس بيهودگي كنند. اين احساس براي آنها بسيار خطرناك است و ممكن است به افسردگيشان بينجامد. دكتر مجيد صادقي، روانپزشك، ضمن اين توصيه ميگويد: «درمانهاي روانشناختي و اجتماعي در بيماري افسردگي از اهميت خاصي برخوردارند. سالمند بايد بداند كه مورد توجه خانواده و اطرافيان است و بايد احساس كند كه از تجربهاش استفاده ميشود. همچنين خانوادهها نيز ميتوانند وظايفي را به سالمندان واگذار كنند تا آنها احساس بيهودگي نداشته باشند. بايد توجه داشت كه سالمندان سرعتشان كم و دقتشان زياد است و ميتوان كارهايي را كه نياز به سرعت بالا ندارد، به آنها واگذار كرد».
روانپزشكان ميگويند: سالمندان بعد از نوجوانان، دومين گروهي هستند كه در معرض افسردگي قرار ميگيرند. دكترصادقي، معتقد است «يكي از عوامل مؤثر در افسردگي سالمندان، عوامل بيولوژيك بدن و عواملي مانند تغييرات پيري در مغز است. ضمن اين كه سالمندان به طور متوسط روزي 6 نوع دارو مصرف ميكنند كه تداخل و تأثيرات اين داروها هم ميتواند فرد سالمند را به افسردگي دچار كند.» او ميگويد: «احساس پير بودن و احساس ناكارآمد بودن نيز ميتواند ايجاد افسردگي كند. همچنين سالمندان در معرض از دست دادن افراد متعددي از دوستان و آشنايانشان قرار دارند كه اين خود باعث افسردگي ميشود.» نگرش جامعه به سالمندان نيز در بروز افسردگي آنان بيتاثير نيست. مثلا ميزان احترام و درجه پذيرش سالمندان از سوي اعضاي خانواده و افراد جامعه ميتواند عامل مهمي در بروز يا عدم بروز افسردگي در آنان باشد. در نتيجه تمامي عوامل بيولوژيك، رواني و اجتماعي ميتواند فرد سالمند را در معرض افسردگي قرار دهد. دكترصادقي دربارة علائم افسردگي در سالمندان ميگويد: «احساس اندوه، لذت نبردن از مسائل روزمرّه، فكر كردن به مرگ و اختلالات خواب و اشتها (چه به صورت افزايش و چه در جهت كاهش خواب و اشتها) علائمي هستند كه در تمام افسردگيها مشتركند، اما آنچه كه مشخصاً در سالمندان بروز ميكند، اختلالات حافظه و عدم شناخت اطرافيان و عدم تمركز است. سالمندان افسرده معمولاً به محيط اطرافشان بيعلاقه و بيتوجه شده و فراموشكار ميشوند.
همانطور كه ايجاد افسردگي علتهاي مختلفي دارد، راههاي درمان آن نيز متعدد است. اگر فردي دچار مشكلات جسمي باشد و از داروهاي مختلف استفاده كند، ابتدا بايد مشكلات جسمياش را حل كرد. زيرا تأثيراتي كه بسياري از داروها در بدن ميگذارند ميتواند موجب ايجاد افسردگي شود. از روشهاي ديگر درماني، درمانهاي دارويي است. از درمان با الكتروشوك هم معمولاً در مواردي استفاده ميشود كه افسردگي بسيار شديد و پيشرفته باشد.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]