تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845890349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صندوق حمايت از توسعه كشاورزي، نياز اساسي بخش كشاورزي براي توسعه است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صندوق حمايت از توسعه كشاورزي، نياز اساسي بخش كشاورزي براي توسعه است
داخلي. اقتصادي. كشاورزي.

گزارش از فرزاد نويدي
صندوق‌هاي حمايت از توسعه سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف حوزه اقتصاد كه در سال‌هاي اخير در سطح كشور راه‌اندازي شده، تاثيري بسزايي در رونق اين حوزه و همچنين تسريع روند رو به رشد و توسعه و پيشرفت كشور داشته است.

اين صندوق‌ها با جمع‌آوري سرمايه‌هاي سرگردان در بخش‌هاي مختلف ،اقدام به ساماندهي و سازماندهي سرمايه‌ها كرده و آنها را بنا بر اولويت و فعاليت به بخش‌هاي نيازمند تزريق مي‌كنند.

در بخش كشاورزي طي سنوات اخير در كشور نيز صندوق‌هاي حمايتي تاثير بسيار زيادي بر روند توسعه و پيشرفت اين بخش و همچنين رونق اقتصادي آن گذشته است.

اغلب كارشناسان و صاحب نظران توجه به بخش كشاورزي را نياز حياتي كشور مي‌دانند و معتقدند بخش كشاورزي جايگاه مهمي در اقتصاد كشور دارد به طوري كه حدود ‪ ۱۵‬درصد از توليد ناخالص داخلي در اين بخش توليد مي‌شود.

با اين تعابير و تفسيرها و با توجه به وضعيت فعاليت كشاورزي در كشور سرمايه‌گذاري در اين بخش از طريق صندوق‌هاي حمايت از سرمايه‌گذاري مي‌تواند بسيار مثمر ثمر باشد.

بخش كشاورزي اكنون حدود ‪ ۲۵‬درصد اشتغال، ‪ ۹۲‬درصد نياز غذايي، حدود ‪۲۰‬ درصد صادرات غير نفتي و حدود ‪ ۹۰‬درصد مواد خام مورد نياز صنايع تبديلي كشور را تامين مي‌كند.

به طور كلي اهميت بخش كشاورزي در اقتصاد كشورمان به عنوان تامين‌كننده غذا، مواد اوليه صنايع غذايي، ارز آوري از طريق توسعه و گسترش صادرات، ايجاد بازار براي كالاهاي صنعتي و اشتغال زايي بخش كشاورزي غير قابل انكار و حياتي است.

موضوع مهم اين كه ‪ ۹۸‬درصد از امورات بخش كشاورزي توسط خود توليدكنندگان انجام مي‌شود و اين موضوع از خصوصيات بارز و اساسي بخش كشاورزي است كه كمترين وابستگي را به مجموعه دستگاه‌هاي اجرايي دولتي دارند و به عبارتي بخش كشاورزي داراي بستر مناسبي براي اجراي اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي و خصوصي سازي است.

اهميت سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي در كشورمان با جمعيت متراكم روستايي و اراضي متعدد كشاورزي، سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و از جنبه‌هاي مختلف مي‌تواند باعث تسريع رشد و توسعه اقتصادي در كشور گردد.

سرمايه‌گذاري و توسعه فعاليت‌هاي توليدي در بخش كشاورزي به علت كاربر بودن فعاليت‌هاي كشاورزي باعث ايجاد فرصت‌هاي شغلي جديد مي‌گردد و به اين وسيله مشكل بيكاري را كه در سال‌هاي اخير به صورت موضوعي حاد بروز نموده، كاهش مي‌دهد، همچنين با توجه به استقرار اغلب فعاليت‌هاي كشاورزي در مناطق روستايي از مهاجرت روستاييان به شهرها مي‌كاهد يا دست كم رشد مهاجرت از روستاها به شهر را كاهش مي‌دهد.

همچنين با توجه به تغييرات در نرخ مبادله كالاهاي كشاورزي و تفاوت سطح زندگي در مناطق شهري و روستايي كه نتيجه آن پايين آمدن سطح درآمد كشاورزان است، از طريق افزايش سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي مي‌توان به افزايش درآمد كشاورزان و بهبود توزيع درآمد در كشور كمك كرد.

از طرفي سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي باعث افزايش توليد محصولات كشاورزي مي‌شود و به دنبال آن منجر به افزايش صادرات محصولات كشاورزي مي‌گردد و اين مساله به افزايش صادرات غير نفتي و رهايي از وابستگي به درآمدهاي نفتي كمك شاياني مي‌كند.

سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي همچنين به رشد ساير بخش‌هاي اقتصادي كمك مي‌كند.

با توجه به ارتباط قوي، به خصوص قسمت پسين بخش كشاورزي با بخش‌هاي ديگر، افزايش سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي باعث تسريع رشد اقتصادي در بخش‌هاي ديگر مي‌شود.

مي‌توان گفت صندوق‌هاي غير دولتي حمايت از توسعه بخش كشاورزي صرفا يك نهاد مالي و اعتباري نيستند، بلكه به دليل ظرفيت‌هاي پيش بيني شده از سوي قانون گذار و دولت، اين صندوق‌ها زيرساختي هستند كه مي‌توانند كليه خدمات اجرايي بخش كشاورزي را ساماندهي نمايند.

صندوق‌هاي غير دولتي حمايت از توسعه بخش كشاورزي به عنوان زيرساخت توسعه بخش كشاورزي هر استان مي‌بايستي ايجاد شود كه اين صندوق‌ها با مشاركت تشكل‌هاي توليدكنندگان در زير بخش كشاورزي استان‌ها براساس نقش كه در توليد دارند ايفاي وظيفه خواهد كرد.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان كردستان در مورد تاثيرات فعاليت صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي در اين استان معتقد است:استقبال خوب كشاورزان و تشكل‌هاي كشاورزي از صندوق حمايت از توسعه كشاورزي و سرمايه‌گذاري، رونق اين بخش را در استان به دنبال داشته است.

محمد ابراهيم حسن نژاد مي‌گويد: فعالان بخش كشاورزي در كردستان استقبال خوبي براي سرمايه‌گذاري در اين صندوق كردند و اين مساله به تقويت و توسعه بخش كشاورزي استان در آينده بسيار كمك خواهد كرد.

وي ساماندهي كشاورزان در تشكل‌هاي كشاورزي و تقويت تشكل‌ها را نيز توسط صندوق‌هاي حمايتي بهترين روش براي تقويت و توسعه بخش كشاورزي دانست.

وي مي‌افزايد: تشكل‌هاي كشاورزي مي‌توانند با فعاليت‌هاي تخصصي و حضور فعال در بازار و حوزه صادرات بيش از پيش موجبات تقويت اين بخش را فراهم سازند.

وي در مورد فعاليت صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي در كردستان اشاره كرد و گفت: اين شركت با ‪ ۴۹‬درصد سرمايه كشاورزان و ‪ ۵۱‬درصد سرمايه دولت فعاليت خود را از اوايل سال ‪ ۸۶‬در استان آغاز كرده است.

وي اضافه كرد: كشاورزان در مرحله نخست پنج ميليارد ريال در اين شركت سرمايه‌گذاري كردند و دولت نيز به موازات آن پنج ميليارد ريال سرمايه گذاشت و اكنون پس از دو سال سرمايه اين شركت به بيش از ‪ ۲۰‬ميليارد ريال افزايش يافته است.

وي افزود: اين شركت به صد در صد تشكل‌هايي كه در اين صندوق سرمايه‌گذاري كرده‌اند تسهيلات بانكي اعطا كرده است.

وي گفت:كشاورزان استان آمادگي سرمايه‌گذاري بيشتر را در اين صندوق دارند اما دولت در حال حاضر اجازه افزايش ميزان سرمايه‌گذاري را نمي‌دهد.

به گفته وي اين صندوق از جمله صندوق‌هاي موفق است كه بسيار خوب در امر سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي عمل كرده است.

به اعتقاد رييس سازمان جهاد كشاورزي كردستان مجموعه اين سرمايه‌گذاري‌ها بر بخش كشاورزي اين استان تاثيرات بسيار زيادي گذاشته و مي‌توان گفت روند توسعه اين بخش را شتاب بخشيده است.

مدير عامل صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي كردستان نيز معتقد است اين صندوق مي‌تواند با حمايت سازمان جهاد كشاورزي و سرمايه كشاورزان و بخش دولتي در توسعه بخش كشاورزي استان نقش بسيار موثري ايفا كند.

غلامرضا پاك سرشت مي‌گويد: كردستان شرايط بسيار مساعد براي توسعه بخش كشاورزي دارد كه در قالب تشكل‌ها و صندوق‌هاي حمايتي مي‌توان به اين بخش پرداخت و در جهت رشد و شكوفايي آن تلاش كرد.

وي سرمايه را مهمترين عامل براي توسعه هر بخش دانست و گفت: مجموعه سرمايه تشكل‌هاي كشاورزي مي‌تواند سرمايه‌هاي كلاني براي تقويت زيرساخت‌ها و تسريع بخشيدن به طرح‌هاي در حال اجرا جمع آوري و در اختيار فعالان بخش كشاورزي قرار داد.

وي با اشاره به وظيفه اين صندوق گفت: براي تهيه نهاده‌هاي كشاورزي به صورت كوتاه مدت تسهيلات در اختيار تشكل‌ها و كشاورزان قرار مي‌دهد.

وي افزود: در مواقع ضروري كه كشاورزان نياز مبرم به تسهيلات نيز دارند صندوق از محل اختيارات خود مي‌تواند تسهيلات اعطا كند.

وي در مورد تعداد تشكل‌هاي عضو اين صندوق در استان كردستان گفت: اكنون بيش از ‪ ۹۰‬درصد از تشكل‌هاي بخش كشاورزي استان معادل ‪ ۱۷۱‬تشكل در اين صندوق عضو هستند.

حدود ‪ ۱۹۰‬تشكل بخش كشاورزي در استان كردستان فعال است، تشكل‌هاي تعاوني روستايي، تعاوني توليد روستاييان، مرغداران، دامداران شيلات و آبزيان، مرتع‌داري، صنايع تبديلي و زنبورداري در اين صندوق عضو هستند.

همچنين تعداد اعضاي اين صندوق ‪ ۱۸۱‬هزار و ‪ ۲۷۰‬تن است.

ميزان تسهيلات اعطايي اين صندوق به تشكل‌هاي بخش كشاورزي از آغاز فعاليت تا پايان خرداد ماه سال جاري بيش از ‪ ۲۴‬ميليارد ريال با كارمزد چهار درصد بوده است.

به گفته پاك سرشت شش ميليارد و ‪ ۵۰۰‬ميليون ريال تسهيلات نيز با كارمزد پنج درصد از محل شركت مادر تخصصي مركزي پرداخت شده است.

وي گفت: اين تسهيلات به منظور تهيه نهاده‌هاي كوتاه مدت بخش كشاورزي از جمله جو و كنسانتره، ذرت دانه‌اي، موم و شكر، خوراك ماهي و بچه ماهي، بذر و سموم آفت كش و سموم مبارزه با علف هرز و كودهاي شيميايي است.

وي در مورد برنامه‌هاي آتي اين صندوق گفت: افزايش سرمايه شركت تا سقف ‪۵۰‬ ميليارد ريال، تشكيل شركت خدمات كشاورزي صندوق، جذب منابع مالي بلاعوض بخش دولتي و كشاورزي استان، اعطاي تسهيلات بخشهاي مختلف كشاورزي از طريق صندوق و كاهش درصد كارمزد تسهيلات اعطايي به سهام داران از چهار درصد به سه درصد مهمترين برنامه‌هاي صندوق است.

صندوق‌هاي حمايت از سرمايه‌گذاري بخش كشاورزي در صورت همكاري و تعامل بخش دولتي و غير دولتي مي‌تواند تقش بسيار موثري در حمايت از كشاورزان و به دنبال آن تقويت بخش كشاورزي به عنوان يكي از بخشهاي زيربنايي و اساسي داشته باشد.

به دنبال ايجاد زيرساخت‌هاي بخش كشاورزي در سالهاي گذشته امروزه اين بخش راه توسعه و پيشرفت خود را پيدا كرده و حمايت بخش غير دولتي و صندوق حمايتي مي‌تواند اين بخش كشاورزي را دگرگون سازد.

استان كردستان داراي يك ميليون و ‪ ۱۱۰‬هزار هكتار اراضي كشاورزي است كه سالانه بيش از ‪ ۵۰۰‬هزار هكتار زير كشت گندم و بقيه زير كشت حبوبات و ساير محصولات كشاورزي مي‌رود.

سالانه در اين استان حدود يك ميليون و ‪ ۵۰۰‬هزار تن انواع محصولات كشاورزي توليد مي‌شود.

استان كردستان داراي سه ميليون و ‪ ۵۰۰‬هزار واحد دامي كوچك و بزرگ است كه سالانه ‪ ۲۲‬هزار تن گوشت قرمز و ‪ ۱۷۵‬هزار تن شير توليد مي‌شود. ك/‪۴‬ ‪۱۱۳۹/۶۱۰/۷۳۴۶‬
 يکشنبه 30 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن