واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي پنجاه سال روابط ديپلماتيك ايران و تايلند
همچنين از گردشگران آلماني كه به تايلند سفر كرده بودند خواسته شد تا در هتلهاي خود باقي بمانند. چين در اقدامي مغاير با ديگران براي همكاري با دولت كودتا اعلام آمادگي كرد. آقاي حسيني سخنگوي وزارت امور خارجه ايران نيز ابراز اميدواري كرد تا صلح و دموكراسي به سرعت در تايلند مستقر شود.
خوشبختانه اين كودتاي آرام و بدون خونريزي مزاحمتي براي ايرانيان مقيم تايلند نداشت. هواپيمايي ماهان پروازهاي منظم خود را همچنان ادامه ميداد و سفر مسافران به بانكوك و تهران به صورت روزانه انجام ميشد.30 دانشجوي ساكن تايلند در سلامت كامل بودند و با توجه به شرايط مناسب، مدرسه ايرانيهاي بانكوك نيز در اول مهر افتتاح شد و دانشآموزان سال تحصيلي جديد را آغاز كردند. به نظر نميرسيد اين حوادث، همكاريهاي اقتصادي تهران ـ بانكوك را متاثر نمايد. آقاي «آنيرات» رئيس شوراي اتاق بازرگاني تايلند و ايران نيز همين نظر را داشت. وي به من گفت: اراده بخشهاي خصوصي ايران و تايلند تقويت همكاريهاي تجاري است و كودتاي اخير در تايلند مانع تحقق اين هدف نخواهد شد. وي تاكيد كرد: ظرف 20سال اخير ما شاهد كودتاهاي متعددي در كشورمان بودهايم كه همه صلحآميز بوده و تنها منجر به انتقال قدرت شده است.
پس از سه هفته، رهبران نظامي تايلند اعلام كردند كه پيشنويس موقت قانون اساسي را تكميل كرده و در نظر دارند نخستوزير جديد را هرچه سريعتر معرفي كنند. همچنين اعلام شد كه انتخابات جديد در سال 2007 برگزار ميشود. ديري نگذشت كه شوراي امنيت ملي تايلند ژنرال بازنشسته «سورايود چولانونت»، 1 را به عنوان نخستوزير موقت منصوب كرد و كابينه 26 نفره وي اداره اين كشور را به مدت يك سال تا زمان برگزاري انتخابات بعدي برعهده گرفت. پادشاه تايلند نيز اين كابينه را تاييد كرد. در اين كابينه، پستهاي كليدي به يك اقتصاددان برجسته، يك كارمند غيرنظامي برجسته و يك افسر نظامي بازنشسته نزديك به «سورايود» كه همگي به عدم فساد شهرت داشتند، محول شد. رئيس بانك مركزي تايلند به سمت معاون نخستوزير و وزير دارايي منصوب شد. سفير سابق تايلند در واشنگتن نيز وزير امور خارجه شد.
به نظر ميرسيد مسلمانان بيش از بقيه مردم از سقوط تاكسين راضي باشند چرا كه واقعه تاكباي و كشتار مسلمانان در حمله به يكي از مساجد در زمان وي رخ داده بود. از سوي ديگر ژنرال سونتي فرمانده كودتا و رئيس شوراي امنيت ملي كه نقش اصلي را در سقوط تاكسين برعهده داشت، يك مسلمان بود. گفته ميشد وي از مسلمانان شيعه منطقه «جاران پارك»2 است. هفتهنامه «مسلم نيشن»3 در اولين شماره بعد از كودتا با درج تصوير بزرگ ژنرال سونتي در روي جلد نشريه، عنوان «سرنوشت مسلمانان اين بار بايد توسط رئيس حكومت، ژنرال سونتي مسلمان تعيين شود»را به صورت تيتر، چاپ كرد. در ادامه، سردبير نشريه طي يادداشتي نوشت: پدر آقاي سونتي شيعه و مادرش از مسلمانان مالايو است و اصل و نسب وي به خاندان شيخ احمد قمي كه در تايلند از جايگاه والايي برخوردارند، ميرسد.
يادم ميآيد در سال 1385 هنگامي كه مانند هر سال، خاندان شيخ احمد قمي، به همراه شيعيان و خاندان بودايي منتسب به وي بر سر مزارش در شهر آيوتايا گرد آمده بودند، ژنرال سونتي نيز به عنوان يكي از شركتكنندگان در آنجا حاضر بود و به تجليل از شخصيت شيخ احمد قمي پرداخت. حتي از اين مراسم عكسي دارم كه ما را با هم در كنار آقاي محمد تمهيدي سرپرست رايزني فرهنگي نشان ميدهد.
دولت موقت كه از طرف ژنرال سونتي منصوب شده بود نيز يكي از اولويتهاي برنامه خود را اعتمادسازي و تعامل مثبت با مسلمانان و تلاش براي حل مشكلات جنوب قرار داد و در اين ارتباط اقدامهاي اوليه نيز انجام شد. در اين ارتباط آقاي سورايود، نخستوزير، از مردم جنوب كشور به دليل اقدامات نخستوزير سابق، كه منجر به مشكلاتي براي آنها شده بود، عذرخواهي كرد. وي گفت: «من ميخواهم دستم را به سوي شما دراز كنم و بگويم ما اشتباه كرديم. من صميمانه عذرخواهي ميكنم چرا كه اغلب اشتباههاي صورت گرفته در گذشته توسط دولت انجام شده و ما بايد با كمك يكديگر به اصلاح امور بپردازيم. من سعي كردم با برخي از سياستهاي دولت گذشته مخالفت كنم و آنها را به خاطر عدم دريافت نتايج مطلوب از سياستهايشان سرزنش كنم و به همين دليل دولت قبل، از من به عنوان منتقد خويش ياد ميكرد. بنابراين من ميخواهم دوباره عذرخواهي كنم. و اميدوارم كه اين نقطه آغازي براي پايان دادن به ناآراميهاي جنوب باشد و صلح و آرامش را به منطقه باز گرداند.»
پي نويس:
Surayut Cholanonth ـ1
Jaran Park ـ2
Muslim nation ـ3
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]