واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ميزان بارداري هاي ناخواسته در به 6/18 درصد كاهش يافت
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت : ميزان بارداري هاي ناخواسته در كشور با 4/17 درصد كاهش به رقم 6/18 درصد رسيده است.
"كامران باقراي لنكراني" در آيين گشايش همايش روز جهاني جمعيت افزود: پيشتر ميزان بارداري هاي ناخواسته 36 درصد بوده است كه اكنون به 6/18 درصد رسيده است.
وي گفت: كاهش ميزان بارداري هاي ناخواسته قدم بلندي است كه خانواده ها بتوانند در مورد باروري و زمان وضع حمل و زايمان تصميم بگيرند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اين كه"در حال حاضر ميزان بارداري هاي ناخواسته در كشور از وضعيت با ثباتي برخوردار است"، گفت: با گسترده كردن برنامه هاي تنظيم خانواده و بهداشت و مراقبت از بارداري، مي توان ميزان بارداري هاي ناخواسته را كاهش داد.
"باقري لنكراني" با تاكيد به اينكه "خانواده جامعه بشري را حفظ مي كند"، گفت: براي قوام خانواده بايد به بهداشت و سلامت به ويژه سلامت باروري توجه كرد.
وي با اشاره به اينكه عمده ترين چالش هاي تنظيم خانواده در ايران، گفت: بارداري هاي ناخواسته و بارداري هاي پرخطر عمده ترين چالش هاي تنظيم خانواده در ايران است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: خانواده بايد بتواند در خصوص باروري تصميم گيري كند و باروري را به گونه اي انجام دهد كه آثار سوء آن به حداقل برسد.
"باقري لنكراني" گفت: ساليانه 515 هزار مادر در دنيا به دليل عوارض ناشي از زايمان از دنيا مي روند كه 99 درصد آن مربوط به كشورهاي در حال توسعه و فقير است.
وي همچنين افزود: 90 درصد كودكان اين مادران نيز به دليل عوارض زايمان، قبل از يك سالگي جان خود را از دست مي دهند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اينكه ساليانه 11 ميليون كودك زير پنج سال از دنيا مي روند، خاطر نشان كرد: مرگ و مير مادران كه در نتيجه زايمان جان خود را از دست مي دهند و مرگ و مير كودكان، ناشي از بي توجهي در بهداشت باروري است.
"باقري لنكراني" گفت: عوارض ناشي از زايمان بيشتر معطوف به مادراني است كه حاملگي پر خطر را تجربه مي كنند.
وي تصريح كرد: ميزان قابل توجهي از مرگ و مير مادران در كشور به دنبال بارداري هاي پرخطري رخ مي دهد كه سن مادر زير 18 سال و يا بيشتر از 35 سال است و يا فاصله بارداري كمتر از سه سال و تعداد بارداري هاي پنجم و بيشتر از آن بوده است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: همگام با افزايش پوشش روش هاي پيشگيري از بارداري، ميزان مرگ و مير مادران ناشي ازعوارض بارداري و زايمان از حدود 245 در 100 هزار تولد در فاصله سال هاي 1353 تا 1355 به 24 نفر در 100 هزار تولد زنده در سال 1384 كاهش يافته است.
"باقري لنكراني" همچنين گفت: سال گذشته در كل كشور 297 نفر مادر به دليل عوارض زايمان جان خود را از دست داده اند كه اين رقم در سال هاي قبل تر بيش از چند هزار نفر بوده است.
وي گفت: در راستاي بهره گيري خانواده ها از خدمات تنظيم خانواده، ميزان باروري كلي در كشور از مقدار خطرناك 6/5 درصد در سال 1365 به حدود دو درصد در سال 1384 كاهش يافته و به ميزان چشمگيري كاهش بارداري پرخطر و بهبود شاخص مرگ مادران را سبب شده است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي همچنين خاطر نشان كرد: در حال حاضر پوشش تنظيم خانواده به 77 درصد و رقم استفاده از روش هاي مدرن به حدود 60 درصد رسيده است.
"باقري لنكراني" گفت: بايد به بحث بهداشت بارداري توجه كرد و توجه به بهداشت باروري يك تكليف و يك وظيفه عمومي است و بايد نسل آينده نسلي سالم و قوي باشند.
وي گفت: برخي از كشورها به بهانه كنترل بارداري به انجام اعمالي چون سقط جنين اقدام مي كنند و اين در حالي است كه اين روش ها باعث افزايش مرگ و مير مادران مي شود .
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: توجه به سلامت و بهداشت بارداري مي تواند 25 درصد از مرگ و مير مادران و كودكان را كاهش دهد و البته بايد در اين راه با استفاده از اصولي چون در دسترس بودن بهنگام خدمات، تطبيق خدمات ارايه شده با فرهنگ و امكان پاسخگويي، امتداد مراقبت و تنوع بخشي به روش هاي در دسترس و امكان انتخاب روش مناسب براي باروري در دسترس خانواده ها قرار گيرد.
"باقري لنكراني" همچني خاطر نشان كرد: در حال حاضر در 9 دانشگاه كشور با فعاليت تيم هاي مامايي، مرگ و مير مادران به صفر رسيده است .
وي گفت: در جوامع روستايي پس از شروع طرح پزشك خانواده، كاهش 20 درصد مرگ و مير مادران را شاهد بوده ايم .
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ابراز اميدواري كرد با گسترش حركت هاي تيمي در روستاها و حاشيه شهرها بتوان ميزان مرگ و مير مادران و نوزادان و كودكان زير پنج سال را كاهش داد .
"باقري لنكراني" كاهش مرگ و مير مادران و كودكان، جلوگيري از زايمان هاي زود هنگام، كاهش بيماري هاي ژنتيكي با جلوگيري از زايمان هاي دير هنگام، جلوگيري از سوءتغذيه مادران و كودكان با فاصله گذاري بين فرزندان، فراهم نمودن زمينه مساعد براي تامين سلامت جسماني و رواني در خانواده، جلوگيري از بارداري هاي ناخواسته و نهايتا كاهش سقط هاي غيرقانوني از اهداف اصلي برنامه تنظيم خانواده است.
وي خاطر نشان كرد : سياست هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي پيشگيري از بارداري هاي ناخواسته، افزايش آگاهي جامعه و به ويژه گروه هدف در باره تاثير بارداري هاي ناخواسته و پيامدهاي آن بر سلامت مادر ، كودك ، خانواده و جامعه با بهره گيري از كانال هاي مختلف ضرورت دارد.
همايش روز جهاني جمعيت روز يكشنبه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران، با شعار جهاني "داشتن فرزنداني سالم حقي است كه بايد به واقعيت تبديل شود"، برگزار شد .
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]