تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828875441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست - خليل‌زاد گفت: پيشنهاد آمريكا جدي است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سياست - خليل‌زاد گفت: پيشنهاد آمريكا جدي است


سياست - خليل‌زاد گفت: پيشنهاد آمريكا جدي است

فرشاد قربانپور:روزنامه كيهان دوشنبه گذشته هوشنگ اميراحمدي را متهم به جاسوسي كرد. اين در حالي است كه هوشنگ اميراحمدي تمام تلاش و كوشش خود را در راستاي استحكام و تداوم انقلاب ايران مي‌داند. اما تعريفي كه او از تداوم انقلاب دارد بر اساس معيارهاي بين‌المللي و تعاريف ناسيوناليستي است. اما اتهام كيهان بر اساس درج خلاصه مصاحبه اختصاصي روزنامه همشهري با هوشنگ اميراحمدي در شماره عصر اين روزنامه مطرح شد. اميراحمدي در اين مصاحبه و به نوشته كيهان مدعي شده بود كه قبل از آمدن به ايران با شائول موفاز، وزير جنگ اسرائيل در آمريكا ديدار كرده است. كيهان اين مسئله را دستمايه اتهام جاسوسي قرار داده و در ادامه افشاگري خود نوشت: «هوشنگ اميراحمدي كه در محافل سياسي به دلالي رابطه و جاسوسي متهم است مجددا به تهران سفر كرد. وي چند ماه پيش هم به واسطه هماهنگي برخي مقامات اجرايي موفق به سفر به تهران شده بود كه مورد اعتراض كيهان واقع شد اما توضيح درستي درباره ميزبانان وي ارائه نگرديد.» دو ماه قبل از اين، كه هوشنگ اميراحمدي به تهران سفر كرده و براي چند هفته در ايران حضور داشت چندان با اعتراض كيهان مواجه نشده بود. اما متن كامل مصاحبه استاد دانشگاه راتگرز نيوجرسي در شماره عصر دوشنبه گذشته روزنامه همشهري به چاپ رسيد. اميراحمدي در اين گفت‌وگو مدعي شد به هيچ وجه اشكالي ندارد كه به او بگويند دلال. وي مشخصا توضيح داد: «بايد بگويم در خارج از كشور، دلال اصلا چيز بدي نيست و اتفاقا اكثرا دلالند؛ دلال يعني بروكر؛ يعني كسي كه بين دو نفر معامله ايجاد مي‌كند. اين معامله مي‌تواند سياسي باشد يا اقتصادي، فرقي ندارد؛ مثل بورس و حتي خريد قالي. بنابراين دلال لفظ توهين‌آميزي نيست، اما نمي‌دانم چرا در ايران بار منفي دارد.»

او در اين مصاحبه با اشاره به اينكه دعوت‌كننده از وي مقام بالا‌تر از «اسفنديار رحيم‌مشايي بود» و تاكيد كرد در سفر قبلي با آقايان مشايي، الهام، ثمره، سعيد جليلي و عملا تمام كابينه آقاي احمدي‌نژاد ديدار كرده در مورد جوسازي‌ها عليه خود گفت: «جالب است كه مجاهد و شاهي و روزنامه (...) سر اين قضيه همصدا هستند و البته چيز جديدي هم نيست. من هيچ مشكلي نه با روزنامه... دارم و نه با هيچ‌يك از اعضاي آن. اتفاقا چند شب قبل نيز تلفني با يكي از نيروهاي اين روزنامه صحبت مي‌كردم. با اين حال بايد بگويم در خارج از كشور، دلال اصلا چيز بدي نيست. در تلاش من، پول نيست. اتفاقا وقتي با يكي از اعضاي روزنامه... صحبت مي‌كردم گفتم كه تنها مشكل من با شما اين است كه به من مي‌گوييد جاسوس و اگر يك‌بار ديگر چنين گفته شود حق خود مي‌دانم كه از شما شكايت كنم.»
هوشنگ اميراحمدي در اين مصاحبه درباره ديدار با شائول موفاز توضيح داد: «شائول موفاز درباره مخالفت با ايران كاملا جدي حرف مي‌زند. براي همين گفتم شائول اسم يزيد را شنيده‌اي؟ گفت: بله! ادامه دادم 1400سال پيش يزيد امام حسين را شهيد كرد، ما هنوز رهايش نكرده‌ايم. 1400سال ديگر هم كه بگذرد باز مي‌خواهيم يزيد را گير آورده و تكه‌پاره‌اش كنيم. حالا چرا مي‌خواهيد اسرائيل يزيد ايران بشود؟ اين كار را نكنيد. يهودي و اسرائيل را يزيد ايران نكنيد. موفاز وقتي اين حرف را شنيد رنگش تغيير كرد و ترسيد و گفت: مي‌گويي چه كار كنيم؟ از يك طرف مي‌گويي حمله نكنيم از طرف ديگر موجوديتمان در خطر است كه من هم پاسخ دادم بنشينيد فكر كنيد. ايران با اعراب در صلح است. آن هم وقتي كه ريشه‌هاي اختلاف بين‌شان وجود دارد در عين حال شما هم با اعراب تقريبا در صلح هستيد. پس خوب فكر كنيد و دست از اين حرف‌ها برداريد.»
وي همچنين در اين مصاحبه گفته بود: «اگر ايران بپذيرد غني‌سازي را تعليق كند مي‌توان آمريكا را سر ميز آورد. اما اگر تهران بگويد غني‌سازي قابل مذاكره نيست يا ما به هيچ‌وجه تعليق نمي‌كنيم، اين راهي نيست كه به مصالحه ختم شود.»
وي در ادامه اين گفت‌وگو در زمينه محتواي بسته پيشنهادي ايران به 1+5 گفت: «بسته ايران اگرچه شامل پيشنهادهاي مبهمي بود اما معتقدم پيشنهاد مهمي بود و 1+5 در پنهان فكر مي‌كند كه ايران با دادن اين بسته حركت مهمي كرده. اما به‌علت آنكه، تهران به اصل غني‌سازي اشاره نكرده لذا در انظار عموم، ترجيح داده تا چنين چيزي را آشكارا مطرح نكند... در نهايت ممكن است بر سر يك كنسرسيوم و انجام غني‌سازي صنعتي در خارج از كشور به توافق برسند اما گفته شود بخش‌هاي مربوط به كارهاي تحقيقاتي و آزمايشگاهي به همراه چند راكتور در دانشگاه‌هاي ايران واقع شود.»
او همچنين پيشنهاد داد: «مي‌توان در حال حاضر با پذيرفتن بسته، غني‌سازي را تعليق كرد و با مذاكره با آمريكا، مشكلاتمان را حل كنيم و در خلال آن مجددا وارد چرخه غني‌سازي شويم. همه خوب مي‌دانيم كه بحث غني‌سازي ديگر يك موضوع سياسي آنهم با آمريكاست كه اگر حل شود هيچ كشوري كاري با آن ندارد.»
اين در حالي است كه اين كارشناس امور ديپلماتيك و به ويژه مسائل ايران و آمريكا در گفت‌وگو با كارگزاران به تشريح ابعاد تشكيل دفتر حفاظت از منافع آمريكا در ايران پرداخت. احمدي‌نژاد نيز يك‌شنبه گذشته در گفت‌وگو با خبرنگاران در رابطه با تاسيس دفتر حفاظت از منافع آمريكا در تهران گفت: «ما هنوز تقاضاي رسمي در اين ارتباط دريافت نكرده‌ايم. ما بر ارتباط بين ملت‌ها تاكيد داريم و توسعه‌ روابط بين ملت‌ها را كار درستي مي‌دانيم و به هر اقدامي كه باعث توسعه‌ روابط بين ملت‌ها شود كمك و از آن استقبال مي‌كنيم.» رئيس‌جمهور همچنين در گفت‌وگوي ويژه خبري در تلويزيون در زمينه گفت‌وگو با آمريكا گفته بود(نقل به مضمون): «خبرهايي در اين رابطه وجود دارد كه من به مردم عزيز ايران از همينجا اعلام مي‌كنم كه خبرهاي جديدي طي چند روز آينده منتشر مي‌شود.» وي همچنين يك‌شنبه گذشته در پاسخ به سوالي در رابطه با حضور اميراحمدي در ايران نيز گفت: «همه چيز ما روست. دولت چيز پنهاني از ملت ندارد. اگر قرار باشد روزي با آمريكا گفت‌وگو كنيم. به مردم مي‌گوييم ما تشخيص داده‌ايم و به نفع مردم است كه گفت‌وگو كنيم. ايراني‌ها در هر كجا كه باشند براي ما محترم‌اند. حتي ايراني‌اي كه مخالف دولت باشد و در خارج از كشور و در هر كجا ايستاده باشد، مورد حمايت جمهوري اسلامي است و ما به‌طور كامل از وي حمايت مي‌كنيم.»
اميراحمدي در گفت‌وگو با روزنامه كارگزاران درباره تاسيس دفتر حفاظت از منافع آمريكا در ايران گفت: «من قبل از اينكه به ايران بيايم در اين زمينه با چند نفر صحبت كردم. اين افراد همگي در دستگاه ديپلماتيك آمريكا بسيار بانفوذ هستند. يكي از اين افراد آقاي زلماي خليل‌زاد، سفير دائم ايالات متحده در سازمان ملل بود. من با ايشان ملاقاتي كردم و مخصوصا قصد داشتم در رابطه با خبر روزنامه واشنگتن‌پست از وي پرس و جو كنم. خليل‌زاد از پرنفوذ‌ترين شخصيت‌ها در وزارت امور خارجه آمريكاست و به ويژه از آنجا كه اصليتي افغاني دارد در رابطه با كشورهاي ايران، عراق و افغانستان طرف مشورت هم قرار مي‌گيرد. اطلاعات وي از سياست‌هاي آمريكا در منطقه بسيار دقيق است.» وي افزود: «زلماي خليل‌زاد خبر واشنگتن‌پست را تاييد كرده و گفت؛ دولت آمريكا به‌طور جدي دنبال تحقق چنين امري است. اگر هم رسما چنين خبري را نداده است به اين دليل است كه هنوز اطميناني در رابطه با تاييد يا رد شدن اين پيشنهاد ندارد. آمريكا زماني پيشنهاد را ارائه خواهد داد كه به‌طور نسبي گمان كند كه مورد تاييد قرار مي‌گيرد.» وي همچنين در مورد جايگاه خليل‌زاد در دولت بوش گفت: «زلماي خليل‌زاد در دستگاه وزارت خارجه ايالات متحده بسيار تاثير‌گذار است. او يكي از كارشناسان اصلي ايران در وزارت خارجه است و دولت بوش به نظرات وي در رابطه با ايران توجه بسيار زيادي مي‌كند. وقتي خليل‌زاد مي‌گويد كه بحث تاسيس دفتر حفاظت از منافع بسيار جدي است و ايران بايد روي آن حساب باز كند، پس بحث جدي است.» استاد دانشگاه راتگرز در ادامه با تاكيد بر اينكه ايالات متحده در ارائه چنين پيشنهادي جدي است ادامه داد: «اين خبر در واشنگتن پست ابتدا درج شد تا ابتدا عكس‌العمل، بازخورد و افكار برآيند آن مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد. در اين زمينه به نظر مي‌رسد كه برآيند نظرات دولت در قبال تحقق چنين پيشنهادي مثبت است. من قصد دارم پس از اينكه به آمريكا برگشتم با برخي ديگر از افراد با نفوذ در اين رابطه صحبت كرده و دامن بزنم تا در نهايت بتوانم ارائه رسمي اين پيشنهاد را بگيرم.» اين در حالي است كه اميراحمدي در گفت‌وگوي خود با روزنامه همشهري نيز گفته بود: «من هميشه حامل يك حرف هستم. من به‌معناي رسمي، فقط گاهي حامل پيام هستم اما هميشه حامل حرف هستم. من قبل از آمدنم به تهران به‌طور جدي درباره دفتر منافع با آمريكايي‌ها صحبت كردم.» او در ادامه براي كارگزاران توضيح مي‌دهد: «اين خبر در آمريكا تا حد زيادي انعكاس داشت. انعكاس آن در ايران هم بسيار زياد بود. اما دولت از اينكه تا چه حد اين خبر موثق و قابل اتكا است خبري نداشت. در واقع كسي نمي‌دانست خبر اين روزنامه تا چه حد جدي است. اما عكس‌العمل دولت ايران اين بود كه ابتدا بايد پيشنهاد رسمي از آمريكا بيايد تا بتوانيم در اين رابطه اظهارنظر كنيم. اگر هم چنين پيشنهادي ارائه شود حتما بررسي خواهد شد. منوچهر متكي همچنين پيشنهادي داده است. آقاي احمدي‌نژاد نيز در اين رابطه و احتمال شكل‌گيري چنين امري مواضع مثبتي گرفته است.» وي با اشاره به اينكه در آمريكا دو گروه بر ضد ايران فعال هستند مي‌افزايد: «يك گروه موافق تاسيس دفتر حفاظت از منافع آمريكا در ايران است و گروه ديگر هم مخالفند. اين گروه اخير موافق جنگ است. اين گروه همچنين در پي اين است كه القا كند تاسيس دفتر در ايران براي گفت‌وگو با مردم ايران است. در حالي‌كه اصلا چنين چيزي نيست. اين گروه به شكلي حرف مي‌زند تا همه گمان كنند كه آنها براي انقلاب مخملي مي‌آيند. اما اين حرف رسمي وزارت امورخارجه آمريكا نيست.» وي در رابطه با نظر رسمي آمريكا مي‌گويد: «نظر رسمي آمريكا اين است كه ايران اجازه دهد دفتر حفاظت از منافع تاسيس شود. اين دفتر هم همان كارهايي را انجام مي‌دهد كه دفتر ايران در حال حاضر در آمريكا مي‌تواند انجام دهد. اين كارها خارج از نرم ديپلماسي نيست. من فكر مي‌كنم دولت ايران نبايد از سوي جنگ‌طلبان آمريكايي تحريك شود و بسيار ساده شرايط خود را براي تاسيس اين دفتر ارائه دهد و اعلام كند كه پيشنهاد معقول را مي‌پذيرد. ايران مي‌تواند در اين صورت شرايط خود را رسما ارائه دهد.» اميراحمدي ادامه مي‌دهد: «گفت‌وگوهاي رسمي بين دو كشور در حال عادي شدن است. اين مسئله دير يا زود رسما كليد خواهد خورد. به عنوان مثال اين گفت‌وگو‌ها در قالب 1+6 در حال تعقيب است. در ثاني ايران و آمريكا گفت و شنودهايي را در شكل‌ها و سطوح مختلف در حال حاضر دنبال مي‌كنند. اين مسئله در عراق، ژنو، بن و... انجام شده است. اين گفت‌وگو در حال حاضر هم تعطيل نيست. اما گفت‌وگويي كه بر اساس يك برنامه مدون و از قبل تعيين شده براي دستيابي به اهداف شخص باشد اكنون در دستور كار نيست.» وي سپس در مورد تاثير تاسيس اين دفتر مي‌افزايد: «به اعتقاد من تاسيس اين دفتر خود به خود سبب مي‌شود كه دو كشور بيشتر با نظرات يكديگر آشنا شوند و خواسته‌هاي يكديگر را درك كنند. از اين رو نمي‌توان گفت تاسيس دفتر خود به خود هدف غايي است، بلكه طرح تاسيس دفتر سبب مي‌شود كه بحث‌هايي ايجاد شود. يعني نمي‌توان گفت كه ايران و آمريكا هيچ ارتباطي با يكديگر نداشته باشند و از سوي ديگر دفتر حفاظت از منافع هم تاسيس شود. اين دفتر پيش‌نيازهايي دارد و پس از اين پيش‌نيازها دفتر شكل خواهد گرفت.»
رئيس شوراي ايران و آمريكا با اشاره به اينكه «بنابراين من مشكلي بين تاسيس اين دفتر و جريان گفت‌وگو‌ها نمي‌بينم. اين گفت‌وگوها در حال شكل‌گيري است و ما هم‌اكنون در همين مسير هستيم ولي تفاوت در اين است كه اگر اين طرح از سوي ايالات متحده ارائه شود جريان گفت‌وگوها به جاي چندجانبه دوجانبه خواهد شد كه به نظر من بسيار به نفع ايران است» گفته است: «آمريكايي‌ها به‌طور اصولي هميشه دوست داشتند در ايران دفتر حفاظت از منافع داشته باشند. تاكنون ايران مخالفت مي‌كرد. بنابراين اگر آمريكايي‌ها احساس كنند كه ايران اجازه تاسيس چنين دفتري را خواهد داد بدون شك درخواست رسمي را هم ارائه خواهند داد. مگر اينكه دولت ايران شرايطي را براي تاسيس دفتر بگذارد كه مورد قبول آمريكا نباشد. آمريكايي‌ها حاضر نيستند در هر شرايطي دفتر داشته باشند. از نظر آنها هر شرط ديپلماتيك و بر اساس اصول بين‌المللي قابل قبول خواهد بود. از اين رو پاسخ ايران هم بايد بر همين اساس باشد و پاسخي ندهد كه آمريكايي‌ها را منصرف كند.»
وي درباره با چگونگي برخورد با اين پيشنهاد احتمالي نيز تصريح مي‌كند: «من پيش‌بيني مي‌كنم كه اگر پيشنهاد رسمي آمريكا ارائه شود يقينا دولت از رهبر مي‌خواهد تا نظرش را اعلام كند. در مقابل هم ايشان از دولت و مجلس مي‌خواهد تا نظر خود را اعلام كند تا تصميم‌گيري نهايي صورت گيرد. از اين رو من پيش‌بيني مي‌كنم ايشان به مجلس و دولت توصيه مي‌كند كه ابتدا تعيين شود كه اين پيشنهاد در چارچوب منافع ملي ايران است يا خير؟ به اعتقاد من در اين بررسي‌ها دولت و مجلس به اين نتيجه خواهند رسيد كه تاسيس اين دفتر بر ضرر منافع ملي ايران نخواهد شد. از اين رو به نظر من در نهايت ايران اين پيشنهاد را مي‌پذيرد.»
اميراحمدي ادامه مي‌دهد: «اكنون ايران در ايالات متحده دفتر دارد ولي آمريكا هيچ دفتري در ايران ندارد. بر اساس اصول ديپلماتيك آمريكا نيز بايد داراي دفتري با همان مشخصات در ايران باشد. آمريكا در ايران هيچ‌كسي را ندارد تا نظرات دولت را رسما و مستقيما به وزارت خارجه ايران اعلام كنند. از اين رو تاكنون سعي كرده است حضور خود در ايران را به شكل ديگري تعريف كند. اين مسئله بيشتر از طريق راديو فردا و رسانه‌هاي ديگر است. به نظر من علت اينكه آمريكا به تاسيس چنين رسانه‌هايي اقدام كرده است به دليل فقدان مجاري رسمي گفت‌وگو و تبادل‌نظر است. از اين رو حضور رسمي آمريكا در ايران در نهايت به نفع ايران است. اين مسئله مي‌تواند فضا‌سازي رسانه‌اي آمريكا عليه ايران را تا حد زيادي از ميان خواهد برد. ايران مي‌تواند هرگونه رابطه غيرديپلماتيك دفتر حفاظت از منافع آمريكا در ايران را ممنوع كند.»
اين استاد دانشگاه در خاتمه گفت‌وگوي خود با كارگزاران توصيه مي‌كند: «اما شايد گروه‌هاي رسمي و غيررسمي ديگري مخالف اين ارتباط باشند اما به نظر من بخشي از نگراني اين نيروها بجا است. انصار حزب‌الله و نيروهايي اينچنيني نگراني‌هايي دارند. اينها انقلاب كرده‌اند، جنگ كردند و جامعه‌اي جديد را شكل داده‌اند. آنها تحليل خودشان را از آمريكا دارند از اين رو بحث‌هايي در رابطه با تاسيس دفتر حفاظت از منافع نمي‌تواند براي آنها خوشايند باشند. آنها مي‌ترسند كه آمريكا دنبال تغيير حاكميت باشد. اما دولت ايران بايد براي آنها توضيح دهد كه چنين چيزي نيست و در تحليل نهايي اين مسئله مي‌تواند به تداوم بيشتر اين انقلاب منجر شود. چون از دشمني آمريكا عليه ايران مي‌كاهد. از اين رو دولت ايران بايد به اين نيروها اطمينان بدهد و همچنين به توجيه آنها بپردازد.»
 دوشنبه 31 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن