واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نيازمند تبليغات گسترده براي به رخ كشيدن هويت اسلامي در فضاي مجازي هستيم
گروه وبلاگ و IT: با توجه به كاربردهاي فضاي مجازي به عنوان ابزار نويني در جهت اشاعه و ترويج فرهنگ اسلامي و براي اداي حقي كه قرآن به گردن ما دارد، نيازمند تبليغات گسترده ديني و فرهنگي براي به رخ كشيدن هويت اسلامي هستيم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، فضاي مجازي فضايي است كه اقتضائات فضاي فيزيكي را در اختيار ندارد اما ابزارهاي موجود در فضاي مجازي كمك ميكند تا برخي محدوديتهاي فضاي فيزيكي از بين رفته و در كنار آن استفاده از ظرفيت حجم بالاي اطلاعات نيز در اختيار كاربران بوده كه از اين منظر تعامل با فضاي مجازي غيرقابل انكار است.
مجازيسازي مفهومي است كه در عصر اطلاعات و پس از ظهور پيشرفتهاي شگرف در صنعت فناوري اطلاعات مطرح شد و امروزه وسايل ارتباطي نظير ماهواره، كامپيوترهاي شخصي، شبكههاي كامپيوتري، اينترنت و غيره بسترهايي را به وجود آوردهاست.
بنابراين در فضاي مجازي ميتوان با كار روي تبليغ مباحث فرهنگ اسلامي، فهم و ذهن افراد را رشد داد و با ايجاد پيوندهاي گروهي بين افراد ميتوان باعث تعامل بيشتر و فهم عميق و عملي مسائل ديني شد.
در حقيقت با استفاده از تبليغات ديني در فضاي مجازي ميتوان علاوه بر اشاعه فرهنگ قرآني، در مقام پاسخگويي به شبهات كه از طرف مخالفان وارد ميشود درآمد.
تبليغات ديني در فضاي سايبر به عنوان راهكاري در جهت ترويج فرهنگ قرآني محسوب شده، كه امروزه به نوعي ضرورت تبديل شده كه با تكيه بر قرآن ميتوان به اشاعه آن پرداخت.
اينترنت به دليل پويايي يكي از منابع نسبتاً جديدي براي جستوجوي پاسخ به پرسشهاي اعتقادي و مذهبي، دسترسي آسان به منابع و غيره محسوب ميشود.
بنابراين فضاي مجازي نوعي ارتباط نمادين است كه استعداد بسيار تكامل يافته انسان در برقراري اين ارتباط و اكتساب عقايد ديني، باورهاي و سنن را آسان و انتقال آن را به افراد ممكن ساختهاست.
يكي از مهمترين راههاي تبليغ دين در فضاي مجازي وبلاگستان بوده و بلاگران مأنوس به فرهنگ قرآني باعث نشر مفاهيم ديني و اشاعه فرهنگ قرآني در فضاي مجازي خواهندبود.
فناوري اطلاعات و ارتباطات فرصتهاي بسيار زيادي را در اختيار مجريان تبليغ ديني قرار داده كه با بهرهگيري از اين فرصتها ميتوانند راهي را در جهت رسيدن به مطلوب در فضاي مجازي ايجاد كنند.
تبليغ دين در فضاي مجازي نسبت به ديگر فرق مسيحيت و وهابيت ضعيف عمل كرده و تنها زماني كه شبههاي وارد شده خود را در مقام پاسخگويي ديدهاست.
بنابراين انتقال ميراث مكتوب قرآني در اينترنت كه امكان نشر موضوعات ديني و ترويج آن را براي متوليان اين امر فراهم كرده، بايد با جديت دنبال شود.
اما فضاي مجازي در مقابل فضاي واقعي حركت چنداني همزمان با پيشرفت اين فضا در تبليغ ديني نداشته و تا حدي تبليغ ديني در اين فضا مورد كم توجهي قرار گرفتهاست و تبليغ ديني سهم كوچكي را به خود اختصاص داده و سايتهاي قرآني فعال تبديل به انباشتهاي از اطلاعات قرآني شدهاند.
اينترنت به عنوان فضاي تعاملي دوسويه آدابي را ميطلبد و مخاطب فرصت آناليز، اظهار نظر را پيدا كرده و هر فرد ميتواند مطابق با درك مفاهيم ارائه شده فضاسازي كند.
از فضاي مجازي ميتوان به عنوان نوعي تبليغ مفاهيم ديني در سطح بينالمللي استفاده كرد، پس مبلغان ديني در اين فضا بايد متوجه گروهي انبوه با مذهب و زبان مختلف باشند و به همبن دليل بايد بسيار دقيق در اين زمينه عمل كنند.
مبلغ بايد مفاهيم قرآني را بهصورت جذاب و كاربردي به مخاطب منتقل كرده به گونهاي كه مخاطب عطشش براي درك مفاهيم زيباي قرآني بيشتر و انگيزهاي براي تحقيق و جستوجو در فضاي واقعي شود.
پس با تبليغات موثق در اين فضا ميتوان ظرفيتي ايجاد كرد كه هر طالب علمي به مقصود خود برسد و از شكلگيري بدعتهاي موجود در فهم مفاهيم ديني جلوگيري شده و به يك وحدت همگاني رسيد.
توسعه آموزشهاي ديجيتالي حمايت از تهيه نرمافزارهاي چندرسانهاي در حوزه دين از راههاي ترويج و تبليغ ديني در فضاي سايبر بوده، از اين رو براي حقي كه قرآن به گردن ما دارد نيازمند تبليغات گسترده ديني و فرهنگي براي به رخ كشيدن هويت اسلامي هستيم.
پس با ارائه برنامه مشخصي براي چهار محور اصلي تبليغ كه عبارت است از مخاطب، پيامرسان، محتوا و روش ارائه، ميتوانيم نگاه تازهاي به كاربران در رابطه با جايگاه اسلام در فضاي سايبر ارائه دهيم.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]