واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هفتمين همانديشي رايزنان فرهنگي ايران در خارج از كشور برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: هفتمين همانديشي رايزنان فرهنگي با رويكرد «مهندسي روابط فرهنگي بينالمللي» و با هدف تدوين پيشنويس راهبردهاي فرهنگي سه ساله نظام از 21 تا 24 مرداد در تهران برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مهدي ايمانيپور معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و دبير هفتمين همانديشي رايزنان فرهنگي ايران در خارج از كشور اظهار داشت: اهداف اعلام شده براي اين دوره از هم انديشي رايزنان فرهنگي عبارتست از: بررسي وضعيت موجود و آسيب شناسي روابط فرهنگي ايران در سطح جهان، بررسي نقاط ضعف و قوت و فرصت و تهديدهاي موجود در عرصه روابط فرهنگي ايران و نهايتاً تدوين پيش نويس راهبردهاي منطقهاي روابط فرهنگي بينالمللي ايران با مشاركت دستگاههاي عامل در خارج از كشور.
"ايماني پور" در خصوص ويژگي اين دوره از نشست رايزنان فرهنگي نسبت به دوره هاي پيش گفت:در اين دوره تلاش شده است كه نشست رايزنان فرهنگي رويكردي كاربردي داشته باشد و از ارائه گزارشها و يا بيان مشكلات در جلسات اصلي اجتناب گردد و اين مباحث در كميسيونهايي كه قبل از افتتاح رسمي هم انديشي تشكيل خواهد شد، به بحث و بررسي گذاشته شود. علاوه بر اين، در اين دوره برنامهي ويژهاي براي همسران رايزنان فرهنگي تدارك گرديده است. برگزاري نشستهاي علمي مقدماتي براي تبيين مباني بحث هاي مورد نظر در هم انديشي رايزنان فرهنگي نيز از ديگر ويژگيهاي اين دوره از نشست رايزنان فرهنگي است.
دبير اين همايش در مورد برگزاري نشست هاي علمي مقدماتي قبل از برگزاري هم انديشي رايزنان فرهنگي اظهارداشت:بمنظور شكل گيري ادبيات لازم براي گفتگو در زمينه مهندسي روابط فرهنگي بينالمللي ايران، سلسله نشستهايي با صاحبنظران روابط بينالملل، در سه محور تدارك ديده شده است كه در حال انجام است. موضوعات اين نشستهاي علمي كه با همكاري مركز مطالعات فرهنگي ـ بينالمللي برگزار ميشود عبارتست از: مباني مهندسي روابط فرهنگي بينالمللي ـ مدل يابي فعاليتهاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور ـ جايگاه روابط فرهنگي در سياست خارجي نظام جمهوري اسلامي ايران در نظر است كه مجموعه مباحث قبل از برگزاري هم انديشي در بولتن هاي ويژه اي در اختيار رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران قرار گيرد.
وي در خصوص علت انتخاب چنين رويكردي در هفتمين هم انديشي رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد:براساس منويات مقام معظم رهبري و مستندات قانوني در زمينه روابط فرهنگي بينالمللي جمهوري اسلامي ايران، مديريت فرآيند روابط فرهنگي نظام و سياستگذاري فعاليت هاي فرهنگي كليه بخشهاي دولتي در خارج از كشور به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي سپرده شده است. اكنون كه مرحله ي جديدي از مديريت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي را شاهديم، فرصت مناسبي براي بازخواني اين مأموريت فراهم آمده است و انتظار مي رود كه با مشاركت سازمانهاي عامل در خارج از كشور، اين مهم محقق گردد. به نظر مي رسد مهمترين حلقه مفقوده در روابط فرهنگي نظام، مسئله تفكر و مديريت راهبردي فعاليت هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور ميباشد، كه اين هم انديشي گامي درراستاي تحقق آن خواهد بود.
"ايماني پور" با اشاره به مشاركت ساير سازمانهاي عامل در خارج از كشور اظهارداشت:براساس نگرش سيستمي، مجموعه روابط فرهنگي ـ بينالمللي جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك سامانه و نظام تلقي ميشود كه اجزاء تشكيل دهندهي آن كليه بخشهاي دولتي و غيردولتي فعال در زمينه فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور مي باشند. از اين رو تلاش گرديده كه با حضور نمايندگان دستگاههاي مختلف در چند مرحله و بصورت مشاركتي، پيش نويس راهبردهاي منطقهاي جمهوري اسلامي ايران تهيه و تنظيم شود. در مرحله نخست با مساعدت دستگاههاي مذكور به جمع آوري و جمع بندي نقاط ضعف و قوت از يك سو و فرصتها و تهديدها در روابط فرهنگي جمهوري اسلامي ايران از سوي ديگر، خواهيم پرداخت و پس از تجزيه و تحليل داده ها، پيش نويس راهبردها تنظيم خواهد شد.
پيش از اين نيز دستگاههاي مختلف منجمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، راهبردهايي را براي فعاليت هاي خود ترسيم نموده اند. اما اين نوبت تلاش خواهد شد كه راهبردها اولاً ملي باشند نه دستگاهي ثانياً علمي باشند و از اصول استاندارد در تدوين راهبردها بهره ببرند و ثالثاً مشاركتي باشند و سهم دستگاههاي مختلف در آن ديده شود.
دبير اين همايش درخصوص اهميت و ضرورت تدوين راهبردهاي فرهنگي بيان داشت:اهميت تدوين راهبردهاي منطقه اي روابط فرهنگي جمهوري اسلامي ايران به دو مسئله اصلي مربوط ميشود. مسئله اول محدوديت منابع و گستره عرصه فعاليت هاي فرهنگي در سطح بينالمللي است. اين شكاف بزرگ ميان منابع محدود و نيازهاي گسترده فرهنگي در صحنه بينالملل، ايجاب مي كند كه از اين منابع محدود به بهترين شكل استفاده شود، به گونه اي كه به بيشترين ميزان اثربخشي منجر شود. بديهي است بدون اعمال مديريت و سياست واحد در اين زمينه نمي توان به چنين اثربخشي و ارزش افزودهاي اميدوار بود. مسئله دوم ناهمخواني برخي از فعاليت هاي مختلف فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در جوامع ميزبان است. هم افزا و هم راستا نبودن اين فعاليت ها از يك سو و هم پوشي و عدم همخواني از امور ديگري است كه نيازمند مديريت كلان اين فعاليت ها و تدوين راهبردهايي براي دستيابي به وضعيت مطلوب در فعاليت هاي فرهنگي نظام در مناطق مختلف جهان است.
وي در خصوص اين سوال كه آيا به اعتقاد شما مشكل روابط فرهنگي بينالمللي جمهوري اسلامي ايران منحصر به تدوين راهبردهاست و با اين اقدام همه مشكلات حل خواهد شد،گفت:همانگونه كه در لابلاي مطالب تلويحاً عرض شد، بي شك براي رفع مشكلات موجود در روابط فرهنگي، نيازمند حل مسائل بسياري هستيم. منجمله تعريف جايگاه روابط فرهنگي در سياست خارجي نظام و مدل سازي و مدل يابي مناسب براي فعاليت هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور. يقينا نظام جمهوري اسلامي ايران از اقتدار معنوي و فرهنگي لازم برخوردار ميباشد ليكن عرضه اين دستاوردها و ارزشهاي فرهنگي، معنوي، انساني و انقلابي نيازمند لوازمي است كه مسئولين امر ميبايست ملتزم به آن باشند. آنچه وظيفه ماست، تنظيم بهترين نقشه راه براي تحقق انديشه هاي امام راحل(ره) و منويات مقام معظم رهبري (دام ظله العالي)است كه انشاء الله بزودي فراهم خواهد شد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]