واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: از صفا تا فدك 10
علاوه بر زيارت شهداي احد و رفتن به مساجد سبعه بازديد از طرح توسعه اطراف حرم نبوي هم از برنامه هاي پيش از ظهر يكشنبه 19 خرداد بود . قسمت بين بقيع و شرق مسجدالنبي كه از اوائل دهه هشتاد خالي شده بود اكنون به سرعت درحال ساخت و ساز است . در اينجا هم قرار است هتل هاي بزرگي ساخته شود تا ظرفيت پذيرش زائران در مدينه بالا برود همان كاري كه در مكه درحال انجام است و روزهائي كه در مكه بوديم عمليات تسطيح زمين هاي آن رو به پايان بود. پشت كوه مروه كه از بازار ابوسفيان شروع مي شود و تا مسافت زيادي ادامه پيدا مي كند هرچه هتل و خانه و آثار تاريخي وجود داشت همه را خراب كرده اند و قرار است طرح تفصيلي هتل و پاركينگ و خيابان و آب نما بسازند. ظاهر حرف طراحان كه ميگويند براي بالا بردن ظرفيت پذيرش زائران اين كار لازم است مقبول است اما معلوم نيست تكليف بافت قديمي و آثار تاريخي كه در همين زمين قرار داشتند و تاريخ اسلام راشكل ميدادند چه مي شود. آيا نميشد اين طرح را كمي آنطرف تر اجرا كنند تا اين آثار مهم لطمه نبينند
در فاصله بين هتل تا طرح توسعه مدينه كه پياده مي رفتيم آقاي هاشمي رفسنجاني درباره وضعيت بقيع اظهار ناراحتي مي كردند كه چرا بايد هنوز ائمه عليهم السلام اينهمه غريب باشند ايشان امروز هم مثل ديشب با قاطعيت اظهار اميدواري مي كرد كه روزي ائمه ما از غربت خارج خواهد شد و لحن كلام طوري بود كه گويا چنين روزي نزديك است . اين را ميگفت و گريه مي كرد...
ديشب آيت الله هاشمي رفسنجاني در جمع روحانيون كاروانهاي ايراني در محل بعثه رهبري سخنراني پرسوز و گدازي داشتند. ايشان با يادآوري رفتار نادرستي كه با اهل بيت پيامبر بعد از رحلت آنحضرت شد و با نقل گفتگوي جانسوز حضرت علي عليه السلام با پيامبر اكرم به هنگام دفن كردن بدن مطهر حضرت زهرا كه عرض كرد « فاحفها السوال و واستخبرها الحال » (او را سئوال پيچ كنيد و آنچه رخ داده است را از او بپرسيد شايد آنچه را به من نگفته به شما بگويد) و با يادآوري صبرها و تحمل هاي طاقت فرسا و تاريخ ساز حضرت زهرا و زحماتي كه براي حفظ اسلام و قرآن كشيده شده نتيجه گيري كردند كه همه بايد براي ائتلاف مسلمانان كار كنند و اجازه ندهند افراطيون با كارهاي نامعقول خود تلاش هائي را كه براي حل مشكلات شيعيان صورت مي گيرد خنثي كنند. در همين سخنراني ايشان براي احياي بقيع اظهار اميدواري كردند و گفتند : « به اميد روزي بمانيم كه انشاالله قبر مقدس زهرا را بشناسيم و بدانيم كجا با ايشان درد دل كنيم » (متن كامل اين سخنراني در روزنامه جمهوري اسلامي دوشنبه 10 تير ماه 1387 به چاپ رسيده است ) .
كساني كه آقاي هاشمي رفسنجاني را مي شناسند ميدانند كه ايشان وقتي چنين مطالبي را به زبان بياورند قبل از همه خودشان گريه مي كنندو جلسه به يك محفل تمام عيار عزاداري تبديل مي شود. اگر به اين واقعيت اين نكته را هم اضافه كنيد كه اين جلسه در مدينه و در نزديكي بقيع برگزار شده بود مي توانيد حدس بزنيد چه شور و حالي بر اين محفل معنوي حاكم بود...
پيش از ظهر يكشنبه چند نفر از همراهان به منطقه خيبر رفتند تا قلعه معروف و تاريخي خيبر را ببينند. آقاي هاشمي رفسنجاني در سفر اولشان (سال 76 ) از خيبر بازديد كرده بودند و اينبار بازديد از فدك را در برنامه داشتند ولي آقايان حسين مظفر مصطفي ميرسليم علي آقا محمدي داود دانش جعفري و حجت الاسلام معاديخواه علاقمند بودند به خيبر هم بروند و همين كار را هم كردند.
روايت آقايان مظفر و آقا محمدي (كه ايشان هم از اعضاي هيئت بود) از سفر به خيبر چنين است :
ديدن قلعه خيبر كه فتح آن خاطراتي حماسي و فتح الفتوحي بزرگ را در اذهان شيعيان شيفته علي عليه السلام متصور مي سازد از آرزوهاي بزرگ ما بود كما اينكه آرزوي همه زائران مشتاق است . صبح روز سوم استقرار در مدينه (يكشنبه 87 3 19 ) به سوي خيبر حركت كرديم و 180 كيلومتر به طرف شمال مدينه پيش رفتيم و بعد از دو ساعت به منطقه خيبر رسيديم . ابتدا وارد روستائي متروكه شديم كه خانه هائي با ديوارهاي گلي و اطاق هاي تو در تو و قديمي داشتند. از نخلستاني قديمي و بي رمق با برگهاي آغشته به گردوغبار كه بعضي از آنها زرد بودند عبور كرديم و در انتهاي باغستان به تپه اي بزرگ رسيديم كه با سيم هائي محصور شده بود. قلعه معروف خيبر در بالاي همين تپه قرار داشت قلعه اي با سنگ هاي بسيار سخت و خشن . تصور رفتن به بالاي قلعه در وضع عادي بسيار مشكل و شايد ناممكن بود. هيبت اين دژ نفوذناپذير كه اعاظم صدر اسلام از تسخير آن عاجز شده بودند كاملا مشهود بود اما تسخير آن توسط مولاي خيبرشكن عليرغم همه تجهيزات و سربازان آماده و تا دندان مسلح و تسلط آنها بر اطراف قلعه اعجاب برانگيز و چيزي شبيه معجزه بود و نشان داد كه در برابر ايمان مولاي متقيان حتي قلعه خيبر نيز از مصاديق بارز « ان اوهن البيوت لبيت العنكبوت » است (از اين سفر عكسها و مطالبي موجود است كه جداگانه به چاپ خواهند رسيد).
فاتحان خيبر كه سحرخيز هم بودند تانماز خودشان را به مدينه رساندند و بعد از نماز همگي به مهماني امير مدينه رفتيم .
عبدالعزيز بن ماجد بن عبدالعزيز همانطور كه از اسمش پيداست نوه ملك عبدالعزيز است . او كه در باغ بزرگي در شمال مدينه و در منطقه اي پوشيده از نخلستان هاي سرسبز بر استان مدينه امارت دارد همه سران كشوري و لشكري مدينه را به اين مهماني دعوت كرده بود. قاضي القضات منطقه سر ميز غذا سمت چپ آقاي هاشمي رفسنجاني نشسته بود و با اشتياق به سئوالات ايشان درباره وضعيت قضائي و ساير مسائل پاسخ ميداد.
شب دوشنبه براي ديدار شيعيان مدينه به حسينيه آنها در منطقه العوالي رفتيم . از قديم معروف بود كه شيعيان مدينه وضع مالي خوبي ندارند اما حالا اينطور نيست . اين واقعيت را از تجديد بناي حسينيه و شامي كه آنها به ما دادند و از ناهار امير مدينه دست كمي نداشت به خوبي مي شد فهميد. اشتغال شيعيان مدينه به مشاغل مناسب و مساعدت هائي كه به آنها شده در سالهاي اخير وضع آنها را متحول كرده است . آقاي عمري رهبر شيعيان مدينه كه بالاي 90 سال سن دارد و تقريبا از كار افتاده است آقاي هاشمي را در آغوش گرفت و از اين ديدار اظهار خرسندي زيادي كرد. او كه با صبر و مقاومت و تحمل شدائد و زندان هاي متعدد توانست هويت شيعيان مدينه را حفظ كند اكنون از فضاي بازي كه براي شيعيان در عربستان فراهم شده راضي است و آقاي هاشمي رفسنجاني هم طي سخناني كه در جمع شيعيان در همين ديدار داشت صبر و متانت و مقاومت آقاي عمري را عامل مهمي براي رسيدن به وضعيت مناسب دانستند (متن كامل اين سخنراني در روزنامه جمهوري اسلامي چهارشنبه 12 تير ماه 87 به چاپ رسيده است ) .
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]