واضح آرشیو وب فارسی:مهر: درگفتگو با مهر اعلام شد:ايجاد بانك اطلاعاتي خاك در كشور
مدير كل دفتر تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي گفت: در صورت تصويب لايحه جامع خاك در سال جاري، بانك اطلاعاتي خاك به منظور پايش منابع خاك در كشور ايجاد مي شود.
حميد زنده روح در گفتگو با مهر با اشاره به تدوين جامع خاك در تيرماه سالجاري در وزارت جهاد كشاورزي گفت: در قانون برنامه سوم توسعه دولت موظف به تهيه قانون جامع خاك از بعد كمي و كيفي به منظور تحقق توسعه پايدار، حفاظت، اصلاح و بهسازي منابع خاك بوده كه اين لايحه در سالجاري در وزارت جهاد كشاورزي تدوين و به هيئت وزيران ارسال شده است.
مديركل دفتر تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي بيان كرد: تاكنون قانون مشخصي درارتباط با حفاظت و حاصلخيزي ازخاك در كشورنداشته ايم، لذا تصويب اين لايحه به عنوان اولين قانون جامع در رابطه با خاك منجر به حفاظت، بهره وري و جلوگيري از آلودگي مي شود.
وي اجراي اين لايحه در بخش كشاورزي را نيازمند مصوبه مجلس خواند و افزود: در حال حاضر اين لايحه در دستور كار مجلس قرار دارد و پيش بيني مي شود تا پايان سالجاري تصويب شود.
زنده روح با اشاره به ايجاد بانك اطلاعاتي خاك به دنبال تصويب لايحه جامع خاك، اظهارداشت: در حال حاضر كميت و كيفيت خاك 18.5 ميليون هكتاراراضي كشاورزي در سطح كشور نامشخص است؛ لذا با تصويب لايحه مذكور امكان ايجاد يك بانك اطلاعاتي در رابطه با خاك به عنوان منبع اطلاعاتي جامع در بخش كشاورزي بوجود مي آيد.
وي با اشاره به امكان پايش منابع خاك در بانك اطلاعاتي خاك، عنوان كرد: دستيابي به تغييرات كيفيتي و كميتي خاك در پايش منابع، سبب مي شود تا تصميمات مناسبي از سوي مسئولان در رابطه با توليد محصولات كشاورزي در مناطق مختلف كشور، اتخاذ شود.
مديركل دفترتجهيزو نوسازي اراضي كشاورزي تصريح كرد: اطلاعات مربوط به وضعيت عناصر آلي و معدني، كلسيم و يا شوري خاك از طريق بانك اطلاعاتي در اختيار مسئولين امر قرار مي گيرد و به تبع آنان مي توانند براي افزايش توليدات محصولات كشاورزي در خاكهاي مناطق مختلف كشور با توجه به اطلاعات موجود، تصميم گيري نمايند.
به گزارش خبرنگار مهر لايحه جامع خاك با توجه به شرايط طبيعي و اقليمي كشور و در راستاي تحقق توسعه پايدار، حفاظت، اصلاح و بهسازي منابع خاك به عنوان يكي از برنامه هاي مهم وزارت جهاد كشاورزي مورد توجه قرار گرفته است.
طبق ماده (3) اين لايحه، وزارت جهاد كشاورزي موظف است ضمن تعيين راهبرد، سياستها و خط مشي بهره برداري پايدار از منابع خاك، اراضي و ارتقاي كيفي آن، نسبت به سازماندهي مناسب در امور آموزشي، پژوهشي، ترويجي و اجرايي در راستاي مديريت و حفاظت خاك كشور اقدام كند.
براساس ماده (8) اين لايحه نيز هرگونه تغيير كاربردي اراضي كشاورزي و منابع طبيعي توسط اشخاص حقيقي و حقوقي بدون توجه به قوانين موجود و اخذ مجوز از وزارت جهاد كشاورزي ممنوع است.
براساس اين لايحه، تخليه و دفن هر گونه پسماند و پساب مانند زباله بدون اخذ مجوزهاي لازم از مراجع ذي ربط، ايجاد هرگونه آلودگي اعم از شيميايي، فيزيكي و زيستي در خاك، تخريب فيزيكي خاك ناشي از چراي مفرط دام وهر اقدامي در زمينه ايجاد فرسايش خاك يا تشديد آن تخلف محسوب شده و با متخلفان مطابق قوانين و مقررات رفتار مي شود.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]