واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در ايران: زمان ارائه الگوهاي موفق برنامههاي تنظيم خانواده ايران به جهان فرا رسيده است
عبدالاحد، نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در ايران گفت: اكنون زمان آن رسيده كه الگوهاي موفق برنامههاي تنظيم خانواده و بهداشت باروري ايران به تمامي جهان معرفي و عرضه شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي «شبكه خبر دانشجو»، محمد عبدالاحد صبح امروز در همايش روز جهاني در تالار علامه اميني دانشگاه تهران اظهار داشت: دستاورد قابل توجه كشور ايران در زمينه جمعيت و بهداشت باروري دريافت دو جايزه از صندوق جمعيت ملل متحد در دهه گذشته بوده كه فرصت مغتنمي است و اكنون تمام جهان از اين دستاوردها به منظور بهبود سلامت مادران و گسترش دسترسي به برنامههاي تنظيم خانواده به خوبي آگاه هستند.
وي افزود: بهداشت باروري بسيار فراتر از عدم وجود بيماريهاي مرتبط با مراحل باروري بوده و تمام وضعيت فيزيكي، رواني و سلامت اجتماعي زنان و مردان را در طول زندگي دربر ميگيرد، لذا ارائه خدمات بهداشت باروري براي حمايت از سلامت مادران و نوزادان و ارتقاي سلامت خانواده امرزي ضروري به نظر ميرسد.
نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در ايران خاطرنشان كرد: تصميم گيري و مسئوليت تعداد، فاصله و زمان بندي فرزندان و كسب اطلاعات كافي و دسترسي به ابزارهاي لازم به منظور پيشگيري از بارداري حق تمام خانوادهها بوده و علاوه بر اين، قرآن كريم و دين اسلام و سنت نبوي نيز بيانگر اهميت اين موضوع است.
عبدالاحد عنوان كرد: تنظيم خانواده بخش اصلي بهداشت باروري و كليد بهداشت و سلامت مادران، كودكان، خانوادهها و جوامع است و تحقيقات نشان داد كه انجام آن ميتواند مرگ مادران تا يك سوم كاهش داده و 20 درصد نيز از مرگ نوزادان جلوگيري كند كه نتيجه آن فراهم كردن رفاه و خوشبختي براي خانوادهها است.
وي افزود: علي رغم اهميت تنظيم خانواده، حدود 200 ميليون زن در جهان مايل به تعويق و يا پيشگيري از حاملگي بعدي خود هستند كه از روشهاي موثري استفاده نميكنند كه بيشتر كشورهاي فقير دنيا در اين دسته قرار دادند كه به دليل كمبود منابع مالي قادر به اجراي سياستهاي حمايتي تنظيم خانواده نيستند.
نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در ايران خاطرنشان كرد: بيش از 140 كشور جهان تحت حمايت مالي و فني صندوق جمعيت ملل متحد جهت اجراي برنامههاي ارتقاي سلامت مادران و استفاده داوطلبانه از برنامه تنظيم خانواده هستند و ايران نيز طي سال گذشته مشاركت مستحكمي را با صندوق در خصوص برنامههاي بهداشت باروري داشته است و امروز زمان آن رسيده كه برنامههاي خوب و موفق تنظيم خانواده ايران در چارچوب اسلام به تمامي جهان بازگو شود.
عبدالاحد، هم پيماني دولتمردان و رهبران مذهبي و تفسير واقع بينانه آنان از تعليمات اسلامي و تلفيق برنامههاي تنظيم خانواده در برنامه ملي را از عوامل موثر بر دستاوردهاي كنوني ايران در عرصه بهداشت باروري دانست و گفت: هم اكنون چالشهايي از قبيل بهبود كيفيت سلامت مادران، مراقبتهاي تنظيم خانواده و كاهش مرگ و مير در دوران بارداري وجود دارد كه بايد مورد توجه جدي تر مسئولان قرار گيرد.
وي تصريح كرد: موفقيت برنامه تنظيم خانواده در ايران راهي را براي پيشرفت سريع اقتصادي اجتماعي گشوده است كه در صورت اتخاذ سياستهاي صحيح دستاوردهاي موفقي را پيش رو خواهد داشت و تحقق آن نيازمند هم پيماني دست اندر كاران توسعه بهداشت و سازمان ملل و افراد جامعه است./انتهاي پيام/
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]